Connect with us

Economie

Onverlaat gooit steen van spoorwegbrug, bestuurder door oog van de naald.

Het afgelopen weekend is Bas Vlieg door het oog van de naald gekropen nadat een onverlaat een steen van de spoorbrug in Deventer gooide. Op dat ogenblik reed Bas onder de brug door. Bas zegt dat de steen hem op een haar na miste.

Bas doet het relaas op zijn Facebook: “De steen belandde op het dak van mijn auto vlak naast mijn openstaande dakraam. Tien centimeter naar links en ik had waarschijnlijk dit bericht niet kunnen typen.”

Bas denkt dat het een steen was die normaal op een kribbe in de IJssel ligt. De steen is dus heel groot en zwaar. De man doet een oproep naar getuigen: “Degene die dit gedaan heeft moet gewoon compleet gestoord zijn.”

Bas deed aangifte wegens poging tot doodslag. Hij heeft helaas geen glimp kunnen opvangen van de dader. Aan Hart van Nederland vertelt Bas dat hij daags nadien terugging om de steen te zoeken. Die heeft hij helaas niet gevonden. Bas zegt dat hij nu extra op zijn hoede is wanneer hij onder een brug door rijdt. Hij vertelde: “Dat deed ik altijd al. Als er mensen op een brug staan, houd ik er altijd rekening mee dat die iets kunnen gooien.”