-

Economie

Samantha en Gerrit eindelijk eerlijk over oorzaak ongeluk.

Enkele weken geleden waren Samantha de Jong en haar vriend Gerrit betrokken bij een zwaar auto-ongeval in Den Haag. De twee hielden de lippen stijf over de precieze oorzaak van het ongeluk. Daar komt nu verandering in. Aan het weekblad Story gingen ze eindelijk over tot bekentenissen.

‘Heel stom’.

In de auto zaten drie personen, waaronder Gerrit en Samantha. De blondine raakte zwaargewond en de artsen zouden zelfs even voor haar leven gevreesd hebben. Hun auto knalde op een hek bij een brug en er waren geen andere voertuigen bij betrokken. Gerrit, die de auto bestuurde, vertelt nu hoe hij de controle over het stuur verloor.

De nieuwe vriend van Samantha legt uit: “Ik ben heel stom geweest. Maar ik heb echt mijn lesje geleerd. Ik had die dag gedronken. Waarom ik toch achter het stuur kroop, weet ik niet. Ik rijd al ruim tien jaar niet meer met drank op, maar die middag wel.” Gerrit zegt dat hij vettige handen had, waardoor hij de grip verloor. Hij vervolgt: “En ik reed waarschijnlijk te hard door die bocht. Een bocht die ik op mijn duimpje ken. En toen ging het fout.”

Onverzekerde auto?

Nadat aan het licht kwam dat Barbie in de auto zat, ging ook het verhaal de ronde dat de auto niet verzekerd was. Ook daarover schept Gerrit duidelijkheid: “Dat klopt niet. Ik had die auto net gekocht en hij was verzekerd. Daar heb ik ook alle papieren van.” Toch was er iets niet in orde met de auto. Gerrit legt uit: “Ik heb die auto met een APK gekocht, maar nu blijkt dat hij nooit goedgekeurd had mogen worden.” De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek. De nieuwe partner van Samantha moest ook meteen zijn rijbewijs afgeven. “Ik weet nu al dat ik twee jaar lang niet mag rijden”, klinkt het.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder