Connect with us

Economie

Griekenland stuurt lakse Nederlanders zonder pardon naar huis.

Griekenland heeft geen medelijden met lakse Nederlandse toeristen. Het land weigerde 28 Nederlanders aan de grens omdat ze hun passagier locatieformulier niet tijdig ingevuld hadden.

Dat was het geval op Lesbos en Samos. De Nederlanders zijn op de eerste vlucht terug huiswaarts gezet. Dat melden de Griekse media.

In het passagier locatieformulier moeten toeristen aangeven waar ze de laatste weken waren en of ze contact hadden met coronapatiënten. Toeristen die dit vergeten in te vullen, worden zonder pardon geweigerd.

Door de maatregel wil de Griekse overheid de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Mensen die de regels niet respecteren, moeten meteen huiswaarts. Mensen mogen op vakantie naar Griekenland, maar waakzaamheid is geboden.