-

Economie

Mama neemt baby mee naar het werk – opmerking van baas gaat viraal.

Deze mama nam haar pasgeboren baby mee naar kantoor. De actie van haar manager verspreidde zich als een lopend vuurtje.

In onze contreien hebben ouders het recht op ouderschapsverlof. Daardoor kunnen ouders in alle rust genieten van de eerste weken met hun baby. Zo kunnen ze voor hun kinderen leren zorgen en terug een beetje op adem komen. Maar op andere plaatsen in de wereld is dat niet zo vanzelfsprekend. In de Verenigde Staten werkt het bijvoorbeeld een beetje anders dan bij ons.

Melody Jett Blackwell is enige tijd geleden bevallen van een babymeisje. Ze kreeg enkele vrije dagen, maar toen ze terug aan de slag moest, had ze niet genoeg middelen om een kinderopvang of een babysit te betalen.

Op een dag liep haar manager voorbij de moeder en haar baby. Haar dochtertje lag op haar schoot, terwijl de moeder druk belde en aantekeningen maakte. Hij maakte een kiekje en deelde het op de sociale media.

De manager schreef bij de foto: “Werkende moeders. Ze laat het allemaal zo eenvoudig lijken. Het helpt natuurlijk dat baby Nora-Jo zo lief en tevreden is om bij mama te zijn.

Kunnen jullie dit delen? Meer kleine en grote bedrijven moeten zien dat dit mogelijk is en vaker moet worden toegestaan! De maanden van een pasgeboren baby zijn zo kort.

(Zij werkt voornamelijk van thuis uit, maar komt naar kantoor wanneer we hulp nodig hebben. Ze geeft nog steeds borstvoeding en de baby heeft haar mama! Ze mag op elk ogenblik borstvoeding geven wanneer ze op kantoor zijn).

#WorkinMamas: deel een foto van jou en jouw kinderen als je werkt!”

Vaak is het niet zo eenvoudig om je kinderen mee te nemen naar het werk. Er zijn oplossingen voor ouders die hun kleintjes nergens anders kunnen onderbrengen. En deze werkgever stelt zich heel soepel op en vindt het compleet normaal dat moeders hun kinderen mee naar het werk nemen. Hoedje af voor deze baas!

Wat vind jij hiervan? Zouden meer bedrijven moeten toelaten om baby’s mee te nemen naar kantoor?

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder