Connect with us

Economie

Mensen reageren woedend op selfie van Charlotte (22) met paard.

Een dieren houden is een grote verantwoordelijkheid. Of het nu gaat om een hond, kat of paard, je moet goed voor ze zorgen. Deze jongedame ging twee keer per week op haar paard rijden, maar na een selfie op Facebook kwam de droevige waarheid aan het licht.

Charlotte McPherson (22) omschreef zich altijd als een gepassioneerd paardenliefhebster en ruiter. Maar de waarheid was heel anders. In werkelijkheid mishandelde ze haar paard genaamd Thor. Het paard was uitgehongerd en zwak. Je kon zelfs duidelijk de botten door zijn vel zien steken.

Aanvankelijk merkte niemand iets op. Charlotte bedekte tijdens elk uitstapje immers het achterste van haar paard.

Andere ruiters begonnen iets in de gaten te krijgen. Het schandaal barstte los toen Charlotte een selfie van haar en haar paard op Facebook postte. De foto werd ook opgemerkt door de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). Het was nu voor iedereen duidelijk dat er iets scheelde met het paard.

Toen de organisatie de onderstaande foto onder ogen kreeg, besloten ze om in te grijpen. Het dier was zichtbaar ondervoed en na een onderzoek besloot de organisatie om de vrouw aan te klagen voor dierenmishandeling.

Suzi Smith van de RSPCA legde uit aan de media: “Thor zat er ontzettend mager uit en je kon bijna al zijn botten op zijn lichaam zien. Een dierenarts onderzocht Thor en gaf hem een score van 0 op 5. Hij was zo mager.”

Ondanks zijn slechte toestand bleef Charlotte nog twee keer per week op hem rijden. Suzi zegt dat ze ervan overtuigd is dat dit zeer pijnlijk was voor Thor.

De dierenarts ontdekte echter nog meer. Het paard was niet alleen ondervoed, maar werd ook niet behandeld voor wormen. Maar na zijn redding herstelde het paard snel!

Suzi liet weten: “Thor doet het goed en heeft nu een nieuwe thuis. Hij geniet van zijn nieuwe leven.”

Charlotte werd schuldig bevonden aan dierenmishandeling. Ze kreeg een taakstraf van 160 uur, een boete van 390 euro en ze mag tien jaar lang geen paard houden.

We zijn zo blij dat Thor gered werd. Hopelijk heeft Charlotte haar lesje geleerd!

Lees verder

Economie

Ernstig ongeluk Patricia Paay: ‘De ellende houdt maar niet op’

Patricia Paay viel eind vorige maand in haar woning in het Brabantse Wernhout van de trap. Ze maakte een flinke smak en de diva wist meteen dat het foute boel was. Paay vertelt openhartig over hoe het nu met haar gaat in een interview.

Patricia had net haar heupoperatie achter de rug, toen het helemaal misging. Ze raakte haar evenwicht kwijt toen ze bovenaan de trap stond en viel voorover. Dat ze überhaupt gevallen is, kan ze zich nog maar vaag herinneren. ‘Toen ik naar beneden stortte dacht ik gelijk: dit loopt slecht af. Ik hoorde mijn botten gewoon breken, mijn prothese schoot los. Heel even was ik zelfs buiten westen. Dat ik slechts een wondje aan mijn hand heb, terwijl ik dwars door het raam ben gevlogen, mag een wonder heten. Ik had mijn nek wel kunnen breken.’

Ziekenhuis

Paay moest met spoed naar het ziekenhuis. ‘De doktoren keken allesbehalve vrolijk en vertelden me dat ik hier voorlopig moet blijven. De gebroken botten moeten, door complete rust te houden, weer helen. De val was echt een enorme klap. Ik kon aanvankelijk door de pijn niet meer praten.’ Ze vervolgt: ‘Ik zit weer vol pijnstillers en krijg zelfs morfine. Daar word ik enorm zweverig van. Slapen is momenteel ook een drama, ik slaap heel slecht. Wat een pech, de ellende houdt maar niet op.’

Revalidatie

De diva is nog wel even uit de running, want haar revalidatie gaat zeker één jaar duren. Een flinke tegenslaag voor Patricia, want zo loopt ze ook heel wat inkomsten mis. Niet alleen zou ze meedoen aan Het Perfecte Plaatje, ook was ze gestrikt voor een programma waarin kijkers BN’ers kunnen bellen met hun problemen. Als kostwinnaar moet Robbert nu zorgen dat ze hun hoofd boven water kunnen houden. ‘Er stonden nog meer klussen op de agenda, die gaan allemaal niet door. Daar word je natuurlijk niet vrolijk van.’

Lees verder

Economie

Peter Gillis (60 jaar) triest nieuws: Helaas overleden

Peter Gillis verloor in maart 2019 zijn lieve moeder. Hij heeft het nog steeds erg moeilijk met het verlies.

Peter Gillis deelt een emotioneel bericht op Instagram. Hij plaatst een mooie foto van ‘Ma Gillis’ en schrijft er een tekst bij.

“Ma zou vandaag 92 jaar geworden zijn”, lezen we. “Ondanks dat ik samen met Nicol nog in Italië ben, hebben we een mooi bloemstuk laten plaatsen op het graf.”

Peter heeft nog een boodschap voor zijn moeder zaliger. “We denken aan je en missen je nog iedere dag.”

Lees verder

Economie

Videobewijs gelekt: ‘Peter Gillis en zijn Nicol Kremers definitief uit elkaar!’

De relatie van Peter Gillis en Nicol Kremers ligt al een behoorlijke tijd onder een vergrootglas. Niet alleen het leeftijdsverschil tussen de 60-jarige parkondernemer en zijn 32-jarige vriendin is gigantisch. Wie Massa is Kassa een beetje volgt ziet dat ongeveer ieder gesprek tussenbeide op een soort klein ruzietje lijkt. Niet de meest gezellige relatie dus. Daarbij zijn er al talloze geruchten rondgegaan over Nicol die het gezellig zou hebben gehad met andere mannen. Er zijn inmiddels foto’s én video’s van Nicol met andere mannen. In de laatste video is een vrouw te zien die behoorlijk veel op Nicol lijkt terwijl ze staat te zoenen met een onbekende man op een parkeerplaats. Evert Santegoeds heeft contact opgenomen: “Zij laat aan ons weten dat ze dat helemaal niet is. Ze zegt: ‘Ik ben toch niet zo stom om op een parkeerterrein gewoon ga lopen tongworstelen met iemand…’”

Peter Gillis weg bij Nicol Kremers!

Nicol laat dus weten dat ze niet zo stom is om dat te doen in het openbaar. Veel mensen betwijfelen dat. Toch is de beroemde ‘Code Rood’ van Peter uitgebleven, deze code gebruikt Peter om nieuws over hem af te doen als ‘nep’. In de tijd waarin het bijt-incident aan het licht kwam werd deze ‘Code Rood’ ook afgekondigd door Peter.

Achteraf bleek dat Peter wél in de neus en rug van zijn vriendin had gebeten waardoor ‘Code Rood’ dus een tikkeltje ongeloofwaardig is geworden. De twee zijn ná dat incident echter onophoudelijk samen gezien, zowel in Nederland als in het buitenland. Daar lijkt nu voor het eerst verandering in te zijn gekomen, Peter is zónder Nicol gespot. De heren van Roddelpraat hebben opnieuw een video ontvangen, ditmaal van een héél eenzame Peter:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Al het moois (@al.het.moois)

Lees verder

Trending