Connect with us

Economie

Mama schaamt zich voor kale kop – gooit pruik weg als ook dochtertje kaal wordt.

Laten we deze moeder en dochter overladen met hartjes!

Op een bepaald moment zat deze mama zo diep dat ze zich van het leven wilde beroven. Maar haar dochtertje gaf haar een hele nieuwe kijk op het leven en toen veranderde alles.

Wanneer je veel zelfvertrouwen hebt en je je goed voelt met je uiterlijk, is het eenvoudig om te zeggen dat alleen het innerlijke telt.

Uiteraard is het innerlijke het belangrijkste, maar dat neemt niet weg dat je uiterlijk wel een invloed heeft op je zelfvertrouwen. Hoewel dat niet voor iedereen het geval is, heeft het uiterlijk wel een impact op iemands zelfbeeld.

Kiri Atkinson uit Redditch in Engeland had een laag zelfbeeld en haar zelfvertrouwen stond op een laag pitje.

Nadat ze de diagnose kreeg van alopecia, veranderden niet alleen haar looks, maar ook haar innerlijk. Alopecia is een aandoening waarbij mensen plots gedeeltelijk hun haren beginnen te verliezen.

Kiri was ten einde raad toen haar haar begon uit te vallen. De klik kwam er pas toen bleek dat ook haar dochtertje dezelfde aandoening had. Pas op dat moment besefte de moeder wat echt telt in het leven.

Kiri had altijd al een mooie, volle haardos gehad. Als gevolg van de alopecia begon ze geleidelijk aan haar haren te verliezen. Daardoor belandde ze in een zware depressie. Na verloop van tijd besloot ze om haar hoofd helemaal kaal te scheren en droeg ze zeven jaar lang pruiken uit schaamte voor haar kale hoofd.

Kiri kreeg het zo zwaar dat ze op een bepaald ogenblik zelfs overwoog om uit het leven te stappen. Gelukkig was de redding nabij!

Toen twee jaar geleden haar dochter Paiva geboren werd, begon er bij de moeder iets te veranderen.

Kiri legde uit: “Mijn partner en ik weten dat kinderen dingen zeggen en dat ze wellicht vragen zal krijgen van anderen over waarom haar moeder anders is. Waarom heeft ze geen haar?”

Toen Paiva een jaar oud was, zag de moeder dat ook haar dochter haar begon te verliezen. Toen besefte ze dat haar dochtertje dezelfde aandoening had. Ze was de wanhoop nabij.

Kiri verklaarde: “Ik heb hier heel lang mee geworsteld. Ik gaf mezelf de schuld van haar haaruitval en ik had een slecht geweten. Mijn hart was gebroken en het voelde alsof ik mijn haar weer aan het verliezen was, maar dan honderd keer erger.”

Kiri vroeg of Paiva een pruik wilde dragen, maar het meisje weigerde. Een bijzonder moment zette de moeder aan het denken.

Paiva stond voor de spiegel te dansen en ze wilde dat mama haar pruik zou afwerpen om net zo trots op zichzelf te zijn.

Kiri vertelde: “Toen ik zag hoeveel plezier ze had en hoe ze poseerde voor foto’s. was ik er zo trots op.” De moeder maakte een foto van het bijzondere moment. Het kiekje ging weinig verwonderlijk compleet viraal.

Dat magische moment betekende de omslag voor Kiri. Nu schaamt ze zich niet langer voor haar kale hoofd, maar koestert ze het.

Kiri onthulde: “Ik zal niet zeggen dat het eenvoudig is. Ik wil mijn mooie prinses tonen dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, zolang je je best maar doet om altijd een goed persoon te zijn. Iedereen die geneigd is om iets gemeens of kwetsends te zeggen, moet gewoon een saai leven hebben of slecht opgevoed zijn.”

Het verhaal van deze prachtige moeder en haar dochter moet ons inspireren. Beoordeel nooit iemand op zijn uiterlijk, maar op zijn daden!

Lees verder

Economie

‘Hugo de Jonge is in levensgevaar na heftige gebeurtenis’

De bewaking bij het huis van coronaminister Hugo de Jonge is vrijdag flink opgeschroefd. De politie heeft een bewakingspost opgezet en er hangen extra camera’s. Politici reageren geschokt op de extra beveiliging.

