Connect with us

Economie

Meisje (2) niet welkom bij kinderopvang omdat haar uiterlijk andere kinderen ‘afschrikt’.

Ieder kind is mooi. Dat is iets waar iedereen het wel mee eens zal kunnen zijn. Helaas zijn er blijkbaar toch mensen die er anders over denken.

Mensen kunnen het niet laten om kritiek te leveren op mensen die er een beetje anders uitzien. Daarom is het belangrijk om vooroordelen de kop in te drukken. Op die manier gaan mensen beseffen dat ze niemand op zijn of haar uiterlijk mogen beoordelen.

Sofya Zakharova uit Rusland is amper twee jaar oud, maar weet helaas alles van vooroordelen. Ze had geen gemakkelijke start in het leven. Het meisje was niet welkom in de kinderopvang.

De reden daarvoor is te droevig voor woorden. De directie vond dat haar ‘misvormd hoofdje’ de andere kinderen zou afschrikken.

Sofya had bij haar geboorte samengegroeide vingers en tenen en een vervormde schedel. De leraren vonden daarom dat ze niet op de kinderopvang kon blijven. Volgens hen zou ze de andere kinderen wegjagen met haar uiterlijk.

De ouders van het meisje kregen te horen dat ze pas welkom was na een operatie. Haar ouders wonen in een klein dorpje zonder centrale verwarming of stromend water.

Mentale ontwikkeling

Onderzoekers zijn bezorgd om de mentale ontwikkeling van het meisje. Het is immers belangrijk dat ze interactie heeft met kinderen van haar leeftijd.

Psychologe Ekaterina Belan vertelde aan The Daily Mail: “Hoe vroeger ze de interactie met andere kinderen beleeft, hoe gemakkelijker het voor haar is om te gaan met de toestand waarin ze leeft en opgroeit. Hoe meer interactie ze heeft, hoe gemakkelijker het is om zichzelf te aanvaarden.”

Een lokale liefdadigheidsinstelling zette haar schouders onder haar zaak en vecht ervoor om haar in de kinderopvang toe te laten. Tot nu toe mag ze echter niet gaan.

Ondertussen is ook de politie erbij gehaald en ook zij verbonden zich ertoe om ervoor te zorgen dat het meisje zo snel mogelijk naar de kinderopvang mag.

Het is intriest wat volwassenen dit kleine meisje aanrichten. We wensen dit kleintje het allerbeste toe en hopen dat ze eindelijk krijgt waarop ze recht heeft: respect, liefde en onderwijs!