Connect with us

Economie

Medewerker station verijdelt diefstal fiets en wacht vier uur lang op eigenaar.

Deze moedige medewerker van een station in Londen zag een fietsendiefstal gebeuren en wist dat hij dit niet kon laten gebeuren.

De dienst van Abdul El-Gayer in het Cannon Station in het centrum van Londen zat er bijna op, toen hij een man met een betonschaar bij een fiets zag.

De 31-jarige medewerker getuigde: “Ik hoorde het geluid van een slot dat werd doorgeknipt en ik moest er geen seconde over nadenken. Ik zei: ‘Dat meen je toch niet’. Ik kon dit gewoon niet laten gebeuren.”

Hij gaat verder: “De stemmen werden een beetje verheven. Ik zei: “Dat is jouw fiets niet. De man gaf het uiteindelijk op en rende weg. Omdat het slot kapot was, heb ik de fiets veilig opgeborgen.”

Hoewel zijn dienst erop zat, bleef El-Gayar wachten totdat de rechtmatige eigenaar van de fiets terugkeerde. Hij wachtte vier uur lang!

Hij legde uit: “Ik heb zelf een fiets en fiets naar mijn werk. Ik weet hoeveel ze betekenen voor mensen.”

De eigenaar van de fiets was Steve Farmer. Toen hij die avond bij het station aankwam, had hij een behoorlijk zware dag achter de rug. Normaal zet hij zijn fiets op slot op kantoor, maar hij was zijn veiligheidspasje vergeten. Normaal heeft hij een beugelslot, maar die ochtend had hij alleen een klassiek fietsslot van zijn zoon. Hij liet zijn fiets gewoon buiten het station en hoopte dat er niets zou gebeuren.

Toen hij rond zes uur ’s avonds bij het station arriveerde en het gebroken slot zag liggen, vreesde hij het ergste.

Steve getuigde aan de Evening Standard: “Ik was kapot. Ik voelde me slecht omdat ik een fout slot had gebruikt om de fiets op slot te doen. Ik had me er al bij neergelegd dat ik hem nooit meer zou terugzien, maar slenterde terug naar het station, omdat ik dacht dat het wellicht geen zin had om de bewakingsbeelden op te vragen, maar ik wou het toch proberen.”

Daar het perron zag hij El-Gayer, met ‘een smile op zijn gezicht die ik nooit zal vergeten’. Hij ontgrendelde het fietsslot met de code om aan te tonen dat hij de rechtmatige eigenaar van de fiets was.

Steve deelde later een foto van de held van de dag op Facebook en omschreef hem als een echte ‘legende’.

Het bericht ging terecht compleet viraal. Een social mediagebruiker vond de juiste woorden om de daad van El-Gayar te omschrijven: “Mensen zoals Abdul maken van de wereld een betere plaats.”

Laten we deze man eens goed in het zonnetje zetten!

Lees verder

Economie

‘Hugo de Jonge is in levensgevaar na heftige gebeurtenis’

De bewaking bij het huis van coronaminister Hugo de Jonge is vrijdag flink opgeschroefd. De politie heeft een bewakingspost opgezet en er hangen extra camera’s. Politici reageren geschokt op de extra beveiliging.

„Buitengewoon naar en totaal onacceptabel”, twitterde Attje Kuiken (PvdA). „Het is om ons als land diep voor te schamen”, aldus Corinne Ellemeet (GroenLinks). Dat het nodig is om een politiepost te plaatsen voor het huis van een minister die al twee jaar lang dag en nacht werkt. Een schande is het.”

Farid Azarkan van DENK vindt het „idioot dat we ministers moeten beschermen.” Hij twittert ook: „Blijf met je fikken van ⁦@hugodejonge⁩ af!” CDA-Kamerlid Joba van den Berg vindt het „heel erg” dat de extra politiemaatregelen nodig zijn en Liane den Haan (Fractie Den Haan) noemt het „in- en intriest.”

De zorgminister is sinds de uitbraak van het coronavirus en de daarop genomen maatregelen veelvuldig bedreigd. „We nemen deze maatregelen op basis van informatie”, zegt het OM tegen De Telegraaf. De directe aanleiding voor de politiepost is nog onduidelijk. De politie meldt dat er ’zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen’.

Vorige week donderdag belde een 27-jarige man uit Amsterdam met een masker meerdere keren bij De Jonge aan ’om verhaal te halen’. Hij filmde zijn acties live. De man kreeg echter nul op het rekest; via de intercom kreeg hij te horen dat er geen gesprek in zat. Hij werd donderdagavond weer vrijgelaten, maar de dag erna weer opgepakt in Amsterdam.

Lees verder

Economie

Heftig nieuws Willem Holleeder in gevangenis: ‘Overleden’

De moeder van Astrid en Willem Holleeder en de oma van Miljuschka Witzenhausen, zou overleden zijn. De crematie zou gisteren op een geheime locatie hebben plaatsgevonden.

,,Wij hebben zojuist van een bron vernomen dat de moeder van Willem en Astrid Holleeder en de oma van Miljuschka afgelopen week is overleden”, meldt showbizzkanaal Juice Channel op Instagram.

Niet alle familieleden aanwezig

De crematie zou gisteren hebben plaatsgevonden. ,,De bron geeft aan dat een deel van de familie niet welkom was, de locatie werd voor hen geheim gehouden, waarom is ons niet bekend.”

Om welke familieleden dat gaat maakt het kanaal niet bekend, maar het zou niet om familieleden gaan die bekend zijn in de media. ,,Het deel van de familie die niet aanwezig mocht zijn bij de uitvaart zijn niet de mensen die wij kennen vanuit de media”, aldus het kanaal. ,,Besef even dat dit ook gewoon familieleden zijn die dus geen afscheid mochten nemen.”

Groot voorbeeld voor Miljuschka

Miljuschka zou dus wel aanwezig zijn geweest op de crematie. Zij zag haar oma als haar grote voorbeeld. In 2019 schreef ze nog in een column voor Flair dat haar oma elk jaar een kaarsje voor Willem Holleeder brandt. ,,Hij blijft toch mijn kind. Hij heb ze eige ook niet gemaakt”, zou haar oma dan hebben gezegd.

Om die reden keek Miljuschka ook erg op tegen haar oma. ,,Het is haar kracht dat ze het leven kan nemen zoals het komt. Daarin is ze mijn grote voorbeeld”, schreef Miljuschka.

Lees verder

Economie

Heftig nieuws over huishoudster Nadège uit ‘Chateau Meiland’

In ‘Chateau Meiland’ werden de Meilandjes in het huishouden geholpen door Nadège Coffinet. De Franse huishoudster heeft nu heftige nieuws gekregen.

Nadège heeft laten weten dat ze ernstig ziek is: ze heeft darmkanker. Ze weet nog niet hoe ernstig het is en is nog in afwachting van allerlei onderzoeken.

In het duister tasten

“Ik heb darmkanker. En als je dat hoort, is het flink schrikken”, vertelt Nadège in weekblad Privé. “Ze kunnen er nog niet veel over zeggen, ook niet in welk stadium het zich bevindt. Ik ga ervan uit dat ik chemotherapie krijg en word geopereerd. Begin april krijg ik, onder narcose, opnieuw een colonoscopie. Tot die tijd tast ik in het duister.”

Chateau Meiland

Nadège was enkele jaren te zien in Chateau Meiland. Ze ging ook vaak met de familie mee op vakantie. Toen de Meilandjes weer terug naar Nederland kwamen, bleef de huishoudster achter in Frankrijk.

Bron: Ad

Lees verder
Advertisement

Trending