Connect with us

Economie

Hond bedankt vuilnisman die hem van verdrinkingsdood redde op de schattigste manier.

Een viervoeter stond op het punt om te verdrinken, maar gelukkig was de Mexicaanse vuilnisman Said Zarate in de buurt. De hond bedankte zijn redder op de schattigste manier.

Said Zarate krijgt voor zijn dagelijks werk zelden een bedankje, maar dankzij zijn geweldige actie heeft hij nu wel een fantastisch verhaal te vertellen.

Op hun gebruikelijke route in een landbouwgebied zagen hij en zijn collega iets verschrikkelijk. Een hond lag hulpeloos in een kanaal met een heel sterke stroming. De vuilnismannen aarzelden geen seconde om het arme dier te redden.

Zarate legde uit: “Ik zag iets in het water drijven. Ik bleef zoeken totdat ik besefte dat het een hond was. Ik zei mijn collega meteen dat hij moest stoppen.”

Zarate sprong uit de vuilniswagen en nam een lege zak, waarin de hond kon bijten zodat hij aan wal kon worden getrokken.

De viervoeter was doodop van het zwemmen. Zarate wilde niet opgeven. Na een poos was de hond dicht genoeg bij de oever om hem aan de kant te halen. De vuilnisman slaagde erin om de hond in veiligheid te brengen.

Daarna volgde een aandoenlijk moment.

De viervoeter bedankte Zarate met een dikke knuffel en dan rende hij naar huis. Het goed verzorgde beestje woont op een nabijgelegen boerderij en was in het water gevallen.

De reddingsactie van de vuilnisman ging compleet viraal en nu wordt Zarate gevierd als een echte held! De eigenaar contacteerde de vuilnisman en zei dat hij hem eeuwig dankbaar is om zijn geliefde viervoeter te redden.

Het is ontroerend om te zien hoe dankbaar de hond reageert wanneer hij beseft dat hij eindelijk weer veilig is!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending