Connect with us

Economie

Boerin tot tranen toe geroerd wanneer ze naast stervend schaap iets ziet bewegen in het stro.

De tranen rolden over mijn wangen!

Dotty, het tienjarige schaap, werd zwaar ziek tijdens haar zwangerschap. Op het ogenblik dat haar baasje afscheid van haar wilde nemen, ziet ze iets in het stro bewegen dat haar tot tranen toe roert.

Amy Hill was kapot van verdriet toen haar tienjarige schaap zwaar ziek werd tijdens de zwangerschap. De boerin schreef op Facebook: “Mijn liefde voor schapen begon met haar, ze is mijn beste ooi vriendinnetje ooit en betekent de hele wereld voor me.”

Het schaap had een prachtig en vredig leven geleid op de boerderij van Amy, Snowy Rover Farm. Dotty was al verschillende keren zwanger geweest en dat was altijd goed afgelopen. Maar ditmaal was het heel anders. Amy vreesde voor het leven van haar favoriete ooi.

Halfweg de zwangerschap zag Amy dat er iets aan de hand was.

Zwangerschapsvergiftiging

Amy legde uit: “Een maand geleden stond ik bij de omheining en zag mijn geliefde Dotty op haar rug liggen, haar ogen rolden weg in haar hoofd en ze had de grootste moeite om te ademen.”

De toegewijde boerin rende naar haar toe, draaide haar om en probeerde haar rechtop te houden. Ze belde de dierenarts en huilend legde ze uit wat er aan de hand was. Dotty was wellicht geveld door een zwangerschapsvergiftiging.

Naarmate de dagen voorbij gingen, zag Amy dat Dotty slechter en slechter werd. Tot haar grote schrik zag ze niets meer bewegen in haar buik. Amy vreesde dat de lammetjes dood geboren zouden worden.

Een wonder!

De boerin was de wanhoop nabij. In een ultieme poging om haar schaap en de lammetjes te redden, gaven ze haar een injectie om de bevalling in te leiden. Helaas gebeurde er niets. De volgende ochtend ging Amy naar haar schapen om afscheid te nemen van Dotty. En dan geschiedde er een wonder!

Amy beschrijft wat ze toen zag: “Toen ik de hoek om kwam, zag ik een nieuw lammetje lopen met de anderen. Ik liep naar de stal en zag VIER nieuwe baby’s, allemaal levend en op hun pootjes.”

Dotty kreeg eerder vrijwel altijd een tweeling. Een van de andere dieren soms zelfs een drieling. Maar vier lammetjes, dat hadden ze nog niet gezien op de boerderij!

We zijn zo blij voor Amy en Dotty! Het is altijd zo leuk om verhalen over dieren met een happy end te lezen!