-

Economie

Onverlaat gooit steen van spoorwegbrug, bestuurder door oog van de naald.

Het afgelopen weekend is Bas Vlieg door het oog van de naald gekropen nadat een onverlaat een steen van de spoorbrug in Deventer gooide. Op dat ogenblik reed Bas onder de brug door. Bas zegt dat de steen hem op een haar na miste.

Bas doet het relaas op zijn Facebook: “De steen belandde op het dak van mijn auto vlak naast mijn openstaande dakraam. Tien centimeter naar links en ik had waarschijnlijk dit bericht niet kunnen typen.”

Bas denkt dat het een steen was die normaal op een kribbe in de IJssel ligt. De steen is dus heel groot en zwaar. De man doet een oproep naar getuigen: “Degene die dit gedaan heeft moet gewoon compleet gestoord zijn.”

Bas deed aangifte wegens poging tot doodslag. Hij heeft helaas geen glimp kunnen opvangen van de dader. Aan Hart van Nederland vertelt Bas dat hij daags nadien terugging om de steen te zoeken. Die heeft hij helaas niet gevonden. Bas zegt dat hij nu extra op zijn hoede is wanneer hij onder een brug door rijdt. Hij vertelde: “Dat deed ik altijd al. Als er mensen op een brug staan, houd ik er altijd rekening mee dat die iets kunnen gooien.”

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder