-

Economie

Onverlaat gooit steen van spoorwegbrug, bestuurder door oog van de naald.

Het afgelopen weekend is Bas Vlieg door het oog van de naald gekropen nadat een onverlaat een steen van de spoorbrug in Deventer gooide. Op dat ogenblik reed Bas onder de brug door. Bas zegt dat de steen hem op een haar na miste.

Bas doet het relaas op zijn Facebook: “De steen belandde op het dak van mijn auto vlak naast mijn openstaande dakraam. Tien centimeter naar links en ik had waarschijnlijk dit bericht niet kunnen typen.”

Bas denkt dat het een steen was die normaal op een kribbe in de IJssel ligt. De steen is dus heel groot en zwaar. De man doet een oproep naar getuigen: “Degene die dit gedaan heeft moet gewoon compleet gestoord zijn.”

Bas deed aangifte wegens poging tot doodslag. Hij heeft helaas geen glimp kunnen opvangen van de dader. Aan Hart van Nederland vertelt Bas dat hij daags nadien terugging om de steen te zoeken. Die heeft hij helaas niet gevonden. Bas zegt dat hij nu extra op zijn hoede is wanneer hij onder een brug door rijdt. Hij vertelde: “Dat deed ik altijd al. Als er mensen op een brug staan, houd ik er altijd rekening mee dat die iets kunnen gooien.”

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder