Connect with us

Economie

‘Kwetsende’ zomercampagne Afrika Museum per direct stopgezet.

Het Afrika Museum in Berg en Dal gaat zwaar door het stof met een nieuwe zomercampagne die door heel wat mensen als kwetsend is ervaren. De campagne was bedoeld om bezoekers te lokken, maar is nu stopgezet.

Het museum geeft toe dat er verkeerde keuzes zijn gemaakt en biedt excuses aan op Instagram. Dat doen ze aan ‘iedereen die onze uitingen als kwetsend heeft ervaren’. De directie kondigt aan de nodige wijzigingen te zullen doorvoeren.

Het museum bestaat uit een binnen museum en een buitenzone waar Afrikaanse dopjes zijn nagebouwd. In de gewraakte zomercampagne zeggen een blanke man en vrouw tegen elkaar: “Leuk samen een dagje Ghana. Lekker ver weg in eigen land.”

De campagne viel bij veel mensen niet in de smaak. Critici stoorden zich aan het filmpje, te meer omdat er met geen woord gerept wordt over de slavenhandel van Nederland in de vorige eeuwen. Iemand merkte op: “Ghana is niet zomaar een leuk dagje uit!”

De directie van het museum noemt de kritiek terecht en trekt alle uitingen per direct in.

Uitgelichte afbeelding: licentie CC by 3.0. Wikimedia / Rokus Cornelis