Connect with us

Economie

Kind overleden na eten goedkoop broodje shoarma.

Een gigantisch geval van voedselvergiftiging leidde in Jordanië tot de ziekenhuisopname van meer dan 800 mensen en het overlijden van een kind. Ze hadden allemaal goedkope shoarma gegeten in een restaurant iets buiten de stad Amman.

Volgens de lokale media is de uitbater gearresteerd.

De minister van volksgezondheid zei: “Een vijfjarige jongen is overleden bij de massa-voedselvergiftiging.” Sinds de eerste gevallen maandag zijn vastgesteld, zijn er 826 mensen in het ziekenhuis opgenomen met symptomen van voedselvergiftiging.

De minister voegde eraan toe dat er honderden extra dokters zijn uitgestuurd naar verschillende ziekenhuizen om de patiënten te verzorgen.

Een eerste onderzoek bracht aan het licht dat de maaltijden besmet waren met verschillende bacteriën. Het vlees was besmet geraakt omdat het niet gekoeld was. Jordanië gaat dezer dagen gebukt onder een hittegolf met temperaturen over de 40 graden.