„Buitengewoon naar en totaal onacceptabel”, twitterde Attje Kuiken (PvdA). „Het is om ons als land diep voor te schamen”, aldus Corinne Ellemeet (GroenLinks). Dat het nodig is om een politiepost te plaatsen voor het huis van een minister die al twee jaar lang dag en nacht werkt. Een schande is het.”

Farid Azarkan van DENK vindt het „idioot dat we ministers moeten beschermen.” Hij twittert ook: „Blijf met je fikken van ⁦@hugodejonge⁩ af!” CDA-Kamerlid Joba van den Berg vindt het „heel erg” dat de extra politiemaatregelen nodig zijn en Liane den Haan (Fractie Den Haan) noemt het „in- en intriest.”

De zorgminister is sinds de uitbraak van het coronavirus en de daarop genomen maatregelen veelvuldig bedreigd. „We nemen deze maatregelen op basis van informatie”, zegt het OM tegen De Telegraaf. De directe aanleiding voor de politiepost is nog onduidelijk. De politie meldt dat er ’zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen’.

Vorige week donderdag belde een 27-jarige man uit Amsterdam met een masker meerdere keren bij De Jonge aan ’om verhaal te halen’. Hij filmde zijn acties live. De man kreeg echter nul op het rekest; via de intercom kreeg hij te horen dat er geen gesprek in zat. Hij werd donderdagavond weer vrijgelaten, maar de dag erna weer opgepakt in Amsterdam.

Lees verder

Economie

Heftig nieuws Willem Holleeder in gevangenis: ‘Overleden’

De moeder van Astrid en Willem Holleeder en de oma van Miljuschka Witzenhausen, zou overleden zijn. De crematie zou gisteren op een geheime locatie hebben plaatsgevonden.

,,Wij hebben zojuist van een bron vernomen dat de moeder van Willem en Astrid Holleeder en de oma van Miljuschka afgelopen week is overleden”, meldt showbizzkanaal Juice Channel op Instagram.

Niet alle familieleden aanwezig

De crematie zou gisteren hebben plaatsgevonden. ,,De bron geeft aan dat een deel van de familie niet welkom was, de locatie werd voor hen geheim gehouden, waarom is ons niet bekend.”

Om welke familieleden dat gaat maakt het kanaal niet bekend, maar het zou niet om familieleden gaan die bekend zijn in de media. ,,Het deel van de familie die niet aanwezig mocht zijn bij de uitvaart zijn niet de mensen die wij kennen vanuit de media”, aldus het kanaal. ,,Besef even dat dit ook gewoon familieleden zijn die dus geen afscheid mochten nemen.”

Groot voorbeeld voor Miljuschka

Miljuschka zou dus wel aanwezig zijn geweest op de crematie. Zij zag haar oma als haar grote voorbeeld. In 2019 schreef ze nog in een column voor Flair dat haar oma elk jaar een kaarsje voor Willem Holleeder brandt. ,,Hij blijft toch mijn kind. Hij heb ze eige ook niet gemaakt”, zou haar oma dan hebben gezegd.

Om die reden keek Miljuschka ook erg op tegen haar oma. ,,Het is haar kracht dat ze het leven kan nemen zoals het komt. Daarin is ze mijn grote voorbeeld”, schreef Miljuschka.

Lees verder

Economie

Heftig nieuws over huishoudster Nadège uit ‘Chateau Meiland’

In ‘Chateau Meiland’ werden de Meilandjes in het huishouden geholpen door Nadège Coffinet. De Franse huishoudster heeft nu heftige nieuws gekregen.

Nadège heeft laten weten dat ze ernstig ziek is: ze heeft darmkanker. Ze weet nog niet hoe ernstig het is en is nog in afwachting van allerlei onderzoeken.

In het duister tasten

“Ik heb darmkanker. En als je dat hoort, is het flink schrikken”, vertelt Nadège in weekblad Privé. “Ze kunnen er nog niet veel over zeggen, ook niet in welk stadium het zich bevindt. Ik ga ervan uit dat ik chemotherapie krijg en word geopereerd. Begin april krijg ik, onder narcose, opnieuw een colonoscopie. Tot die tijd tast ik in het duister.”

Chateau Meiland

Nadège was enkele jaren te zien in Chateau Meiland. Ze ging ook vaak met de familie mee op vakantie. Toen de Meilandjes weer terug naar Nederland kwamen, bleef de huishoudster achter in Frankrijk.

Bron: Ad

Lees verder
Advertisement

Trending