-

Economie

Mensen reageren woedend op selfie van Charlotte (22) met paard.

Een dieren houden is een grote verantwoordelijkheid. Of het nu gaat om een hond, kat of paard, je moet goed voor ze zorgen. Deze jongedame ging twee keer per week op haar paard rijden, maar na een selfie op Facebook kwam de droevige waarheid aan het licht.

Charlotte McPherson (22) omschreef zich altijd als een gepassioneerd paardenliefhebster en ruiter. Maar de waarheid was heel anders. In werkelijkheid mishandelde ze haar paard genaamd Thor. Het paard was uitgehongerd en zwak. Je kon zelfs duidelijk de botten door zijn vel zien steken.

Aanvankelijk merkte niemand iets op. Charlotte bedekte tijdens elk uitstapje immers het achterste van haar paard.

Andere ruiters begonnen iets in de gaten te krijgen. Het schandaal barstte los toen Charlotte een selfie van haar en haar paard op Facebook postte. De foto werd ook opgemerkt door de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). Het was nu voor iedereen duidelijk dat er iets scheelde met het paard.

Toen de organisatie de onderstaande foto onder ogen kreeg, besloten ze om in te grijpen. Het dier was zichtbaar ondervoed en na een onderzoek besloot de organisatie om de vrouw aan te klagen voor dierenmishandeling.

Suzi Smith van de RSPCA legde uit aan de media: “Thor zat er ontzettend mager uit en je kon bijna al zijn botten op zijn lichaam zien. Een dierenarts onderzocht Thor en gaf hem een score van 0 op 5. Hij was zo mager.”

Ondanks zijn slechte toestand bleef Charlotte nog twee keer per week op hem rijden. Suzi zegt dat ze ervan overtuigd is dat dit zeer pijnlijk was voor Thor.

De dierenarts ontdekte echter nog meer. Het paard was niet alleen ondervoed, maar werd ook niet behandeld voor wormen. Maar na zijn redding herstelde het paard snel!

Suzi liet weten: “Thor doet het goed en heeft nu een nieuwe thuis. Hij geniet van zijn nieuwe leven.”

Charlotte werd schuldig bevonden aan dierenmishandeling. Ze kreeg een taakstraf van 160 uur, een boete van 390 euro en ze mag tien jaar lang geen paard houden.

We zijn zo blij dat Thor gered werd. Hopelijk heeft Charlotte haar lesje geleerd!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder