Connect with us

Economie

Politie slaat ruit in van peperdure BMW om husky te bevrijden.

Ondanks het feit dat er al jaren wordt gewaarschuwd, moest ook vrijdag weer een hond uit een snikhete auto bevrijd worden. Ditmaal moest de ruit van een peperdure BMW in Groningen eraan geloven om een husky te redden.

De BMW I8 Roadster kost nieuw om en bij de 170.000 euro. De auto stond op de parking van een bouwmarkt. Het was al behoorlijk warm in de auto.

De bestuurder is in de bouwmarkt minstens twee keer omgeroepen om zich te melden. Toen de eigenaar bij het voertuig terugkeerde, was de politie al ter plaatse.

Omdat men niet wist hoe lang het dier al in de hete auto zat, werd besloten om het raampje in te tikken. Het baasje van de hond beweerde dat hij maar een kwartiertje weg was. De husky maakte het naargelang de omstandigheden goed. Uiteraard mag de eigenaar zelf opdraaien voor de schade aan zijn auto.