-

Economie

Lil’ Kleine krijgt bakken kritiek over zich heen.

Ondanks de bijzondere omstandigheden zoeken heel wat beroemde Nederlanders gewoon andere oorden op. Lil’ Kleine is geen uitzondering, want ook de rapper viert vrolijk vakantie. Vanwege corona zou je minder feestjes verwachten, maar dat is voor Lil’ Kleine heel anders. De rapper ligt flink onder vuur na enkele filmpjes op zijn sociale media.

Stevig feesten

De rapper is samen met zijn vriendin en zoontje op vakantie op partyeiland Ibiza. Daar geniet het koppeltje van alles wat Ibiza te bieden heeft. Dat is niet alleen zon, zee en strand, maar ook de bloemetjes buiten zetten. Op die feestjes lijkt vrijwel iedereen de coronaregels aan zijn laars te lappen.

Korte tijd geleden was ook de partner van Lil’ Kleine al eens in het nieuws. Jaimie Vaes zou het namelijk heel gezellig hebben met niemand minder dan Wesley Sneijder. Lees er hier alles over!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder