Connect with us

Diertjes

Enorme gorilla maakt vriendjes met beestje van 200 gram.

Het dierenrijk geeft ons elke dag het goede voorbeeld over liefde en tolerantie. Dat is ook in dit prachtige verhaal het geval.

De medewerkers van Ape Action Africa brengen elke ochtend een bezoek aan de dieren in de omgeving.

In het primatenreservaat in Mefou, Kameroen, leven meer dan 300 dieren. Het zijn geredde dieren die onderdak vonden in dit toevluchtsoord. De natuurlijke habitat van de dieren is bedreigd door menselijke activiteiten of stropers.

Toen ze op een dag gingen kijken hoe het gesteld was met Bobo de zilverruggorilla troffen ze een ontroerend tafereel aan.

Bobo belandde in 1994 in de AAA Conservation Area. Hij was toen amper twee jaar oud. Stropers hadden zijn moeder gedood en Bobo was nog te jong om zelfstandig te overleven.

Meer dan twintig jaar later is Bobo een gigantische aap met een eigen familie, die vredig leeft in het beschermde natuurgebied.

Hoewel hij een machtige aap is, is Bobo ontzettend lief en zacht van inborst. Die eigenschappen kwamen nog maar eens naar voor toen de verzorgers hem aantroffen met een piepkleine galago. Die had Bobo in de bosjes gevonden.

De medewerkers legden uit: “Onze gorilla Bobo heeft een nieuw vriendje gemaakt, een baby-galago! De verzorgers stonden perplex toen hij het diertje aaide en waren diep onder de indruk over hoe voorzichtig hij ermee omging.”

Unieke vriendschap

De woordvoerder van de organisatie, Elissa O’Sullivan, legde uit dat de galago wellicht in een gorillaverblijf woonde.

Hij verklaarde aan The Dodo: “De andere familieleden van Bobo waren nieuwsgierig, vooral zijn favoriete vrouwtje Avishag, maar hij hield ze op een afstand, zodat niemand zijn nieuwe vriendje kon storen. Galagos zijn nachtdieren, dus het is heel zeldzaam om ze te zien en nog zeldzamer dat ze dergelijke interacties hebben met andere primaten. De baby hield ervan om in de armen van Bobo te spelen, daalde af om het gras te verkennen en keerde dan weer terug naar zijn hand.”

De unieke vriendjes speelden twee uur lang en daarna zette Bobo hem behoedzaam in een nabijgelegen boom. Op die manier zorgde hij ervoor dat de andere apen hem niet zouden verstoren of vertrappelen.

Hier kunnen we allemaal nog iets van leren!

Lees verder

Diertjes

Hondje besmet met apenpokken nadat hij bed deelt met baasjes

apenpokken

In Frankrijk testte een hondje positief op de apenpokken. Het gaat om een Italiaans windhondje met een mannelijk homokoppel als baasjes.

Dat meldt het medische tijdschrift The Lancet. Voor zover bekend is het de eerste hond die besmet raakte met apenpokken door contact met mensen.

De twee eigenaren kregen begin juni de diagnose van apenpokken. Twaalf dagen later begon ook het hondje symptomen te krijgen. Hij had blaasjes op zijn anus en op zijn buik. Vervolgens testte het hondje positief op apenpokken. Omdat hij bij de mannen in bed sliep en de besmettingen elkaar kort opvolgden, nemen de onderzoekers aan dat de hond besmet raakte door zijn eigenaren.

De experts adviseren om na een besmetting met het apenpokkenvirus contact met huisdieren te vermijden.

Lees verder

Diertjes

Poes Pip uit Nederland dertien keer beschoten met luchtbuks

Wonder boven wonder leeft ze nog. Kat Pip uit het Brabantse Haps werd neergeschoten met 13 luchtbuksschoten. Dierenartsen waren in staat om enkele ballen te verwijderen, maar sommige niet.

“Wie dit heeft gedaan, is ziek van binnen”, zegt eigenaresse Jacqueline Bens tegen Omroep Brabant. “Wat als ze een hond of andere dieren zien? Wat doen ze ermee? Hoe ver zullen ze gaan? ”

Bens woont op het platteland bij Haps met haar man en kinderen. Haar katten zijn de hele dag binnen en buiten.” ’s Ochtends voer ik ze voordat ik naar mijn werk ga. Zo weet ik dat ze er zijn”, zei ze. Tot Pip afgelopen zaterdag verdween. “Ik begon meteen aan de alarmbellen te rinkelen. We wonen langs een ringweg, dus je denkt meteen: nou, het kan gebeuren. Hoe dan ook, ik ging langs de weg en ik keek om me heen, niets. Geen Pip.

Tientallen ‘zoekflyers’ en daaropvolgende oproepen naar asielzoekerscentra, nog steeds geen spoor van Pip. Tot donderdagochtend, toen de kat plotseling Jacqueline’s huis binnenkwam, werd Jacqueline’s man haar genoemd:” “Pip is terug! “Natuurlijk we’ “Ik ben heel blij,” zei Bens. Totdat haar man drie minuten later terugbelde: “Pip is helemaal neergeschoten, zei hij. Je kunt ernaar kijken.” ik zag de kogels zitten. ”

Het was te riskant om ze eruit te trekken

Samen ze hebben de kat naar de dierenarts in Boxmeer gebracht. Hij was verbaasd dat het dier nog leefde. Bij een spoedoperatie verwijderde hij tien luchtbukskogels uit Pip’s hoofd en lichaam. Hij moest drie kogels achterlaten, omdat het te riskant was om ze eruit te trekken.

Bens maakte zich zorgen. ‘Waar zijn deze drie kogels voor? Als ze dit overleeft, kan ze ermee ouder worden. Maar als die kogels ontbranden, moeten ze worden afgevuurd. Het is extreem riskant: de kogels zitten heel dicht bij vitale zenuwen. Pip kan dan verlamd of blind worden,” zei ze. “Het gaat nu relatief goed met haar. Afhankelijk van het geval. Maar dat moet nog blijken. Ik wil niet weten wat ze heeft meegemaakt. Ik krijg er gewoon kippenvel van. “

Lees verder

Diertjes

De eenzaamste orka ter wereld slaat wanhopig met zijn kop tegen de tank

Een orka genaamd Kiska, ook wel bekend als “de eenzame walvis ter wereld”, werd gefilmd terwijl hij met zijn kop tegen de muur sloeg in een park in Canada. De video aan het einde van het artikel kan als schokkend worden ervaren.

Eenzaamste walvis

Kiska staat ook bekend als de ‘eenzaamste’ walvis ter wereld, aangezien ze op het moment van schrijven de enige walvis is die zich in ‘MarineLand’ in Ontario, Canada bevindt.

De beelden zijn opgenomen door een anti-gevangenisactivist genaamd Phil Demers. Phil werkte eerder in mariene parken, maar is nu vastbesloten om het bewustzijn van de benarde situatie van zeezoogdieren in gevangenschap te vergroten.

In zijn tweet over Kiska schreef hij: “Deze video is gemaakt op
september 2021. Activisten kwamen MarineLand binnen en zagen Kiska, hun laatste levende orka. , zijn hoofd tegen de tank slaand in zijn omsingeling. Deze wreedheid moet eindigen #FreeKiska.

Volgens Phil is Kiska nu
jaar oud en in gevangenschap sinds ze in 1979 voor de kust van IJsland werd gevangen. Ze is nu 10 jaar alleen in haar verblijf na de dood van alle orka’s. inclusief haar 5 baby’s.

Demers voegde toe: “Ik zou graag willen dat Kiska in een tijdelijke faciliteit met andere orka’s wordt geplaatst totdat het Whale Sanctuary-project is gebouwd en geopend. Bezoekers kunnen het Whale Sanctuary steunen en klokkenluiders van dierenmishandeling kunnen dit melden bij het Whale Sanctuary Project.

Ook bijdragen? Phil zamelt geld in via de GoFundMe-pagina om zeezoogdieren over de hele wereld te helpen beschermen.
Mr. Demers zamelt geld in om zeezoogdieren te helpen, je kunt doneren aan een goed doel op deze GoFundMe-pagina.

Lees verder
Advertisement

Trending