Connect with us

Economie

Nederlands jongetje (13) overleden bij klimongeluk op vakantie.

In Zwitserland is maandag een Nederlands jongetje van dertien overlijden bij een klimongeluk. Dat meldt de lokale politie. Het jongetje viel 50 meter naar beneden met een Zwitserse man.

De politie kan nog niets zeggen over de oorzaak van het bergsportongeluk. Het tragische ongeluk gebeurde in de omgeving van de Col de Jaman, een bergpas nabij Montreux. Zoals gebruikelijk bij bergsport, hingen ze met een touw aan elkaar vast. Dat wordt gedaan uit veiligheidsoverwegingen, maar dat kan ook slecht aflopen. Bij een val kan het gebeuren dat de ene de andere mee naar beneden sleurt.

Een getuige die het ongeluk zag gebeuren, lichtte meteen de politie in. Alle hulp kwam helaas te laat. De jongen was in de regio op vakantie met zijn familie. De lichamen zijn geborgen met een helikopter.