Connect with us

Economie

Man gaat 27 jaar niet naar de tandarts, dan doet dokter bizarre vondst.

Een Britse man ging 27 jaar lang niet naar de tandarts. Uiteindelijk schraapte de patiënt al zijn moed bij elkaar en ging toch naar de tandarts. Deze laatste deed een vreselijke vondst. De 51-jarige man had een tumor ter grootte van een vuist in zijn kaak.

De situatie was zo ernstig, dat zijn kaak verwijderd moest worden. Uit de röntgenfoto’s bleek dat de man genaamd Darren Wilkinson een ameloblastoom had. Dit is een zeldzame, maar goedaardige tumor die groeit in de onder- en bovenkaak. Als dit onbehandeld blijft, kan de kaak zwaar opzwellen.

‘Zwart gat in midden van gezicht’

Dergelijke tumoren groeien doorgaans heel traag. Omdat de man jarenlang geen tandarts had bezocht, was de tumor gegroeid zo groot als een vuist. Zijn vrouw vertelde aan de media dat de tandarts zoiets nog nooit gezien had. Ze getuigde: “De röntgenfoto toonde een gigantische schaduw, een zwart gat in het midden van zijn gezicht.”

Wilkinson had een heilige schrik van de tandarts. Daarom had hij er alles aan gedaan om een bezoek uit te stellen. Maar op een dag ontwaakte hij met bloed op zijn kussen. Zijn adem begon alsmaar meer te stinken en toen kon zijn vrouw hem toch overtuigen om naar de tandarts te gaan. De vrouw onthulde: “Toen hij vertrok, trok hij lijkbleek weg. Maar ik dacht dat hij die problemen had omdat hij zijn tanden niet goed poetste.”

Spoedingrepen

De vijftiger kreeg uiteindelijk een kaakprothese. Daar reageerde de patiënt niet goed op en moest nog eens zes spoedingrepen ondergaan om complicaties en infecties tegen te gaan. Zijn vrouw vertelde: “Eten en drinken lukt nog niet. Hij kan zelfs moeilijk ademen omdat zijn tong zo is opgezwollen. Het heeft er alle schijn van dat hij nooit maar zal kunnen werken.”

Alle hoop is nu gevestigd op een nieuwe kaaktransplantatie, waarbij bot uit het been van de man gebruikt zal worden om de kaak te herstellen.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending