-

Economie

Joran van der Sloot besmet met corona in Peruaanse gevangenis.

Joran van der Sloot is in de gevangenis in Peru besmet geraakt met corona. Dat laat zijn familie weten. Van der Sloot zit een gevangenisstraf uit voor de moord op de Peruaanse vrouw Stephany Flores. Omdat hij geen medische hulp zou krijgen, schakelde de familie van Joran de hulp in van de Nederlandse ambassade.

Buitenlandse Zaken bevestigt dat er een hulpverzoek is ingediend. Er is dan meteen contact opgenomen met de gevangenis in Juliaca. De gevangenis kon niet bevestigen, noch ontkennen, dat Joran inderdaad corona heeft. Hij vertelde zijn moeder aan de telefoon dat hij positief testte en ook alle symptomen heeft. Een naast familielid onthulde aan RTL Nieuws: “Hij is er slecht aan toe en krijgt geen hulp van een dokter.”

De belangenorganisatie Defensora del Pueblo laat weten dat er in de gevangenis minstens zeven bewakers en vier gevangenen positief testten op het virus. De woordvoerder kan evenmin zeggen of Joran besmet is. Een van de gevangenen is ondertussen overleden aan de gevolgen van Covid-19.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder