Connect with us

Economie

Even kijken of jij slim genoeg bent om dit lastig wiskundig probleem op te lossen.

Op school hadden we allemaal wiskunde. Sommigen waren er beter in dan anderen. Slechts enkelingen verdiepten zich later nog meer in wiskunde, maar voor de meeste mensen stopte het na de middelbare school.

Wij zijn best tevreden met wat we leerden op de middelbare school, wat een goede basis is. Wanneer we lastige vraagstukken zijn, begint het wel een beetje te duizelen in ons hoofd.

De meeste mensen hebben het fout

Wanneer je wiskunde niet regelmatig oefent, worden de basisprincipes snel vergeten. Daarom laten we de andere puzzels even voor wat ze zijn en leggen we je vandaag een lastig wiskundig vraagstuk voor.

Voor dit probleem is het noodzakelijk om de order der bewerkingen te herinneren. Oog voor detail helpt ook. Het is geen gemakkelijke opgave en de meeste mensen zitten er compleet naast.

Weet jij de oplossing?

Zet die grijze hersenmassa aan het werk!

Hieronder komt het antwoord

De oplossing is 30.

Hoezo dan? De laatste cijfers 1 op elke rij worden niet gevolgd door een bewerking, maar lopen door op de volgende rij. Dat betekent dat het eigenlijk een 11 is!

De 1 x 0 op de laatste rij is 0. Vermenigvuldigingen moeten altijd opgelost worden voor het optellen, toch als er geen haakjes staan.

Had jij het correcte antwoord? Laat van je horen in de reacties en daag je vrienden uit!

Lees verder

Economie

Heftig: Sarah van Soelen heeft weer een bizar uiterlijk

Een paar weken geleden was de opening van de Harbour Club in Amsterdam waar Hans Klok zou optreden. Zowel Rachel als Sarah van Soelen gingen daar naar toe.

Rachel ging op de rode loper doodleuk naast Sarah staan om samen gefotografeerd te worden. Terwijl Andre duidelijk heeft laten weten geen contact meer met Sarah van Soelen te willen.

Maar goed Sarah wilde ook nog wel even de camera’s van RTL Boulevard en Shownieuws te woord staan en dat had ze beter niet kunnen doen. Sarah wordt namelijk op Twitter compleet afgekraakt om haar bizarre uiterlijk.

Maar goed het kan blijkbaar nog veel gekker, want moet je even kijken wat Sarah met haar wenkbrauwen heeft gedaan op de onderstaande foto om nog maar te zwijgen over haar mega lippen.

Lees verder

Economie

“Nieuwe trieste tegenslag voor zanger Frans Bauer: Lijdt aan kanker”

Enkele maanden na het herseninfarct van Mariska (46) heeft de familie Bauer weer zorgen om een ziek familielid. Dorus, de broer van Frans (48), lijdt aan kanker. Dat vertelt de zanger woensdag in ‘De Telegraaf’.

Fans van Frans kennen Dorus uit de diverse realityshows rond de familie. Ook runt de 54-jarige normaliter de fankraam bij concerten van zijn zes jaar jongere broertje. Volgens Frans heeft Dorus een goede prognose, maar wacht de familie nog op nieuws over een datum waarop hij geopereerd kan worden. Aan welke vorm van kanker Dorus Bauer lijdt, is niet bekend.

Begin januari werd Frans’ echtgenote Mariska getroffen door een herseninfarct. “Het is opnieuw een bak ellende die wij over ons heen krijgen”, aldus Frans in de krant. “Ik denk ook weleens: wanneer houdt dit op. Mensen kennen mij als een vrolijke vent, maar ondertussen is er de afgelopen jaren toch wel genoeg aan narigheid en tegenslagen voorgevallen.”

Lees verder

Economie

Simon Keizer protesteert tegen Zwarte Piet: ‘Afschaffen’

Simon Keizer heeft zich niet populair gemaakt in Volendam. De zanger is namelijk fel tegenstander van Zwarte Piet. Dat men in zijn woonplaats nu heeft besloten de zwarte kindervriend af te schaffen, vindt Simon prachtig.

Het heeft even geduurd, maar het conservatieve vissersdorp Volendam heeft nu afscheid genomen van de traditionele Zwarte Piet. De meeste inwoners zijn hier niet blij mee, maar Simon wel. In de podcast De Leeuw Lult Verder zegt Simon dat Zwarte Piet niet normaal is.

Meer kleuren

De extreemlinkse Simon vindt overigens niet dat er geen enkele Zwarte Piet meer mag rondlopen. ”Er mag van mij best nog een zwarte piet tussen, maar dan wel tussen alle kleuren.”

Bron: Showblad

Lees verder
Advertisement

Trending