Connect with us

Diertjes

Olifantenverzorgers dierentuin Wildlands in diepe rouw.

De ergste nachtmerrie van de verzorgers van de zwangere olifant Ma Yay Yee in dierentuin Wildlands is uitgekomen. De olifant verloor haar onvoldragen kalfje. Ma Yay Yee was halverwege haar dracht toen het fout ging.

Twee weken terug zagen de verzorgers dat de olifant bloed verloor en krampen had. Verzorgster Tamara van der Valk legde uit: “Mijn collega en ik kregen toen al een heel naar gevoel.”

De verzorgers hielden vanaf dat ogenblik een extra oogje in het zeil. Tamara legt uit dat de olifant niet meer zichzelf was en niet meer met de kudde mee ging. “Op het buitenterras was ze de hele dag in zichzelf gekeerd.”

Diepe rouw

De verzorgers hadden hoop toen het vorig weekend weer beter leek te gaan. Ma Yay Yee was weer bij de groep. De miskraam komt bij iedereen heel hard aan. De olifant huilt de hele dag en ook de andere dieren hebben zwaar te lijden. Tamara legt uit dat rouwen bij olifanten een familiale aangelegenheid is.

De toegewijde verzorgster vertelde: “Het geluid dat je hoort is rouwen. Ma Yay Yee wil heel graag terug naar de plek waar het gebeurd is. Dat laten we haar straks ook doen. Ze heeft recht om afscheid te nemen van het kalf, ondanks dat ze het een jaar gedragen heeft. Het geeft heel veel emotie bij de dieren.”

Ze zullen de olifant de volgende dagen extra goed in het oog houden. Het dier oogt goed, maar ze lijkt geen eetlust te hebben.