-

Economie

Miljonair geeft fortuin uit om slachthuis om te bouwen tot hondenopvang.

Wat zou jij doen als je miljonair was? Iedereen heeft er weleens over gefantaseerd. Deze miljonair met een hart voor dieren trok zijn portefeuille open om het leven van duizenden honden te redden.

Wang Yan verdiende miljoenen met zijn staalbedrijf in de Chinese stad Changchun. Maar geen geld van de wereld kon zijn trouwe hond vervangen, die jaren terug plotseling vermist was.

Hij zocht overal, maar tevergeefs. Uiteindelijk stelde iemand voor om eens te kijken op een laagste, lugubere plaats: het hondenslachthuis.

In de stad leven talrijke straathonden, die vaak een grimmig lot te wachten staan. Ze worden gevangen, geslacht en vervolgens voor hun vlees verkocht op markten.

Helaas vond Wang Yan zijn hond ook daar niet, maar wat hij daar zag, veranderde zijn leven voorgoed.

De miljonair wist dat hij niet lijdzaam kon blijven toezien en besloot om actie te ondernemen. Hij had een geniaal plannetje: hij kocht een slachthuis op en bouwde het om tot een opvang voor honden!

Volgens bepaalde bronnen zou hij een groot deel van zijn rijkdom uitgegeven hebben aan het project. Hij kocht de slachterij voor om en bij de 350.000 euro en staat zelf in voor de opvang … ook al betekent dat hij nu zelf schulden moet maken.

Yan vertelde aan Metro: “Ik aanvaard geen geldelijke donaties, ik hoop alleen dat mensen met een goed hart een beetje voedsel kunnen schenken om te helpen.”

Zijn offer leverde geweldige resultaten op: sinds 2015 redde de miljonair al meer dan 2.000 straathonden en bezorgde 200 dieren een gouden mandje.

Laten we deze man met een groot hart voor dieren overladen met hartjes!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder