Connect with us

Economie

Jongetje rouwt om mama overleden aan corona – 2 dagen later beseft ziekenhuis pijnlijke vergissing.

Een ziekenhuis had aan de familie van een alleenstaande moeder meegedeeld dat ze overleden was aan het coronavirus. In werkelijkheid was ze echter nog springlevend.

Het was de zus van de vrouw, Andrea, die het onwaarschijnlijke verhaal vertelde op de Duitse radiozender Bayern 3. Andrea uit Unterhaching in de buurt van München legde uit dat haar zus tijdens haar werk in een verzorgingstehuis besmet raakte met het virus.

Intensive care

De single moeder werd begin april opgenomen op de afdeling intensive care in een ziekenhuis in München. Omdat haar toestand verslechterde, werd ze aan de kunstmatige beademing geplaatst. De familie kreeg het verbod om haar te zoeken. De dokters hadden hen echter gezegd dat het relatief goed met haar ging.

Donderslag bij heldere hemel

Maar enkele uren later, terwijl Andrea aan het werk was, kreeg ze een telefoontje van het ziekenhuis met verwoestend nieuws. Haar zus was overleden. Andrea werd gevraagd om de spullen van haar zus te komen ophalen.

Andrea getuigde: “Ik was compleet in shock. Ik vertrok meteen op mijn werk, ik werk ook in een ziekenhuis, daarna ging ik langs bij mijn familie om hen het nieuws te melden. Ik moest mijn 11-jarige neefje vertellen dat zijn mama overleden was.”

Het kleintje heeft geen papa en nu moest Andrea hem zeggen dat hij ook geen mama meer had. Andrea vertelde: “Natuurlijk moest hij huilen. Hoe kan je zoiets voorzichtig uitleggen aan een elfjarige? Voor een kind bestaat er niets erger dan zo’n bericht.”

Onwaarschijnlijke wending

Andrea ging twee dagen later naar het ziekenhuis om de bezittingen van haar zus op te halen. Het ging onder andere om haar portemonnee, een foto van haar zoontje en de sleutels van haar woning.

Andrea verliet het ziekenhuis en toen ze in de supermarkt was, kreeg ze nog een telefoontje van het ziekenhuis. Er was een pijnlijke vergissing gebeurd.

De stem aan de andere kant van de lijn vroeg of ze even kon gaan zitten. Er was een vreselijke vergissing gemaakt. De stem zei: “Uw zus is helemaal niet overleden. Ze stelt het goed.”

Aanvankelijk was Andrea uiteraard dolgelukkig en opgelucht toen ze het hoorde. Maar anderzijds kan ze niet begrijpen hoe deze verschrikkelijke vergissing kon gebeuren.

Verontschuldigingen

De excuses van het ziekenhuis wegen niet op tegen het verdriet en de rouw die de familie twee dagen lang moest ondergaan. Ze dachten dat de vrouw overleden was en waren al bezig met het regelen van de uitvaart.

De vrouw zelf stelt het ondertussen heel wat beter en ligt niet meer op de afdeling intensieve zorgen.

Een woordvoerder van het ziekenhuis bood later nogmaals excuses aan. “Wij betreuren deze tragische verwarring ten zeerste.” Volgens de woordvoerder was de vergissing te wijten aan een menselijke fout in het administratieve proces.

Onze gedachten zijn bij deze familie en we wensen de moeder veel beterschap toe!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending