Connect with us

Economie

Gevangenen redden leven van bewaker die hartaanval lijdt.

Nadat de beelden van de bewakingscamera werden gedeeld, worden drie gevangenen uit de Amerikaanse staat Georgia gevierd als helden. De camera legde vast hoe de drie mannen het leven redden van een bewaker die een hartaanval kreeg.

De drie gevangenen luisteren naar de namen Walter Whitehead, Terry Loveless en Mitchell Smalls. Ze schoten meteen in actie om de bewusteloze bewaker Warren Hobbs naar zijn kantoor te helpen. Het voorval vond plaats in de gevangenis van Gwinnett County.

Het was Smalls die het zag gebeuren en onmiddellijk zijn medegevangenen waarschuwde. Daarna begonnen ze zoveel mogelijk kabaal te maken om de aandacht te wekken.

Smalls getuigde: “Ik begon te roepen en op de deur te bonken, en probeerde iedereen te waarschuwen dat ze wakker moesten worden.”

Toen de bewaker weer een beetje bij bewustzijn kwam, slaagde hij erin om hun celdeur te ontgrendelen. Whitehead en Loveless reppen zich naar de bewaker toe om hem te helpen. Daarna belden ze om hulp via de radio en de telefoon.

Smalls zit vast wegens geweldpleging en mishandeling, terwijl Loveless en Whitehead veroordeeld werden voor druggerelateerde feiten. Whitehead vertelde: “Ik was bang. Het boeit me niet of dat een agent is of wie dan ook. Ik zal er altijd alles aan doen om een mens te redden. Ik wil dat er gewoon niemand sterft.”

De bewaker stelt het naar omstandigheden goed en herstelt thuis.