Connect with us

Economie

Miljonair geeft fortuin uit om slachthuis om te bouwen tot hondenopvang.

Wat zou jij doen als je miljonair was? Iedereen heeft er weleens over gefantaseerd. Deze miljonair met een hart voor dieren trok zijn portefeuille open om het leven van duizenden honden te redden.

Wang Yan verdiende miljoenen met zijn staalbedrijf in de Chinese stad Changchun. Maar geen geld van de wereld kon zijn trouwe hond vervangen, die jaren terug plotseling vermist was.

Hij zocht overal, maar tevergeefs. Uiteindelijk stelde iemand voor om eens te kijken op een laagste, lugubere plaats: het hondenslachthuis.

In de stad leven talrijke straathonden, die vaak een grimmig lot te wachten staan. Ze worden gevangen, geslacht en vervolgens voor hun vlees verkocht op markten.

Helaas vond Wang Yan zijn hond ook daar niet, maar wat hij daar zag, veranderde zijn leven voorgoed.

De miljonair wist dat hij niet lijdzaam kon blijven toezien en besloot om actie te ondernemen. Hij had een geniaal plannetje: hij kocht een slachthuis op en bouwde het om tot een opvang voor honden!

Volgens bepaalde bronnen zou hij een groot deel van zijn rijkdom uitgegeven hebben aan het project. Hij kocht de slachterij voor om en bij de 350.000 euro en staat zelf in voor de opvang … ook al betekent dat hij nu zelf schulden moet maken.

Yan vertelde aan Metro: “Ik aanvaard geen geldelijke donaties, ik hoop alleen dat mensen met een goed hart een beetje voedsel kunnen schenken om te helpen.”

Zijn offer leverde geweldige resultaten op: sinds 2015 redde de miljonair al meer dan 2.000 straathonden en bezorgde 200 dieren een gouden mandje.

Laten we deze man met een groot hart voor dieren overladen met hartjes!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending