Connect with us

Economie

Man gaat 27 jaar niet naar de tandarts, dan doet dokter bizarre vondst.

Een Britse man ging 27 jaar lang niet naar de tandarts. Uiteindelijk schraapte de patiënt al zijn moed bij elkaar en ging toch naar de tandarts. Deze laatste deed een vreselijke vondst. De 51-jarige man had een tumor ter grootte van een vuist in zijn kaak.

De situatie was zo ernstig, dat zijn kaak verwijderd moest worden. Uit de röntgenfoto’s bleek dat de man genaamd Darren Wilkinson een ameloblastoom had. Dit is een zeldzame, maar goedaardige tumor die groeit in de onder- en bovenkaak. Als dit onbehandeld blijft, kan de kaak zwaar opzwellen.

‘Zwart gat in midden van gezicht’

Dergelijke tumoren groeien doorgaans heel traag. Omdat de man jarenlang geen tandarts had bezocht, was de tumor gegroeid zo groot als een vuist. Zijn vrouw vertelde aan de media dat de tandarts zoiets nog nooit gezien had. Ze getuigde: “De röntgenfoto toonde een gigantische schaduw, een zwart gat in het midden van zijn gezicht.”

Wilkinson had een heilige schrik van de tandarts. Daarom had hij er alles aan gedaan om een bezoek uit te stellen. Maar op een dag ontwaakte hij met bloed op zijn kussen. Zijn adem begon alsmaar meer te stinken en toen kon zijn vrouw hem toch overtuigen om naar de tandarts te gaan. De vrouw onthulde: “Toen hij vertrok, trok hij lijkbleek weg. Maar ik dacht dat hij die problemen had omdat hij zijn tanden niet goed poetste.”

Spoedingrepen

De vijftiger kreeg uiteindelijk een kaakprothese. Daar reageerde de patiënt niet goed op en moest nog eens zes spoedingrepen ondergaan om complicaties en infecties tegen te gaan. Zijn vrouw vertelde: “Eten en drinken lukt nog niet. Hij kan zelfs moeilijk ademen omdat zijn tong zo is opgezwollen. Het heeft er alle schijn van dat hij nooit maar zal kunnen werken.”

Alle hoop is nu gevestigd op een nieuwe kaaktransplantatie, waarbij bot uit het been van de man gebruikt zal worden om de kaak te herstellen.