Connect with us

Economie

Na zware regenval begraafplaats Dordrecht: stoffelijke resten drijven boven.

Mensen die de begraafplaats Essenhof in Dordrecht bezochten, schrokken zich een hoedje toen ze een lugubere vondst deden. Na zware regenval waren er namelijk stoffelijke resten komen bovendrijven. Naast botjes stak er zelfs een kunstgebit boven de grond uit!

Bezoekers hadden volgens het AD vorige week al gezien dat er een kunstgebit boven de grond uitstak, maar hadden dit niet gemeld. Er valt te horen dat het een ‘vervelende’ situatie is.

Op de plaats waar de resten zijn aangetroffen, zou aarde uit het gronddepot gestort zijn. Deze aarde is afkomstig uit reeds geruimde velden. Dat verklaart een woordvoerder van de gemeente Dordrecht: “Die grond is niet goed gefilterd en daardoor kon een kunstgebit boven de grond uit komen. Dat is een fout van ons. Dit had niet mogen gebeuren.”