Connect with us

Economie

Feestende jongeren steken politieauto in de fik in De Klomp.

Zaterdagnacht liep een verjaardagsfeestje in De Klomp compleet uit de hand. De feestende jongeren konden het niet verkroppen dat hun illegaal feest werd stilgelegd en bekoelden hun woede op een politieauto.

De politie rukte rond 00:45 uur uit na een melding over het feest. Er waren 130 tot 150 jongeren ter plaatse. Wijkagent Andries Boerendans legt uit: “Zo’n beetje alle denkbare coronaregels werden hierbij met de voeten getreden.”

De agenten spoorden de jongeren aan om naar huis te gaan, maar toen werd de sfeer grimmig. Op dat moment staken ze de politieauto in brand. De politie verklaart: “Met een groot aantal politiemensen werd het terrein vervolgens ‘leeggeveegd’. Hierbij moest ook geweld worden gebruikt.” De schade aan de auto is beperkt gebleven. Daarover getuigde de wijkagent: “Al zal er op z’n minst een achterbumper vervangen moeten worden.”

Geen goed woord

De wijkagent is niet te spreken over het baldadige gedrag van de jongeren. De agent schreef: “Het is werkelijk onbegrijpelijk om te zien dat er op deze manier met de regels omtrent het coronavirus wordt omgegaan. En dan hebben we het nog niet gehad over hoe er dan vervolgens op de beëindiging van een dergelijk ’feest’ wordt gereageerd. Mensen, gebruik toch je gezonde verstand!”

Na het incident zijn geen arrestaties verricht.