Connect with us

Economie

Even kijken of jij slim genoeg bent om dit lastig wiskundig probleem op te lossen.

Op school hadden we allemaal wiskunde. Sommigen waren er beter in dan anderen. Slechts enkelingen verdiepten zich later nog meer in wiskunde, maar voor de meeste mensen stopte het na de middelbare school.

Wij zijn best tevreden met wat we leerden op de middelbare school, wat een goede basis is. Wanneer we lastige vraagstukken zijn, begint het wel een beetje te duizelen in ons hoofd.

De meeste mensen hebben het fout

Wanneer je wiskunde niet regelmatig oefent, worden de basisprincipes snel vergeten. Daarom laten we de andere puzzels even voor wat ze zijn en leggen we je vandaag een lastig wiskundig vraagstuk voor.

Voor dit probleem is het noodzakelijk om de order der bewerkingen te herinneren. Oog voor detail helpt ook. Het is geen gemakkelijke opgave en de meeste mensen zitten er compleet naast.

Weet jij de oplossing?

Zet die grijze hersenmassa aan het werk!

Hieronder komt het antwoord

De oplossing is 30.

Hoezo dan? De laatste cijfers 1 op elke rij worden niet gevolgd door een bewerking, maar lopen door op de volgende rij. Dat betekent dat het eigenlijk een 11 is!

De 1 x 0 op de laatste rij is 0. Vermenigvuldigingen moeten altijd opgelost worden voor het optellen, toch als er geen haakjes staan.

Had jij het correcte antwoord? Laat van je horen in de reacties en daag je vrienden uit!