Connect with us

Economie

Buurman vangt peuter (2) die van vijfde verdieping valt.

Een jongetje (2) in China overleefde onlangs een val van de vijfde verdieping. Een alerte buurman slaagde erin het kleintje op te vangen.

In de video is te zien hoe het kind langs een airco probeer te klimmen. Het incident vond plaats in Huai An in het oosten van China. Het mannetje had zich naar verluidt binnen gesloten, terwijl zijn oma buiten was. Daarom raakte hij in paniek en klom langs het raam naar buiten.

Het jongetje kan zich enkele seconden aan het platform vastklampen, maar verliest de grip. Hij draait enkele keren rond in de lucht en dreigt met zijn hoofd eerst op de grond te storten. Een alerte buurman met geweldige reflexen zag het gebeuren en ving het ventje uit de lucht op.

De held van de dag luistert naar de naam Li Dehai. Hij stond op een stoel om het jongetje op te vangen. Andere buren hadden al zachte dekens op het afdak uitgespreid om de val van de jongen te breken.

De buurman getuigde: “Het kindje was bang en andere buren schreeuwden om hulp nadat ze hem zagen.” Li Dehai riep naar het jongetje dat hij moest blijven zitten, maar toen liep het toch fout. Hij vertelde: “Het ging allemaal zo snel. Ik dacht aan niets anders meer en probeerde hem te vangen.” Het kleintje is voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar kwam er zonder kleerscheuren vanaf.