Connect with us

Economie

Joran van der Sloot besmet met corona in Peruaanse gevangenis.

Joran van der Sloot is in de gevangenis in Peru besmet geraakt met corona. Dat laat zijn familie weten. Van der Sloot zit een gevangenisstraf uit voor de moord op de Peruaanse vrouw Stephany Flores. Omdat hij geen medische hulp zou krijgen, schakelde de familie van Joran de hulp in van de Nederlandse ambassade.

Buitenlandse Zaken bevestigt dat er een hulpverzoek is ingediend. Er is dan meteen contact opgenomen met de gevangenis in Juliaca. De gevangenis kon niet bevestigen, noch ontkennen, dat Joran inderdaad corona heeft. Hij vertelde zijn moeder aan de telefoon dat hij positief testte en ook alle symptomen heeft. Een naast familielid onthulde aan RTL Nieuws: “Hij is er slecht aan toe en krijgt geen hulp van een dokter.”

De belangenorganisatie Defensora del Pueblo laat weten dat er in de gevangenis minstens zeven bewakers en vier gevangenen positief testten op het virus. De woordvoerder kan evenmin zeggen of Joran besmet is. Een van de gevangenen is ondertussen overleden aan de gevolgen van Covid-19.