-

Economie

Meisje van negen overleden aan coronavirus.

Nu de Amerikaanse staat Florida het laagste aantal nieuwe coronagevallen, 8.892, in drie weken kent, rouwt een familie om het verlies van hun negenjarige dochter. Ze is wellicht de jongste persoon die in de staat overleden is aan het virus.

Kimora ‘Kimmie’ Lynum begon zich ziek te voelen op 11 juli. Enkele dagen later bracht haar familie het meisje naar het ziekenhuis, waar ze haar temperatuur namen. Het was 39,50 graden. Ze voerden een urinetest uit. Het meisje kreeg geen coronatest.

De mama van Kimmie, Mikasha Young, vertelde: “Ik dacht dat ze daar wel meteen aan zouden denken toen ze haar hoge koorts zagen.” In plaats daarvan kreeg ze te horen dat haar dochtertje een infectie had aan de urinewegen en ze werd naar huis gestuurd.

Enkele dagen later, na een dagje winkelen, iets wat het meisje heel graag deed, ging ze een dutje doen. Ze zou nooit meer wakker worden.

De rouwende moeder onthulde: “Ik schudde haar door elkaar, ik schreeuwde. Ik riep mijn moeder en vroeg haar om te komen, omdat Kim niet meer ademde.”

De oma van Kimmie, Mashell Atkins, begon te reanimeren. Atkins getuigde: “Ik probeerde haar gewoon terug te brengen. Ik probeerde alles, maar ik kon haar niet terugbrengen.”

Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze dood werd verklaard. Volgens haar familie was het pas tijdens haar overlijden dat ze is getest op corona. De resultaten waren positief.

De familie van Kimmie zegt dat ze geen onderliggende problemen had en dat haar moeder niet weet waar het meisje besmet raakte.

Er is een geldinzamelingscampagne opgericht om de familie van Kimmie te helpen bij de betaling van de medische rekeningen en de begrafeniskosten. Rust in vrede, Kimmie. Je hebt ons veel te vroeg verlaten.

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder