Connect with us

Economie

Kans is groot dat carnaval in 2021 niet zal plaatsvinden.

Volgens het Algemeen Dagblad is de kans groot dat carnaval van 2021 niet zal doorgaan vanwege de coronacrisis.

Carnaval komt in het gedrag omdat de festiviteiten dit jaar al voor een grote verspreiding van het virus zorgden. De eerste vieringen zouden al afgelast zijn. De voorzitter van de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg gaf alvast te kennen dat ze zich voorbereiden op een carnaval met zware beperkingen.

Dat zou opnieuw een grote ramp betekenen voor de horeca. Een cafébaas in Breda, Johan de Vos, vertelde aan de krant dat er kroegen zijn die veertig procent van hun jaaromzet maken tijdens carnaval. Hij vertelde: “Carnaval 2021 is voor ons van levensbelang.”

Carnaval met anderhalve meter afstand en zonder zingen, is volgens heel wat mensen niet realistisch en geen carnaval meer.

Veiligheidsregio Brabant-Noord zou nog niet overlegd hebben over de kwestie. Ze verwijzen naar de bestaande coronamaatregelen. “In deze regels past het vieren van carnaval niet. Zolang deze regels gelden, is er geen overleg over carnaval 2021”, klinkt het.