Connect with us

Economie

Man ligt ‘jaar lang’ dood in woning in Assen.

Dinsdagmiddag deed de politie aan lugubere vondst in een flat in Assen. Daar lag een man reeds lange tijd dood in zijn woning. De andere flatbewoners zeggen dat hij daar al zeker een jaar moet gelegen hebben. Een flatbewoonster verklaarde: “Hij had een heel teruggetrokken leven. Al die tijd heb ik niets gemerkt.”

De man van rond de vijftig is gevonden in zijn flat in de Zaagmolen in Assen. Buurtbewoners menen dat hij er zeker een jaar lang moet gelegen hebben. Een buurvrouw legt uit dat ze de man wel kende van gezicht, maar hem de laatste tijd niet meer gezien had.

De flatbewoonster voegt er nog aan toe dat de man een teruggetrokken leven leidde. Ze verklaarde: “Zoals wel meer mensen hier. Dat accepteren we ook van elkaar.”

Oorzaak

De politie kan niet bevestigen dat de man al een jaar lang dood in de woning lag. Ze willen wel kwijt dat hij daar al ‘enige tijd’ lag. Een politiewoordvoerder liet weten: “Nadat we een tip hebben gekregen over de man, zijn we een kijkje gaan nemen. Gistermiddag hebben we de man aangetroffen. Omdat we uitgaan van een natuurlijke dood willen we niets meer over de zaak kwijt.” Er wordt voorlopig uitgegaan van een natuurlijk overlijden.

Instanties en huurbaas trokken aan de bel

Een bewoonster zegt dat het instanties en de huisbaas waren die aan de alarmbel trokken vanwege achterstallige betalingen. Die zouden het volgens een bewoonster ook over een jaar hebben.

Hoe kan het dan dat niemand al die tijd iets heeft opgemerkt? Bewoonster Wietske zegt dat zij in elk geval geen onraad rook. Ze legt uit: “En omdat hij zo’n teruggetrokken bestaan leidde, belde je ook niet even aan. Ik heb ook niets geroken ofzo. Hij zit ook helemaal in de hoek van het complex.”