-

Economie

Mama op de bon geslingerd omdat ze auto parkeerde om baby te voeden.

Guillermina Rodriguez weet als moeder van vier kinderen maar al te goed wat het is om op het laatste nippertje plannen te moeten omgooien.

Kinderen zijn natuurlijk een zegen, maar ze hebben ook hun eigen willetje, en die is niet altijd hetzelfde als die van ons.

Guillermina is afkomstig uit Manhattan en heeft een kleine baby van drie weken oud. Onlangs stond ze met haar kinderen in de file, toen haar dochtertje plotseling begon te huilen. Het kleintje had honger.

De mama deed wat alle moeders zouden doen: ze zocht een manier om haar baby te voeden. Dat betekende in dit geval dat ze haar auto parkeerde in een commerciële zone om haar baby op de achterbank te eten te geven. Terwijl ze dat aan het doen was, zag ze een agent en een takelwagen voor haar auto.

Guillermina getuigde aan ABC13: “Hij haalde er gewoon een takelwagen bij. Hij wilde de auto slepen zonder er zelfs maar in te kijken.”

Ze legde uit: “Ik moest bijna huilen omdat zij huilde, en ik wilde alleen maar stoppen om haar te helpen. Ik toonde hem de baby en natuurlijk ook mijn borst. Ik had zoiets van, ik geef de baby borstvoeding.”

De 30-jarige moeder pleit voor een beetje medeleven en zal de boete van om en bij de 100 euro aanvechten. Guillermina vraagt de steun van pleitbezorgers van borstvoeding om haar zaak te steunen.

We kunnen niet begrijpen dat deze agent niet meer medeleven toonde met een moeder die haar baby voedt. Wat vind jij van het optreden van deze agent?

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder