Connect with us

Economie

Linda de Mol (55) letterlijk met billen bloot voor eigen blad.

Op de cover van de nieuwe LINDA prijkt niemand minder dan Linda de Mol zelf in bikini. Het vrouwenblad kondigde het nieuws maandag aan. Ook enkele andere beroemde Nederlandse vrouwen volgen haar voorbeeld.

Linda legt uit dat ze zo een statement wil maken over ‘bodypositivity’. Het blad liet een onderzoek uitvoeren, waaruit blijkt dat 75 procent van de moeders niet op eigen vakantiekiekjes wil staan omdat ze onzeker zijn over hun eigen uiterlijk.

Linda schreef op de website van haar magazine: “Terwijl onze kinderen ons gewoon de allermooiste mama vinden en het vast leuk vinden ons later terug te zien op die jeugdfoto’s, in plaats van te moeten vragen: ’Was jij niet mee naar Griekenland toen, mam? Ik zie je nergens’. Om dat statement te maken, moet ik met de billen bloot, zeg maar. En dus in mijn bikini op de cover.”

Heel nerveus

In een video over de fotoshoot geeft ze toe dat het niet gemakkelijk was. Linda vertelde: “Ik dacht echt die dag: waarom heb ik ja gezegd?” Ze was heel nerveus over de commentaren die ze zou krijgen. Omdat ze achter de boodschap staat dat alle lichamen mooi zijn, draaide ze toch de knop om in haar hoofd. De blondine geeft nog mee: “Ik zou het heel stoer vinden als er nu een aantal vrouwen is dat zegt: ’Nou, inderdaad ik doe het gewoon. Kan mij het schelen? Hier ben ik’.”