-

Economie

Fans in zak en as: Connie Witteman geeft er de brui aan.

Op haar 69e verjaardag besloot Connie Witteman even afstand te nemen van de social media. Ze laat aan haar volgers weten dat ze er enkele weekjes tussenuit knijpt.

Connie deelde een kleurrijke collage van zichzelf met het emotionele bijschrift: “Ik ben niet 69, ik ben 18 met 51 jaar aan ervaring.” De reden voor deze radiostilte is niet meteen duidelijk. Het feestvarken geeft wel mee dat ze ook maar een mens is en dat ze net als alle andere een vrouw is met vreugde en verdriet.

De zangeres gaat verder: “Ik probeer zoveel mogelijk te geven en ook ik maak fouten in mijn leven. Want hoe je echt ‘alles’ goed moet doen … tja, dat staat nergens beschreven.”

De beslissing van Connie is des te opvallender omdat ze net zoveel succes had met haar Instagram berichten.

View this post on Instagram

Goedemorgen, scheur met Connie positief de dag door ❤️ Lieve lieve insta vrienden, ik ga er een paar weken tussenuit…..ik ben ook maar een mens meer ben ik niet…een vrouw net als alle andere met vreugde en verdriet… ik probeer zoveel mogelijk te geven en ook ik maak fouten in mijn leven… want hoe je echt “alles” goed moet doen….. tja…dat staat nergens beschreven….. Ik bedank al mijn lieve insta vrienden voor al jullie lieve berichten en wens jullie een heerlijke zomer…..heel graag tot over een paar weken…..ik reken op jullie lieve begrip….. Fijne dag en lieve kus ? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Tijd voor jezelf nemen dat is gezond…je kunt van iedereen weglopen…behalve van jezelf… je kan de golven niet stoppen… maar je kan wel leren surfen… ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wat is niet grappig; Een gynaecoloog die zegt dat hij een kutdag heeft gehad…

A post shared by ₵Ø₦₦łɆ₴₱Ø₩ɆⱤ (@conniespower) on

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder