-

Economie

Boerin tot tranen toe geroerd wanneer ze naast stervend schaap iets ziet bewegen in het stro.

De tranen rolden over mijn wangen!

Dotty, het tienjarige schaap, werd zwaar ziek tijdens haar zwangerschap. Op het ogenblik dat haar baasje afscheid van haar wilde nemen, ziet ze iets in het stro bewegen dat haar tot tranen toe roert.

Amy Hill was kapot van verdriet toen haar tienjarige schaap zwaar ziek werd tijdens de zwangerschap. De boerin schreef op Facebook: “Mijn liefde voor schapen begon met haar, ze is mijn beste ooi vriendinnetje ooit en betekent de hele wereld voor me.”

Het schaap had een prachtig en vredig leven geleid op de boerderij van Amy, Snowy Rover Farm. Dotty was al verschillende keren zwanger geweest en dat was altijd goed afgelopen. Maar ditmaal was het heel anders. Amy vreesde voor het leven van haar favoriete ooi.

Halfweg de zwangerschap zag Amy dat er iets aan de hand was.

Zwangerschapsvergiftiging

Amy legde uit: “Een maand geleden stond ik bij de omheining en zag mijn geliefde Dotty op haar rug liggen, haar ogen rolden weg in haar hoofd en ze had de grootste moeite om te ademen.”

De toegewijde boerin rende naar haar toe, draaide haar om en probeerde haar rechtop te houden. Ze belde de dierenarts en huilend legde ze uit wat er aan de hand was. Dotty was wellicht geveld door een zwangerschapsvergiftiging.

Naarmate de dagen voorbij gingen, zag Amy dat Dotty slechter en slechter werd. Tot haar grote schrik zag ze niets meer bewegen in haar buik. Amy vreesde dat de lammetjes dood geboren zouden worden.

Een wonder!

De boerin was de wanhoop nabij. In een ultieme poging om haar schaap en de lammetjes te redden, gaven ze haar een injectie om de bevalling in te leiden. Helaas gebeurde er niets. De volgende ochtend ging Amy naar haar schapen om afscheid te nemen van Dotty. En dan geschiedde er een wonder!

Amy beschrijft wat ze toen zag: “Toen ik de hoek om kwam, zag ik een nieuw lammetje lopen met de anderen. Ik liep naar de stal en zag VIER nieuwe baby’s, allemaal levend en op hun pootjes.”

Dotty kreeg eerder vrijwel altijd een tweeling. Een van de andere dieren soms zelfs een drieling. Maar vier lammetjes, dat hadden ze nog niet gezien op de boerderij!

We zijn zo blij voor Amy en Dotty! Het is altijd zo leuk om verhalen over dieren met een happy end te lezen!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder