Connect with us

Economie

Mensen reageren woedend op selfie van Charlotte (22) met paard.

Een dieren houden is een grote verantwoordelijkheid. Of het nu gaat om een hond, kat of paard, je moet goed voor ze zorgen. Deze jongedame ging twee keer per week op haar paard rijden, maar na een selfie op Facebook kwam de droevige waarheid aan het licht.

Charlotte McPherson (22) omschreef zich altijd als een gepassioneerd paardenliefhebster en ruiter. Maar de waarheid was heel anders. In werkelijkheid mishandelde ze haar paard genaamd Thor. Het paard was uitgehongerd en zwak. Je kon zelfs duidelijk de botten door zijn vel zien steken.

Aanvankelijk merkte niemand iets op. Charlotte bedekte tijdens elk uitstapje immers het achterste van haar paard.

Andere ruiters begonnen iets in de gaten te krijgen. Het schandaal barstte los toen Charlotte een selfie van haar en haar paard op Facebook postte. De foto werd ook opgemerkt door de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). Het was nu voor iedereen duidelijk dat er iets scheelde met het paard.

Toen de organisatie de onderstaande foto onder ogen kreeg, besloten ze om in te grijpen. Het dier was zichtbaar ondervoed en na een onderzoek besloot de organisatie om de vrouw aan te klagen voor dierenmishandeling.

Suzi Smith van de RSPCA legde uit aan de media: “Thor zat er ontzettend mager uit en je kon bijna al zijn botten op zijn lichaam zien. Een dierenarts onderzocht Thor en gaf hem een score van 0 op 5. Hij was zo mager.”

Ondanks zijn slechte toestand bleef Charlotte nog twee keer per week op hem rijden. Suzi zegt dat ze ervan overtuigd is dat dit zeer pijnlijk was voor Thor.

De dierenarts ontdekte echter nog meer. Het paard was niet alleen ondervoed, maar werd ook niet behandeld voor wormen. Maar na zijn redding herstelde het paard snel!

Suzi liet weten: “Thor doet het goed en heeft nu een nieuwe thuis. Hij geniet van zijn nieuwe leven.”

Charlotte werd schuldig bevonden aan dierenmishandeling. Ze kreeg een taakstraf van 160 uur, een boete van 390 euro en ze mag tien jaar lang geen paard houden.

We zijn zo blij dat Thor gered werd. Hopelijk heeft Charlotte haar lesje geleerd!