-

Economie

Even kijken of jij slim genoeg bent om dit lastig wiskundig probleem op te lossen.

Op school hadden we allemaal wiskunde. Sommigen waren er beter in dan anderen. Slechts enkelingen verdiepten zich later nog meer in wiskunde, maar voor de meeste mensen stopte het na de middelbare school.

Wij zijn best tevreden met wat we leerden op de middelbare school, wat een goede basis is. Wanneer we lastige vraagstukken zijn, begint het wel een beetje te duizelen in ons hoofd.

De meeste mensen hebben het fout

Wanneer je wiskunde niet regelmatig oefent, worden de basisprincipes snel vergeten. Daarom laten we de andere puzzels even voor wat ze zijn en leggen we je vandaag een lastig wiskundig vraagstuk voor.

Voor dit probleem is het noodzakelijk om de order der bewerkingen te herinneren. Oog voor detail helpt ook. Het is geen gemakkelijke opgave en de meeste mensen zitten er compleet naast.

Weet jij de oplossing?

Zet die grijze hersenmassa aan het werk!

Hieronder komt het antwoord

De oplossing is 30.

Hoezo dan? De laatste cijfers 1 op elke rij worden niet gevolgd door een bewerking, maar lopen door op de volgende rij. Dat betekent dat het eigenlijk een 11 is!

De 1 x 0 op de laatste rij is 0. Vermenigvuldigingen moeten altijd opgelost worden voor het optellen, toch als er geen haakjes staan.

Had jij het correcte antwoord? Laat van je horen in de reacties en daag je vrienden uit!

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder