Connect with us

Economie

Mama verliest op elf dagen tijd twee kinderen aan corona.

De familie van de Amerikaanse Monete Hicks is zwaar getroffen door het coronavirus. Op amper elf dagen tijd verloor ze haar dochter Mychaela (23) en haar zoon Byron (20) aan het virus.

Haar zoon Byron werd eind vorige maand op een zaterdagochtend wakker met ademhalingsproblemen. Hicks getuigt aan CNN dat hij rond de middag overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. De dinsdag na het overlijden van haar zoon werd haar dochter Mychaela ziek. De rouwende moeder vertelde: “Ze ging naar het ziekenhuis met hoofdpijn en koorts. Een van haar nieren liet het afweten, en haar lever ging ook achteruit. En zo bleef het maar doorgaan, er kwamen alsmaar meer dingen bij.” De jongedame overleed elf dagen na haar broer.

Hicks zei: “Ik had nooit gedacht dat mij dit zou overkomen. Om mijn kinderen op zo’n jonge leeftijd te moeten afgeven.” De moeder zegt dat ze het vooral ’s nachts heel moeilijk heeft omdat het dan erg stil is in huis. Hicks kon geen afscheid nemen van haar kinderen. Vanwege het virus mocht ze niet bij hen zijn. Daarover vertelde Hicks: “Ik mocht er niet bij zijn om ze te zeggen dat ze moesten blijven vechten, vechten en vechten.”

De kinderen van Hicks hadden onderliggende problemen van astma en obesitas. De broer en zus zijn naast elkaar begraven.