Connect with us

Economie

Samantha en Gerrit eindelijk eerlijk over oorzaak ongeluk.

Enkele weken geleden waren Samantha de Jong en haar vriend Gerrit betrokken bij een zwaar auto-ongeval in Den Haag. De twee hielden de lippen stijf over de precieze oorzaak van het ongeluk. Daar komt nu verandering in. Aan het weekblad Story gingen ze eindelijk over tot bekentenissen.

‘Heel stom’.

In de auto zaten drie personen, waaronder Gerrit en Samantha. De blondine raakte zwaargewond en de artsen zouden zelfs even voor haar leven gevreesd hebben. Hun auto knalde op een hek bij een brug en er waren geen andere voertuigen bij betrokken. Gerrit, die de auto bestuurde, vertelt nu hoe hij de controle over het stuur verloor.

De nieuwe vriend van Samantha legt uit: “Ik ben heel stom geweest. Maar ik heb echt mijn lesje geleerd. Ik had die dag gedronken. Waarom ik toch achter het stuur kroop, weet ik niet. Ik rijd al ruim tien jaar niet meer met drank op, maar die middag wel.” Gerrit zegt dat hij vettige handen had, waardoor hij de grip verloor. Hij vervolgt: “En ik reed waarschijnlijk te hard door die bocht. Een bocht die ik op mijn duimpje ken. En toen ging het fout.”

Onverzekerde auto?

Nadat aan het licht kwam dat Barbie in de auto zat, ging ook het verhaal de ronde dat de auto niet verzekerd was. Ook daarover schept Gerrit duidelijkheid: “Dat klopt niet. Ik had die auto net gekocht en hij was verzekerd. Daar heb ik ook alle papieren van.” Toch was er iets niet in orde met de auto. Gerrit legt uit: “Ik heb die auto met een APK gekocht, maar nu blijkt dat hij nooit goedgekeurd had mogen worden.” De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek. De nieuwe partner van Samantha moest ook meteen zijn rijbewijs afgeven. “Ik weet nu al dat ik twee jaar lang niet mag rijden”, klinkt het.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending