-

Economie

Meisje (2) niet welkom bij kinderopvang omdat haar uiterlijk andere kinderen ‘afschrikt’.

Ieder kind is mooi. Dat is iets waar iedereen het wel mee eens zal kunnen zijn. Helaas zijn er blijkbaar toch mensen die er anders over denken.

Mensen kunnen het niet laten om kritiek te leveren op mensen die er een beetje anders uitzien. Daarom is het belangrijk om vooroordelen de kop in te drukken. Op die manier gaan mensen beseffen dat ze niemand op zijn of haar uiterlijk mogen beoordelen.

Sofya Zakharova uit Rusland is amper twee jaar oud, maar weet helaas alles van vooroordelen. Ze had geen gemakkelijke start in het leven. Het meisje was niet welkom in de kinderopvang.

De reden daarvoor is te droevig voor woorden. De directie vond dat haar ‘misvormd hoofdje’ de andere kinderen zou afschrikken.

Sofya had bij haar geboorte samengegroeide vingers en tenen en een vervormde schedel. De leraren vonden daarom dat ze niet op de kinderopvang kon blijven. Volgens hen zou ze de andere kinderen wegjagen met haar uiterlijk.

De ouders van het meisje kregen te horen dat ze pas welkom was na een operatie. Haar ouders wonen in een klein dorpje zonder centrale verwarming of stromend water.

Mentale ontwikkeling

Onderzoekers zijn bezorgd om de mentale ontwikkeling van het meisje. Het is immers belangrijk dat ze interactie heeft met kinderen van haar leeftijd.

Psychologe Ekaterina Belan vertelde aan The Daily Mail: “Hoe vroeger ze de interactie met andere kinderen beleeft, hoe gemakkelijker het voor haar is om te gaan met de toestand waarin ze leeft en opgroeit. Hoe meer interactie ze heeft, hoe gemakkelijker het is om zichzelf te aanvaarden.”

Een lokale liefdadigheidsinstelling zette haar schouders onder haar zaak en vecht ervoor om haar in de kinderopvang toe te laten. Tot nu toe mag ze echter niet gaan.

Ondertussen is ook de politie erbij gehaald en ook zij verbonden zich ertoe om ervoor te zorgen dat het meisje zo snel mogelijk naar de kinderopvang mag.

Het is intriest wat volwassenen dit kleine meisje aanrichten. We wensen dit kleintje het allerbeste toe en hopen dat ze eindelijk krijgt waarop ze recht heeft: respect, liefde en onderwijs!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder