-

Economie

Gestresseerde orka verliest al zijn tanden omdat hij aan zijn bassin knaagt.

Dit verhaal maakt ons droevig en boos tegelijk. Het is echter belangrijk dat het lot van deze orka gehoord wordt. Door mensen bewust te maken van deze mensonterende praktijken, kunnen we samen ervoor zorgen dat hier een einde aan komt.

Inouk is een orka die verblijft in zijn bassin in Marineland Antibes, een pretpark aan de Côte d’Azur tussen Nice en Cannes.

One Voice had eerder deze week een afspraak met de Franse overheid om te praten over het verbieden van het fokken van zeedieren in gevangenschap. Ook wil de organisatie de handel erin verbieden. Zonder enige uitleg is het gesprek verzet naar een ‘toekomstige’ datum.

Verbod

De dierenrechtenorganisatie pleit voor de stopzetting en het verbieden van fokprogramma’s in aquaria. Veel van de pasgeboren dolfijnen en walvissen sterven immers kort na hun geboorte.

De oprichter van One Voice, Muriel Arnal, vertelde: “Deze dieren zijn heel intelligent en moeten in de oceaan zijn. Een zwembad kan nooit een natuurlijke habitat vervangen. In het wild zwemmen ze honderd mijl per dag. Hier zijn hun spieren zwak en vervelen ze zich.”

De dierenbeschermster vervolgt: “Ze krijgen voortdurend medicijnen, ze vechten onderling, maar in de oceaan kunnen ze gewoon vluchten.” Moeders worden kort na de bevalling van hun kalfjes gescheiden. Dit heeft een verwoestende impact op hun emotionele ontwikkeling.

Muriel legde uit dat orka’s eigenlijk zelfs intelligenter zijn dan mensapen en dat ze een eigen taal hebben. Hun ‘taal’ is een beetje zoals bij de mens en evolueert afhankelijk van hun habitat met verschillende dialecten.

De vrouw vindt dat orka’s in grote beschermde gebieden in de oceaan zouden moeten leven. Daar kunnen ze grote afstanden afleggen en zelfstandig op voedsel jagen.

One Voice klaagt de Franse autoriteiten aan omdat ze deze prachtige dieren bewust laat lijden. Ze vragen 500.000 euro schadevergoeding. Het bedrag zal gebruikt worden om een reservaat voor zeezoogdieren te creëren.

Dit moet gewoon stoppen. Deze prachtige dieren horen niet thuis in gevangenschap. Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder