Connect with us

Diertjes

Enorme gorilla maakt vriendjes met beestje van 200 gram.

Het dierenrijk geeft ons elke dag het goede voorbeeld over liefde en tolerantie. Dat is ook in dit prachtige verhaal het geval.

De medewerkers van Ape Action Africa brengen elke ochtend een bezoek aan de dieren in de omgeving.

In het primatenreservaat in Mefou, Kameroen, leven meer dan 300 dieren. Het zijn geredde dieren die onderdak vonden in dit toevluchtsoord. De natuurlijke habitat van de dieren is bedreigd door menselijke activiteiten of stropers.

Toen ze op een dag gingen kijken hoe het gesteld was met Bobo de zilverruggorilla troffen ze een ontroerend tafereel aan.

Bobo belandde in 1994 in de AAA Conservation Area. Hij was toen amper twee jaar oud. Stropers hadden zijn moeder gedood en Bobo was nog te jong om zelfstandig te overleven.

Meer dan twintig jaar later is Bobo een gigantische aap met een eigen familie, die vredig leeft in het beschermde natuurgebied.

Hoewel hij een machtige aap is, is Bobo ontzettend lief en zacht van inborst. Die eigenschappen kwamen nog maar eens naar voor toen de verzorgers hem aantroffen met een piepkleine galago. Die had Bobo in de bosjes gevonden.

De medewerkers legden uit: “Onze gorilla Bobo heeft een nieuw vriendje gemaakt, een baby-galago! De verzorgers stonden perplex toen hij het diertje aaide en waren diep onder de indruk over hoe voorzichtig hij ermee omging.”

Unieke vriendschap

De woordvoerder van de organisatie, Elissa O’Sullivan, legde uit dat de galago wellicht in een gorillaverblijf woonde.

Hij verklaarde aan The Dodo: “De andere familieleden van Bobo waren nieuwsgierig, vooral zijn favoriete vrouwtje Avishag, maar hij hield ze op een afstand, zodat niemand zijn nieuwe vriendje kon storen. Galagos zijn nachtdieren, dus het is heel zeldzaam om ze te zien en nog zeldzamer dat ze dergelijke interacties hebben met andere primaten. De baby hield ervan om in de armen van Bobo te spelen, daalde af om het gras te verkennen en keerde dan weer terug naar zijn hand.”

De unieke vriendjes speelden twee uur lang en daarna zette Bobo hem behoedzaam in een nabijgelegen boom. Op die manier zorgde hij ervoor dat de andere apen hem niet zouden verstoren of vertrappelen.

Hier kunnen we allemaal nog iets van leren!

Lees verder

Diertjes

Flessenautomaat geeft voeder aan straathonden in plaats van geld

flessenautomaat

Straathonden leiden een moeilijk bestaan. Er zijn gelukkig een heleboel mensen die zich iedere dag inzetten om hun welzijn te verbeteren. Istanbul kent een groot probleem van zwerfkatten en straathonden. Een van de initiatieven om deze dieren te helpen is een flessenautomaat die voeder geeft aan zwerfdieren.

Het bedrijf Pugedon kwam met een geweldige manier om de dieren te helpen. Met hun initiatief slaan ze twee vliegen in één klap. Ze wilden vermijden dat mensen plastic flessen dumpen en dieren helpen om voedsel te vinden.

De automaat werkt heel eenvoudig: telkens wanneer er een fles in gegooid wordt, loopt het bakje onderaan vol met dierenvoer. Het is ook mogelijk om een waterbakje met water te vullen.

De automaat was in 2014 de enige ter wereld. Ondertussen is de machine verbeterd en kreeg hij de naam MamaMatic. Nu zijn de automaten te vinden in verschillende wijken van Istanbul.

Lees verder

Diertjes

Gemeenten beginnen met verplicht chippen van katten

katten chippen verplicht

Volgens de Dierenbescherming raken er ieder jaar meer dan 38.000 katten vermist. Als ze al worden teruggevonden, zijn ze doorgaans heel gestrest en fel vermagert. Omdat hun baasjes niet op te sporen zijn, keren veel van deze dieren nooit meer terug naar huis.

Verplicht chippen van katten moet dat veranderen. Bij honden is dit al verplicht, maar voor katten vooralsnog niet.

Nu beginnen twee steden, Alphen aan den Rijn en Amsterdam, met een proefproject van minister Carola Schouten. In deze twee steden zullen honderdduizenden katten verplicht geregistreerd en gechipt worden. Op die manier is de eigenaar altijd terug te vinden.

Als de proef een succes is, zullen ook andere gemeenten volgen. De minister wil nog niets kwijt over de handhaving. Volgens RTL Nieuws vertelde ze: “Die details werken we de komende maanden samen met de gemeenten uit.”

De katten zelf merken vrijwel niets van het chippen. In Nederland zijn er om en bij de een miljoen zwerfkatten. Met het chippen van alle katten moet dit aantal dalen.

De Dierenbescherming begon een petitie om te pleiten voor een landelijke chipplicht voor katten. Daarvoor bestaan vier belangrijke argumenten: dierenleed voorkomen, dumpen van katten verhinderen, zwerfkatten terugdringen en katten herenigen met hun baasjes.

Vind jij dit een goede maatregel?

Lees verder

Diertjes

Poes troost beste vriendje dat bang is tijdens het onweer.

Emma Patricia is de trotse bezitter van vier asielkatten. Het is dus altijd wel een beetje chaos in huis. De katten doen niets liever dan ravotten en spelen, en vooral Norman en Noah zijn heel onstuimig.

De zus van Emma vond Noah tijdens een kanotocht. Het katje lag moederziel alleen langs de rivier. Emma vertelde aan The Dodo: “Ik kwam hem halen en hij is nooit meer weggegaan.”

Eenmaal Noah zich bij het gezin voegde, was het Norman die voor zijn broertje zorgde. Emma legde uit: “Ze vinden het geweldig om dicht bij elkaar te zijn.” Als je de ene kat ziet, is de andere poes niet veraf. Ze zijn altijd samen.

Onlangs hield er een zwaar onweer lelijk huis in de omgeving van Emma. De vrouw was aan het ontbijten, toen ze naar het raam keek en de twee poezenbroers zag zitten. Het leek wel of Norman zijn adoptiebroer Noah aan het troosten was! Norman wilde zijn vriendje duidelijk maken dat hij niet bang hoefde te zijn.

Emma maakte snel een kiekje van het tafereel en postte het op Twitter alvorens naar haar werk te vertrekken. Toen ze ’s avonds thuiskwam, was het bericht al compleet viraal gegaan. Emma vindt het geweldig dat dit prachtige tafereel zoveel aandacht en positieve reacties kreeg.

Het leven is altijd makkelijker en aangenamer met een goede vriend aan je zijde!

Lees verder

Trending