Connect with us

Economie

Miljonair geeft fortuin uit om slachthuis om te bouwen tot hondenopvang.

Wat zou jij doen als je miljonair was? Iedereen heeft er weleens over gefantaseerd. Deze miljonair met een hart voor dieren trok zijn portefeuille open om het leven van duizenden honden te redden.

Wang Yan verdiende miljoenen met zijn staalbedrijf in de Chinese stad Changchun. Maar geen geld van de wereld kon zijn trouwe hond vervangen, die jaren terug plotseling vermist was.

Hij zocht overal, maar tevergeefs. Uiteindelijk stelde iemand voor om eens te kijken op een laagste, lugubere plaats: het hondenslachthuis.

In de stad leven talrijke straathonden, die vaak een grimmig lot te wachten staan. Ze worden gevangen, geslacht en vervolgens voor hun vlees verkocht op markten.

Helaas vond Wang Yan zijn hond ook daar niet, maar wat hij daar zag, veranderde zijn leven voorgoed.

De miljonair wist dat hij niet lijdzaam kon blijven toezien en besloot om actie te ondernemen. Hij had een geniaal plannetje: hij kocht een slachthuis op en bouwde het om tot een opvang voor honden!

Volgens bepaalde bronnen zou hij een groot deel van zijn rijkdom uitgegeven hebben aan het project. Hij kocht de slachterij voor om en bij de 350.000 euro en staat zelf in voor de opvang … ook al betekent dat hij nu zelf schulden moet maken.

Yan vertelde aan Metro: “Ik aanvaard geen geldelijke donaties, ik hoop alleen dat mensen met een goed hart een beetje voedsel kunnen schenken om te helpen.”

Zijn offer leverde geweldige resultaten op: sinds 2015 redde de miljonair al meer dan 2.000 straathonden en bezorgde 200 dieren een gouden mandje.

Laten we deze man met een groot hart voor dieren overladen met hartjes!