-

Economie

Jongetje rouwt om mama overleden aan corona – 2 dagen later beseft ziekenhuis pijnlijke vergissing.

Een ziekenhuis had aan de familie van een alleenstaande moeder meegedeeld dat ze overleden was aan het coronavirus. In werkelijkheid was ze echter nog springlevend.

Het was de zus van de vrouw, Andrea, die het onwaarschijnlijke verhaal vertelde op de Duitse radiozender Bayern 3. Andrea uit Unterhaching in de buurt van München legde uit dat haar zus tijdens haar werk in een verzorgingstehuis besmet raakte met het virus.

Intensive care

De single moeder werd begin april opgenomen op de afdeling intensive care in een ziekenhuis in München. Omdat haar toestand verslechterde, werd ze aan de kunstmatige beademing geplaatst. De familie kreeg het verbod om haar te zoeken. De dokters hadden hen echter gezegd dat het relatief goed met haar ging.

Donderslag bij heldere hemel

Maar enkele uren later, terwijl Andrea aan het werk was, kreeg ze een telefoontje van het ziekenhuis met verwoestend nieuws. Haar zus was overleden. Andrea werd gevraagd om de spullen van haar zus te komen ophalen.

Andrea getuigde: “Ik was compleet in shock. Ik vertrok meteen op mijn werk, ik werk ook in een ziekenhuis, daarna ging ik langs bij mijn familie om hen het nieuws te melden. Ik moest mijn 11-jarige neefje vertellen dat zijn mama overleden was.”

Het kleintje heeft geen papa en nu moest Andrea hem zeggen dat hij ook geen mama meer had. Andrea vertelde: “Natuurlijk moest hij huilen. Hoe kan je zoiets voorzichtig uitleggen aan een elfjarige? Voor een kind bestaat er niets erger dan zo’n bericht.”

Onwaarschijnlijke wending

Andrea ging twee dagen later naar het ziekenhuis om de bezittingen van haar zus op te halen. Het ging onder andere om haar portemonnee, een foto van haar zoontje en de sleutels van haar woning.

Andrea verliet het ziekenhuis en toen ze in de supermarkt was, kreeg ze nog een telefoontje van het ziekenhuis. Er was een pijnlijke vergissing gebeurd.

De stem aan de andere kant van de lijn vroeg of ze even kon gaan zitten. Er was een vreselijke vergissing gemaakt. De stem zei: “Uw zus is helemaal niet overleden. Ze stelt het goed.”

Aanvankelijk was Andrea uiteraard dolgelukkig en opgelucht toen ze het hoorde. Maar anderzijds kan ze niet begrijpen hoe deze verschrikkelijke vergissing kon gebeuren.

Verontschuldigingen

De excuses van het ziekenhuis wegen niet op tegen het verdriet en de rouw die de familie twee dagen lang moest ondergaan. Ze dachten dat de vrouw overleden was en waren al bezig met het regelen van de uitvaart.

De vrouw zelf stelt het ondertussen heel wat beter en ligt niet meer op de afdeling intensieve zorgen.

Een woordvoerder van het ziekenhuis bood later nogmaals excuses aan. “Wij betreuren deze tragische verwarring ten zeerste.” Volgens de woordvoerder was de vergissing te wijten aan een menselijke fout in het administratieve proces.

Onze gedachten zijn bij deze familie en we wensen de moeder veel beterschap toe!

Economie

Vrouw gaf een dakloze man en zijn hond boterhammen – en het veranderde alles

Het was een koude ochtend toen ik een dakloze man zijn hond zag voeden met zijn eigen eten. Dit hartverscheurende tafereel raakte me diep en inspireerde me om in actie te komen.

Ik besloot mijn boterhammen met hem te delen, een kleine daad van vriendelijkheid die uiteindelijk een reeks gebeurtenissen in gang zette die mijn leven voorgoed veranderden.

Het Begin van de Hulp

Nadat ik de man mijn boterhammen had gegeven, voelde ik de behoefte om meer voor hem te doen. Ik begon regelmatig voedsel en kleding voor hem mee te nemen. Het voelde goed om een verschil te maken in zijn leven en om te zien hoe een beetje hulp een grote impact kon hebben. Mijn acties werden een gewoonte; ik bracht hem warme jassen, truien en andere benodigdheden om de kou te bestrijden.

Problemen Thuis

Terwijl ik steeds meer betrokken raakte bij het helpen van deze dakloze man, begon mijn man mijn inspanningen met argwaan te bekijken. Hij zag de extra mannenkleding in huis en begon vragen te stellen. Mijn uitleg dat ik simpelweg een dakloze man hielp, werd niet geloofd. Hij verdacht me ervan een affaire te hebben met de man die ik hielp.

Jaloerse Wanen

De wantrouwen van mijn man escaleerde snel. Hij raakte geobsedeerd door het idee dat ik hem bedroog. Zijn jaloezie nam zulke extreme vormen aan dat hij besloot de stad door te zoeken naar daklozen, met als doel hen van hun plekken te verdrijven. Zijn acties werden steeds agressiever en ik begon me zorgen te maken over zijn geestelijke gezondheid.

De Confrontatie

Op een dag, na weken van zoeken, vond mijn man de dakloze man die ik had geholpen. Wat er daarna gebeurde, was schokkend en veranderde mijn leven voorgoed. Mijn man confronteerde de dakloze man op een agressieve manier, wat leidde tot een fysieke schermutseling. Ik werd midden in deze situatie getrokken, gedwongen om tussen beiden te komen om erger te voorkomen.

Levensveranderende Beslissingen

Deze confrontatie dwong me om na te denken over mijn relatie en de invloed van mijn acties op mijn persoonlijke leven. Het werd duidelijk dat mijn man niet alleen mijn goede bedoelingen verkeerd begreep, maar dat zijn gedrag ook schadelijk en onhoudbaar was. Ik moest een moeilijke beslissing nemen om mijn eigen welzijn en dat van degenen om me heen te beschermen.

Het Resultaat van Mijn Acties

Ik besloot om mijn man te verlaten en mijn hulp aan daklozen voort te zetten zonder zijn negatieve invloed. Deze ervaring opende mijn ogen voor de ernstige problemen waarmee daklozen dagelijks worden geconfronteerd en inspireerde me om een actievere rol te spelen in het bieden van hulp. Ik begon vrijwilligerswerk te doen bij lokale opvangcentra en sloot me aan bij organisaties die zich inzetten voor daklozenzorg.

Een Nieuwe Weg

Het verlaten van mijn man was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen, maar het was noodzakelijk voor mijn geestelijke en emotionele gezondheid. Het stelde me in staat om me volledig te richten op mijn passie om anderen te helpen. De ervaring leerde me ook waardevolle lessen over de complexiteit van menselijke relaties en de impact van jaloezie en wantrouwen.

De Belangrijkheid van Empathie en Begrip

Deze gebeurtenissen benadrukten de noodzaak van empathie en begrip, niet alleen voor degenen die direct hulp nodig hebben, zoals daklozen, maar ook binnen onze eigen persoonlijke relaties. Het is belangrijk om open te communiceren en niet overhaast conclusies te trekken die gebaseerd zijn op jaloezie of wantrouwen.

Reflectie en Vooruitgang

Terugkijkend op deze periode in mijn leven, realiseer ik me hoeveel ik heb geleerd over mezelf en de wereld om me heen. Ik heb ontdekt hoe krachtig kleine daden van vriendelijkheid kunnen zijn en hoe belangrijk het is om door te zetten, zelfs wanneer de omstandigheden moeilijk zijn. Mijn betrokkenheid bij daklozenhulp heeft niet alleen de levens van anderen verbeterd, maar ook mijn eigen leven verrijkt op manieren die ik nooit had kunnen voorspellen.

Conclusie

Mijn ervaring met het helpen van een dakloze man begon met een simpele daad van vriendelijkheid en leidde tot een reeks gebeurtenissen die mijn leven ingrijpend veranderden. Het confronteerde me met de donkere kanten van jaloezie en wantrouwen in persoonlijke relaties en dwong me moeilijke beslissingen te nemen voor mijn eigen welzijn. Uiteindelijk bracht het me op een pad van empathie en actie, waar ik leerde dat echte verandering begint met kleine, oprechte gebaren.

Het verhaal van hoe ik een dakloze man hielp en de daaropvolgende reacties van mijn man benadrukken de impact die onze acties kunnen hebben op ons leven en dat van anderen. Het is een herinnering dat, zelfs in de meest uitdagende situaties, vriendelijkheid en medeleven de kracht hebben om positieve verandering teweeg te brengen.

Lees verder