-

Economie

Mama schaamt zich voor kale kop – gooit pruik weg als ook dochtertje kaal wordt.

Laten we deze moeder en dochter overladen met hartjes!

Op een bepaald moment zat deze mama zo diep dat ze zich van het leven wilde beroven. Maar haar dochtertje gaf haar een hele nieuwe kijk op het leven en toen veranderde alles.

Wanneer je veel zelfvertrouwen hebt en je je goed voelt met je uiterlijk, is het eenvoudig om te zeggen dat alleen het innerlijke telt.

Uiteraard is het innerlijke het belangrijkste, maar dat neemt niet weg dat je uiterlijk wel een invloed heeft op je zelfvertrouwen. Hoewel dat niet voor iedereen het geval is, heeft het uiterlijk wel een impact op iemands zelfbeeld.

Kiri Atkinson uit Redditch in Engeland had een laag zelfbeeld en haar zelfvertrouwen stond op een laag pitje.

Nadat ze de diagnose kreeg van alopecia, veranderden niet alleen haar looks, maar ook haar innerlijk. Alopecia is een aandoening waarbij mensen plots gedeeltelijk hun haren beginnen te verliezen.

Kiri was ten einde raad toen haar haar begon uit te vallen. De klik kwam er pas toen bleek dat ook haar dochtertje dezelfde aandoening had. Pas op dat moment besefte de moeder wat echt telt in het leven.

Kiri had altijd al een mooie, volle haardos gehad. Als gevolg van de alopecia begon ze geleidelijk aan haar haren te verliezen. Daardoor belandde ze in een zware depressie. Na verloop van tijd besloot ze om haar hoofd helemaal kaal te scheren en droeg ze zeven jaar lang pruiken uit schaamte voor haar kale hoofd.

Kiri kreeg het zo zwaar dat ze op een bepaald ogenblik zelfs overwoog om uit het leven te stappen. Gelukkig was de redding nabij!

Toen twee jaar geleden haar dochter Paiva geboren werd, begon er bij de moeder iets te veranderen.

Kiri legde uit: “Mijn partner en ik weten dat kinderen dingen zeggen en dat ze wellicht vragen zal krijgen van anderen over waarom haar moeder anders is. Waarom heeft ze geen haar?”

Toen Paiva een jaar oud was, zag de moeder dat ook haar dochter haar begon te verliezen. Toen besefte ze dat haar dochtertje dezelfde aandoening had. Ze was de wanhoop nabij.

Kiri verklaarde: “Ik heb hier heel lang mee geworsteld. Ik gaf mezelf de schuld van haar haaruitval en ik had een slecht geweten. Mijn hart was gebroken en het voelde alsof ik mijn haar weer aan het verliezen was, maar dan honderd keer erger.”

Kiri vroeg of Paiva een pruik wilde dragen, maar het meisje weigerde. Een bijzonder moment zette de moeder aan het denken.

Paiva stond voor de spiegel te dansen en ze wilde dat mama haar pruik zou afwerpen om net zo trots op zichzelf te zijn.

Kiri vertelde: “Toen ik zag hoeveel plezier ze had en hoe ze poseerde voor foto’s. was ik er zo trots op.” De moeder maakte een foto van het bijzondere moment. Het kiekje ging weinig verwonderlijk compleet viraal.

Dat magische moment betekende de omslag voor Kiri. Nu schaamt ze zich niet langer voor haar kale hoofd, maar koestert ze het.

Kiri onthulde: “Ik zal niet zeggen dat het eenvoudig is. Ik wil mijn mooie prinses tonen dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, zolang je je best maar doet om altijd een goed persoon te zijn. Iedereen die geneigd is om iets gemeens of kwetsends te zeggen, moet gewoon een saai leven hebben of slecht opgevoed zijn.”

Het verhaal van deze prachtige moeder en haar dochter moet ons inspireren. Beoordeel nooit iemand op zijn uiterlijk, maar op zijn daden!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder