-

Economie

Nederlander ontdekt vaas van 49 euro die voor bijna 8 miljoen euro verkocht werd.

Een uiterst zeldzame vaas die begin 18e eeuw speciaal werd gemaakt voor de Chinese keizer Qianlong, is onlangs verkocht voor bijna acht miljoen euro.

De vaas werd in 1954 nog verkocht voor omgerekend 49 euro, maar ging voor 7,8 miljoen euro van de hand. De Chinese vaas is ontdekt in het huis van een bejaarde dame.

Sotheby’s, het wereldberoemde veilinghuis, omschreef de vaas als een ‘verloren meesterwerk’. Ze is in het begin van de achttiende eeuw speciaal ontworpen voor de Chinese keizer Qianlong.

Het was de Amsterdamse kunstadviseur Johan Bosch van Rosenthal die de vaas herontdekte in de woning van een bejaarde vrouw. Die had hem gebeld om haar collectie te schatten.

Van Rosenthal zei dat de vaas in quasi perfecte staat verkeerde. Dat is een klein mirakel, want de vaas is heel fragiel. De oudere vrouw heeft ontzettend veel geluk gehad, want in de kamer waar de vaas stond, liepen katten en honden vrij rond. Stel je eens voor dat een kat het kleinood had omgestoten met haar staart?

Van Rosenthal bezorgde de foto’s van de vaas aan de experts van Sotheby’s, die vervolgens het extreem waardevolle kunstwerk identificeerden. De vaas bevond zich voordien in het Paleis van de Hemelse Puurheid in de Verboden Stad in Peking.

Van Rosenthal omschrijft de vondst als een wonder. Hij vertelde: “Dit maak je echt maar één keertje mee!”

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder