Connect with us

Economie

Meisje (2) niet welkom bij kinderopvang omdat haar uiterlijk andere kinderen ‘afschrikt’.

Ieder kind is mooi. Dat is iets waar iedereen het wel mee eens zal kunnen zijn. Helaas zijn er blijkbaar toch mensen die er anders over denken.

Mensen kunnen het niet laten om kritiek te leveren op mensen die er een beetje anders uitzien. Daarom is het belangrijk om vooroordelen de kop in te drukken. Op die manier gaan mensen beseffen dat ze niemand op zijn of haar uiterlijk mogen beoordelen.

Sofya Zakharova uit Rusland is amper twee jaar oud, maar weet helaas alles van vooroordelen. Ze had geen gemakkelijke start in het leven. Het meisje was niet welkom in de kinderopvang.

De reden daarvoor is te droevig voor woorden. De directie vond dat haar ‘misvormd hoofdje’ de andere kinderen zou afschrikken.

Sofya had bij haar geboorte samengegroeide vingers en tenen en een vervormde schedel. De leraren vonden daarom dat ze niet op de kinderopvang kon blijven. Volgens hen zou ze de andere kinderen wegjagen met haar uiterlijk.

De ouders van het meisje kregen te horen dat ze pas welkom was na een operatie. Haar ouders wonen in een klein dorpje zonder centrale verwarming of stromend water.

Mentale ontwikkeling

Onderzoekers zijn bezorgd om de mentale ontwikkeling van het meisje. Het is immers belangrijk dat ze interactie heeft met kinderen van haar leeftijd.

Psychologe Ekaterina Belan vertelde aan The Daily Mail: “Hoe vroeger ze de interactie met andere kinderen beleeft, hoe gemakkelijker het voor haar is om te gaan met de toestand waarin ze leeft en opgroeit. Hoe meer interactie ze heeft, hoe gemakkelijker het is om zichzelf te aanvaarden.”

Een lokale liefdadigheidsinstelling zette haar schouders onder haar zaak en vecht ervoor om haar in de kinderopvang toe te laten. Tot nu toe mag ze echter niet gaan.

Ondertussen is ook de politie erbij gehaald en ook zij verbonden zich ertoe om ervoor te zorgen dat het meisje zo snel mogelijk naar de kinderopvang mag.

Het is intriest wat volwassenen dit kleine meisje aanrichten. We wensen dit kleintje het allerbeste toe en hopen dat ze eindelijk krijgt waarop ze recht heeft: respect, liefde en onderwijs!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending