Connect with us

Economie

Lerares laat kind (5) twee uur lang in onder gepoepte broek zitten om hem lesje te leren.

Een lerares uit Cobb County bewees dat ze helemaal niet geschikt is om met kinderen om te gaan. De vrouw wilde een jong kind met speciale behoeften toiletgewoontes aan te leren, maar dat deed ze op een heel gemene manier.

Kelly Lewis uit Acworth in de Verenigde Staten was docente aan de Frey Elementary School. Daar onderwees ze kinderen met speciale behoeften.

Vorig jaar in november werd ze ervan beschuldigd dat ze een jongetje van vijf twee uur lang in een onder gepoepte broek liet zitten. Ze wilde hem zo een lesje leren over toiletgewoontes.

Een getuige verklaarde aan de politie: “Het kind leed aan roodheid en irritatie aan zijn billetjes, alsook mentale pijn als gevolg van het optreden van de lerares.”

Ouders van andere kinderen waren diep geschokt toen ze lucht kregen van het incident. Een andere moeder, Stacey Ramirez, hoorde ook over het voorval. Zij is moeder van een zoontje Ryan met autisme. Ze vroeg haar zoontje: “Wat vind je ervan?” De moeder vertelt dat de jongen antwoordde dat hij het ‘gruwelijk’ vond.

Stacey is tevens directeur van The Arc of Georgia. Dit is een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor de rechten van mensen met een verstandelijke beperking.

De moeder vertelde dat kinderen dergelijke incidenten niet eenvoudig kunnen verwerken. Ze onthulde: “Dit is nog lang niet voorbij voor dat gezin, en het is nog niet voorbij voor dat kleine ventje.”

Kelly is aangeklaagd wegens kindermishandeling en mocht niet meer terugkeren naar de school waar ze aan het werk was. Bovendien mag ze geen contact hebben met minderjarigen jonger dan 16 jaar oud.

Dit is gewoon afschuwelijk! We hopen dat het jongetje goed begeleid wordt om dit snel te kunnen verwerken.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending