-

Economie

Jongetje doet hond mondkapje op om samen naar de winkel te gaan.

Deze kleine jongen en zijn hond gaan compleet viraal. De video van hoe de jongen zijn hondje een mondkapje aandoet, doen harten wereldwijd gonzen van vreugde.

Anthony Hernández uit Ecuador moest boodschappen doen voor zijn mama. Hij had het gezelschap van zijn trouwe viervoeter, die vooraan op de fiets mocht plaatsnemen. Om mogelijke besmettingen te voorkomen, deed de jongen zijn hond een mondkapje op.

Het jongetje wilde er alles aan doen om zijn lieve hondje veilig te houden. Zijn uitstapje naar de winkel ging compleet viraal. Zijn bezorgdheid veroverde wereldwijd de harten. Josele Sanchez, een buurman van de jongen, deelde de video online.

De jongen heeft een zwak voor dieren. Ondanks dat hij al drie honden heeft, mocht hij nog eens vier andere honden adopteren, gewoon ‘omdat ze eenzaam waren’. Het gezin heeft het financieel niet breed vanwege de coronacrisis, maar toch doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat de honden niets tekort komen.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder