Connect with us

Economie

Mensen reageren woedend op selfie van Charlotte (22) met paard.

Een dieren houden is een grote verantwoordelijkheid. Of het nu gaat om een hond, kat of paard, je moet goed voor ze zorgen. Deze jongedame ging twee keer per week op haar paard rijden, maar na een selfie op Facebook kwam de droevige waarheid aan het licht.

Charlotte McPherson (22) omschreef zich altijd als een gepassioneerd paardenliefhebster en ruiter. Maar de waarheid was heel anders. In werkelijkheid mishandelde ze haar paard genaamd Thor. Het paard was uitgehongerd en zwak. Je kon zelfs duidelijk de botten door zijn vel zien steken.

Aanvankelijk merkte niemand iets op. Charlotte bedekte tijdens elk uitstapje immers het achterste van haar paard.

Andere ruiters begonnen iets in de gaten te krijgen. Het schandaal barstte los toen Charlotte een selfie van haar en haar paard op Facebook postte. De foto werd ook opgemerkt door de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). Het was nu voor iedereen duidelijk dat er iets scheelde met het paard.

Toen de organisatie de onderstaande foto onder ogen kreeg, besloten ze om in te grijpen. Het dier was zichtbaar ondervoed en na een onderzoek besloot de organisatie om de vrouw aan te klagen voor dierenmishandeling.

Suzi Smith van de RSPCA legde uit aan de media: “Thor zat er ontzettend mager uit en je kon bijna al zijn botten op zijn lichaam zien. Een dierenarts onderzocht Thor en gaf hem een score van 0 op 5. Hij was zo mager.”

Ondanks zijn slechte toestand bleef Charlotte nog twee keer per week op hem rijden. Suzi zegt dat ze ervan overtuigd is dat dit zeer pijnlijk was voor Thor.

De dierenarts ontdekte echter nog meer. Het paard was niet alleen ondervoed, maar werd ook niet behandeld voor wormen. Maar na zijn redding herstelde het paard snel!

Suzi liet weten: “Thor doet het goed en heeft nu een nieuwe thuis. Hij geniet van zijn nieuwe leven.”

Charlotte werd schuldig bevonden aan dierenmishandeling. Ze kreeg een taakstraf van 160 uur, een boete van 390 euro en ze mag tien jaar lang geen paard houden.

We zijn zo blij dat Thor gered werd. Hopelijk heeft Charlotte haar lesje geleerd!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending