Connect with us

Economie

Gruwelijk nieuws over Jeroen Rietbergen: ‘Onbegrijpelijk’

Jeroen Rietbergen is “geschokt” door het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) om het nieuws over het “Voice”-schandaal tegen hem niet te negeren.

zei de voormalige bandleider van de talentenjacht in een verklaring. Het Openbaar Ministerie maakte dinsdag bekend dat het een vermoeden heeft van een z&den in Rietbergen uit februari 2018, die zou hebben plaatsgevonden tijdens een opnamesessie met de Voice of the Netherlands (TVOH).

‘Zeer harde klap’

“Ik heb onmiddellijk mijn overtreding erkend, mijn oprechte spijt betuigd, alle gevolgen van het afgelopen jaar aanvaard en hard voor mezelf gewerkt”, aldus Rietbergen.

“Maar ik heb altijd gezegd dat ik geen strafbare feiten heb gepleegd. Er is nooit dwang gepleegd, @anranding.

Het Openbaar Ministerie heeft uiteindelijk besloten mij te vervolgen, en uit verschillende zaken in het onderzoek bleek dat er geen sprake was van dwang.Dit trof mij enorm en kon ik maar moeilijk begrijpen. ”

‘onbegrijpelijk’

Ook de advocaat van Rietbergen, Peter Plasman, vond het “onbegrijpelijk” dat zijn cliënt werd vervolgd door het parket.

“Over de motieven van het openbaar ministerie om de zaak niet te seponeren kan alleen gespeculeerd worden, maar de verdediging ontkomt niet aan de indruk dat media-aandacht een belangrijke factor is.”

kussen

Het vermeende slachtoffer, Nienke Wijnhoven, zei in een eerder dinsdag vrijgegeven verklaring via haar advocaat, Sébas Diekstra, dat ze zich “eindelijk erkend voelde voor wat haar is overkomen”.

Wijnhoven voelde zich gevalideerd omdat “ze echt als slachtoffer werd behandeld”.

beschuldigingen van overtredingen

Voorafgaand aan het BOOS-incident gaf Rietbergen toe dat zijn overtreding bij The Voice was veroordeeld vanwege zijn wandaden.

Hij gaf toe een “s%ksuele relatie” te hebben gehad met de vrouwen die bij het plan betrokken waren. Ook het Openbaar Ministerie maakte dinsdag bekend dat Ali B is aangeklaagd voor onder meer een talentenjacht.

Het onderzoek rond The Voice naar Marco Borsato is opgeschort wegens onvoldoende bewijs. Naar aanleiding van een melding in december 2021 loopt er nog wel een seksueel onderzoek naar de zanger, maar dit heeft niets met The Voice te maken.