Connect with us

Economie

Boerin tot tranen toe geroerd wanneer ze naast stervend schaap iets ziet bewegen in het stro.

De tranen rolden over mijn wangen!

Dotty, het tienjarige schaap, werd zwaar ziek tijdens haar zwangerschap. Op het ogenblik dat haar baasje afscheid van haar wilde nemen, ziet ze iets in het stro bewegen dat haar tot tranen toe roert.

Amy Hill was kapot van verdriet toen haar tienjarige schaap zwaar ziek werd tijdens de zwangerschap. De boerin schreef op Facebook: “Mijn liefde voor schapen begon met haar, ze is mijn beste ooi vriendinnetje ooit en betekent de hele wereld voor me.”

Het schaap had een prachtig en vredig leven geleid op de boerderij van Amy, Snowy Rover Farm. Dotty was al verschillende keren zwanger geweest en dat was altijd goed afgelopen. Maar ditmaal was het heel anders. Amy vreesde voor het leven van haar favoriete ooi.

Halfweg de zwangerschap zag Amy dat er iets aan de hand was.

Zwangerschapsvergiftiging

Amy legde uit: “Een maand geleden stond ik bij de omheining en zag mijn geliefde Dotty op haar rug liggen, haar ogen rolden weg in haar hoofd en ze had de grootste moeite om te ademen.”

De toegewijde boerin rende naar haar toe, draaide haar om en probeerde haar rechtop te houden. Ze belde de dierenarts en huilend legde ze uit wat er aan de hand was. Dotty was wellicht geveld door een zwangerschapsvergiftiging.

Naarmate de dagen voorbij gingen, zag Amy dat Dotty slechter en slechter werd. Tot haar grote schrik zag ze niets meer bewegen in haar buik. Amy vreesde dat de lammetjes dood geboren zouden worden.

Een wonder!

De boerin was de wanhoop nabij. In een ultieme poging om haar schaap en de lammetjes te redden, gaven ze haar een injectie om de bevalling in te leiden. Helaas gebeurde er niets. De volgende ochtend ging Amy naar haar schapen om afscheid te nemen van Dotty. En dan geschiedde er een wonder!

Amy beschrijft wat ze toen zag: “Toen ik de hoek om kwam, zag ik een nieuw lammetje lopen met de anderen. Ik liep naar de stal en zag VIER nieuwe baby’s, allemaal levend en op hun pootjes.”

Dotty kreeg eerder vrijwel altijd een tweeling. Een van de andere dieren soms zelfs een drieling. Maar vier lammetjes, dat hadden ze nog niet gezien op de boerderij!

We zijn zo blij voor Amy en Dotty! Het is altijd zo leuk om verhalen over dieren met een happy end te lezen!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending