-

Economie

Man komt op 90-jarige leeftijd eindelijk uit de kast.

Nadat hij zijn ware zelf 90 jaar lang geheim had gehouden, kwam hij net op tijd voor Pride Month uit de kast als homo voor zijn vrienden en familie.

Vader en grootvader Kenneth Felts begon tijdens de quarantaine na te denken over zijn leven en begon te werken aan een biografie om zijn verhaal te vertellen.

Oude herinneringen en emoties kwamen terug bovendrijven, en na een lange dag schrijven besloot hij eindelijk zijn geheim te onthullen dat hij bijna een eeuw voor zichzelf had gehouden.

Kenneth was met zijn dochter, Rebecca Mayes, aan het chatten toen hij zich liet ontglippen dat hij ‘Phillip nooit verlaten had’.

Rebecca had geen idee wie Phillip was, maar plotseling besefte ze het. Phillip was een man op wie Kenneth in de jaren ’50 verliefd was, maar Kenneth nam een hetero levensstijl omdat hij dacht dat hij geen andere keuze had.

Twintig jaar geleden onthulde Rebecca aan haar vader dat ze lesbisch was, en hoewel ze blij is dat Kenneth eindelijk zichzelf kan zijn, vindt ze het ook ontzettend droevig dat haar vader zijn relatie verloor met de man van wie hij hield. Ze vindt het vreselijk dat hij dit geheim zo lang voor zich moest houden.

Kenneth vertelde het nieuws aan de rest van zijn vrienden en familie, en in mei postte hij het zelfs op Facebook.

Met een foto van zichzelf in regenboogsweater schreef de 90-jarige man: “Ik ben vrij, ik ben homo en ik ben uit de kast.”

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder