-

Economie

Man gaat 27 jaar niet naar de tandarts, dan doet dokter bizarre vondst.

Een Britse man ging 27 jaar lang niet naar de tandarts. Uiteindelijk schraapte de patiënt al zijn moed bij elkaar en ging toch naar de tandarts. Deze laatste deed een vreselijke vondst. De 51-jarige man had een tumor ter grootte van een vuist in zijn kaak.

De situatie was zo ernstig, dat zijn kaak verwijderd moest worden. Uit de röntgenfoto’s bleek dat de man genaamd Darren Wilkinson een ameloblastoom had. Dit is een zeldzame, maar goedaardige tumor die groeit in de onder- en bovenkaak. Als dit onbehandeld blijft, kan de kaak zwaar opzwellen.

‘Zwart gat in midden van gezicht’

Dergelijke tumoren groeien doorgaans heel traag. Omdat de man jarenlang geen tandarts had bezocht, was de tumor gegroeid zo groot als een vuist. Zijn vrouw vertelde aan de media dat de tandarts zoiets nog nooit gezien had. Ze getuigde: “De röntgenfoto toonde een gigantische schaduw, een zwart gat in het midden van zijn gezicht.”

Wilkinson had een heilige schrik van de tandarts. Daarom had hij er alles aan gedaan om een bezoek uit te stellen. Maar op een dag ontwaakte hij met bloed op zijn kussen. Zijn adem begon alsmaar meer te stinken en toen kon zijn vrouw hem toch overtuigen om naar de tandarts te gaan. De vrouw onthulde: “Toen hij vertrok, trok hij lijkbleek weg. Maar ik dacht dat hij die problemen had omdat hij zijn tanden niet goed poetste.”

Spoedingrepen

De vijftiger kreeg uiteindelijk een kaakprothese. Daar reageerde de patiënt niet goed op en moest nog eens zes spoedingrepen ondergaan om complicaties en infecties tegen te gaan. Zijn vrouw vertelde: “Eten en drinken lukt nog niet. Hij kan zelfs moeilijk ademen omdat zijn tong zo is opgezwollen. Het heeft er alle schijn van dat hij nooit maar zal kunnen werken.”

Alle hoop is nu gevestigd op een nieuwe kaaktransplantatie, waarbij bot uit het been van de man gebruikt zal worden om de kaak te herstellen.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder