-

Economie

Even kijken of jij slim genoeg bent om dit lastig wiskundig probleem op te lossen.

Op school hadden we allemaal wiskunde. Sommigen waren er beter in dan anderen. Slechts enkelingen verdiepten zich later nog meer in wiskunde, maar voor de meeste mensen stopte het na de middelbare school.

Wij zijn best tevreden met wat we leerden op de middelbare school, wat een goede basis is. Wanneer we lastige vraagstukken zijn, begint het wel een beetje te duizelen in ons hoofd.

De meeste mensen hebben het fout

Wanneer je wiskunde niet regelmatig oefent, worden de basisprincipes snel vergeten. Daarom laten we de andere puzzels even voor wat ze zijn en leggen we je vandaag een lastig wiskundig vraagstuk voor.

Voor dit probleem is het noodzakelijk om de order der bewerkingen te herinneren. Oog voor detail helpt ook. Het is geen gemakkelijke opgave en de meeste mensen zitten er compleet naast.

Weet jij de oplossing?

Zet die grijze hersenmassa aan het werk!

Hieronder komt het antwoord

De oplossing is 30.

Hoezo dan? De laatste cijfers 1 op elke rij worden niet gevolgd door een bewerking, maar lopen door op de volgende rij. Dat betekent dat het eigenlijk een 11 is!

De 1 x 0 op de laatste rij is 0. Vermenigvuldigingen moeten altijd opgelost worden voor het optellen, toch als er geen haakjes staan.

Had jij het correcte antwoord? Laat van je horen in de reacties en daag je vrienden uit!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder