Connect with us

Economie

Gestresseerde orka verliest al zijn tanden omdat hij aan zijn bassin knaagt.

Dit verhaal maakt ons droevig en boos tegelijk. Het is echter belangrijk dat het lot van deze orka gehoord wordt. Door mensen bewust te maken van deze mensonterende praktijken, kunnen we samen ervoor zorgen dat hier een einde aan komt.

Inouk is een orka die verblijft in zijn bassin in Marineland Antibes, een pretpark aan de Côte d’Azur tussen Nice en Cannes.

One Voice had eerder deze week een afspraak met de Franse overheid om te praten over het verbieden van het fokken van zeedieren in gevangenschap. Ook wil de organisatie de handel erin verbieden. Zonder enige uitleg is het gesprek verzet naar een ‘toekomstige’ datum.

Verbod

De dierenrechtenorganisatie pleit voor de stopzetting en het verbieden van fokprogramma’s in aquaria. Veel van de pasgeboren dolfijnen en walvissen sterven immers kort na hun geboorte.

De oprichter van One Voice, Muriel Arnal, vertelde: “Deze dieren zijn heel intelligent en moeten in de oceaan zijn. Een zwembad kan nooit een natuurlijke habitat vervangen. In het wild zwemmen ze honderd mijl per dag. Hier zijn hun spieren zwak en vervelen ze zich.”

De dierenbeschermster vervolgt: “Ze krijgen voortdurend medicijnen, ze vechten onderling, maar in de oceaan kunnen ze gewoon vluchten.” Moeders worden kort na de bevalling van hun kalfjes gescheiden. Dit heeft een verwoestende impact op hun emotionele ontwikkeling.

Muriel legde uit dat orka’s eigenlijk zelfs intelligenter zijn dan mensapen en dat ze een eigen taal hebben. Hun ‘taal’ is een beetje zoals bij de mens en evolueert afhankelijk van hun habitat met verschillende dialecten.

De vrouw vindt dat orka’s in grote beschermde gebieden in de oceaan zouden moeten leven. Daar kunnen ze grote afstanden afleggen en zelfstandig op voedsel jagen.

One Voice klaagt de Franse autoriteiten aan omdat ze deze prachtige dieren bewust laat lijden. Ze vragen 500.000 euro schadevergoeding. Het bedrag zal gebruikt worden om een reservaat voor zeezoogdieren te creëren.

Dit moet gewoon stoppen. Deze prachtige dieren horen niet thuis in gevangenschap. Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!