Connect with us

Economie

Mama neemt baby mee naar het werk – opmerking van baas gaat viraal.

Deze mama nam haar pasgeboren baby mee naar kantoor. De actie van haar manager verspreidde zich als een lopend vuurtje.

In onze contreien hebben ouders het recht op ouderschapsverlof. Daardoor kunnen ouders in alle rust genieten van de eerste weken met hun baby. Zo kunnen ze voor hun kinderen leren zorgen en terug een beetje op adem komen. Maar op andere plaatsen in de wereld is dat niet zo vanzelfsprekend. In de Verenigde Staten werkt het bijvoorbeeld een beetje anders dan bij ons.

Melody Jett Blackwell is enige tijd geleden bevallen van een babymeisje. Ze kreeg enkele vrije dagen, maar toen ze terug aan de slag moest, had ze niet genoeg middelen om een kinderopvang of een babysit te betalen.

Op een dag liep haar manager voorbij de moeder en haar baby. Haar dochtertje lag op haar schoot, terwijl de moeder druk belde en aantekeningen maakte. Hij maakte een kiekje en deelde het op de sociale media.

De manager schreef bij de foto: “Werkende moeders. Ze laat het allemaal zo eenvoudig lijken. Het helpt natuurlijk dat baby Nora-Jo zo lief en tevreden is om bij mama te zijn.

Kunnen jullie dit delen? Meer kleine en grote bedrijven moeten zien dat dit mogelijk is en vaker moet worden toegestaan! De maanden van een pasgeboren baby zijn zo kort.

(Zij werkt voornamelijk van thuis uit, maar komt naar kantoor wanneer we hulp nodig hebben. Ze geeft nog steeds borstvoeding en de baby heeft haar mama! Ze mag op elk ogenblik borstvoeding geven wanneer ze op kantoor zijn).

#WorkinMamas: deel een foto van jou en jouw kinderen als je werkt!”

Vaak is het niet zo eenvoudig om je kinderen mee te nemen naar het werk. Er zijn oplossingen voor ouders die hun kleintjes nergens anders kunnen onderbrengen. En deze werkgever stelt zich heel soepel op en vindt het compleet normaal dat moeders hun kinderen mee naar het werk nemen. Hoedje af voor deze baas!

Wat vind jij hiervan? Zouden meer bedrijven moeten toelaten om baby’s mee te nemen naar kantoor?