Connect with us

Economie

Jongetje rouwt om mama overleden aan corona – 2 dagen later beseft ziekenhuis pijnlijke vergissing.

Een ziekenhuis had aan de familie van een alleenstaande moeder meegedeeld dat ze overleden was aan het coronavirus. In werkelijkheid was ze echter nog springlevend.

Het was de zus van de vrouw, Andrea, die het onwaarschijnlijke verhaal vertelde op de Duitse radiozender Bayern 3. Andrea uit Unterhaching in de buurt van München legde uit dat haar zus tijdens haar werk in een verzorgingstehuis besmet raakte met het virus.

Intensive care

De single moeder werd begin april opgenomen op de afdeling intensive care in een ziekenhuis in München. Omdat haar toestand verslechterde, werd ze aan de kunstmatige beademing geplaatst. De familie kreeg het verbod om haar te zoeken. De dokters hadden hen echter gezegd dat het relatief goed met haar ging.

Donderslag bij heldere hemel

Maar enkele uren later, terwijl Andrea aan het werk was, kreeg ze een telefoontje van het ziekenhuis met verwoestend nieuws. Haar zus was overleden. Andrea werd gevraagd om de spullen van haar zus te komen ophalen.

Andrea getuigde: “Ik was compleet in shock. Ik vertrok meteen op mijn werk, ik werk ook in een ziekenhuis, daarna ging ik langs bij mijn familie om hen het nieuws te melden. Ik moest mijn 11-jarige neefje vertellen dat zijn mama overleden was.”

Het kleintje heeft geen papa en nu moest Andrea hem zeggen dat hij ook geen mama meer had. Andrea vertelde: “Natuurlijk moest hij huilen. Hoe kan je zoiets voorzichtig uitleggen aan een elfjarige? Voor een kind bestaat er niets erger dan zo’n bericht.”

Onwaarschijnlijke wending

Andrea ging twee dagen later naar het ziekenhuis om de bezittingen van haar zus op te halen. Het ging onder andere om haar portemonnee, een foto van haar zoontje en de sleutels van haar woning.

Andrea verliet het ziekenhuis en toen ze in de supermarkt was, kreeg ze nog een telefoontje van het ziekenhuis. Er was een pijnlijke vergissing gebeurd.

De stem aan de andere kant van de lijn vroeg of ze even kon gaan zitten. Er was een vreselijke vergissing gemaakt. De stem zei: “Uw zus is helemaal niet overleden. Ze stelt het goed.”

Aanvankelijk was Andrea uiteraard dolgelukkig en opgelucht toen ze het hoorde. Maar anderzijds kan ze niet begrijpen hoe deze verschrikkelijke vergissing kon gebeuren.

Verontschuldigingen

De excuses van het ziekenhuis wegen niet op tegen het verdriet en de rouw die de familie twee dagen lang moest ondergaan. Ze dachten dat de vrouw overleden was en waren al bezig met het regelen van de uitvaart.

De vrouw zelf stelt het ondertussen heel wat beter en ligt niet meer op de afdeling intensieve zorgen.

Een woordvoerder van het ziekenhuis bood later nogmaals excuses aan. “Wij betreuren deze tragische verwarring ten zeerste.” Volgens de woordvoerder was de vergissing te wijten aan een menselijke fout in het administratieve proces.

Onze gedachten zijn bij deze familie en we wensen de moeder veel beterschap toe!