-

Diertjes

Olifantenverzorgers dierentuin Wildlands in diepe rouw.

De ergste nachtmerrie van de verzorgers van de zwangere olifant Ma Yay Yee in dierentuin Wildlands is uitgekomen. De olifant verloor haar onvoldragen kalfje. Ma Yay Yee was halverwege haar dracht toen het fout ging.

Twee weken terug zagen de verzorgers dat de olifant bloed verloor en krampen had. Verzorgster Tamara van der Valk legde uit: “Mijn collega en ik kregen toen al een heel naar gevoel.”

De verzorgers hielden vanaf dat ogenblik een extra oogje in het zeil. Tamara legt uit dat de olifant niet meer zichzelf was en niet meer met de kudde mee ging. “Op het buitenterras was ze de hele dag in zichzelf gekeerd.”

Diepe rouw

De verzorgers hadden hoop toen het vorig weekend weer beter leek te gaan. Ma Yay Yee was weer bij de groep. De miskraam komt bij iedereen heel hard aan. De olifant huilt de hele dag en ook de andere dieren hebben zwaar te lijden. Tamara legt uit dat rouwen bij olifanten een familiale aangelegenheid is.

De toegewijde verzorgster vertelde: “Het geluid dat je hoort is rouwen. Ma Yay Yee wil heel graag terug naar de plek waar het gebeurd is. Dat laten we haar straks ook doen. Ze heeft recht om afscheid te nemen van het kalf, ondanks dat ze het een jaar gedragen heeft. Het geeft heel veel emotie bij de dieren.”

Ze zullen de olifant de volgende dagen extra goed in het oog houden. Het dier oogt goed, maar ze lijkt geen eetlust te hebben.

Diertjes

Dashcam beelden laten zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Een schokkende dashcam-video toont hoe een koe plotseling midden op de snelweg valt nadat het arme dier uit een veewagen is gev*llen.

De koe glijdt over het asfalt en gelukkig wordt het niet geraakt door andere weggebruikers. De p0litie reageerde snel en slaagde erin om het onfortuinlijke dier te vangen.

De beelden zijn onwerkelijk en confronterend. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat koeien uiteindelijk voor vleesproductie worden gebruikt, denken ze meestal niet na over het transportproces. Deze koeien worden in grote veewagens bij de boer opgehaald en naar sl*chthuizen vervoerd.

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich niet realiseren dat koeien over de weg worden vervoerd in veewagens.

Daarom is het des te schokkender wanneer er plotseling een gigantische koe opduikt op de snelweg.

Het dier is duidelijk van een veewagen gev*llen en glijdt over het asfalt. Gelukkig kon een vrachtwagen die achter de veewagen reed, het dier op tijd ontwijken. Ook andere weggebruikers waren alert en konden op tijd remmen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit 0ngeluk heeft kunnen gebeuren, maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gev*llen.

Het lijkt erop dat de veewagen het begaf, waardoor de koe op het wegdek terechtkwam. Toen de veewagen uiteindelijk tot stilstand kwam, bleek er nog een koe op de snelweg te staan. Hoe dit dier daar terechtkwam, is ook niet helemaal helder.

De bestuurder van de auto met de dashcam, genaamd Kevin, was geschr0kken door het incident.

Hij zag hoe de vrachtwagen voor hem uitweek, en besefte dat hij ook alert moest zijn.

In de video is duidelijk te zien hoe hectisch en geva*rlijk het kan zijn op de snelweg tijdens zo’n onverwachte situatie.

Met een snelheid van 100 kilometer per uur is er weinig ruimte om plotselinge stuurbewegingen te maken.

De beelden zijn hieronder te bekijken, evenals foto’s van de koe. Het voorval dient als een herinnering aan de complexiteit en gev*ren van het vervoeren van vee over de weg.

Lees verder