Connect with us

Diertjes

Enorme gorilla maakt vriendjes met beestje van 200 gram.

Het dierenrijk geeft ons elke dag het goede voorbeeld over liefde en tolerantie. Dat is ook in dit prachtige verhaal het geval.

De medewerkers van Ape Action Africa brengen elke ochtend een bezoek aan de dieren in de omgeving.

In het primatenreservaat in Mefou, Kameroen, leven meer dan 300 dieren. Het zijn geredde dieren die onderdak vonden in dit toevluchtsoord. De natuurlijke habitat van de dieren is bedreigd door menselijke activiteiten of stropers.

Toen ze op een dag gingen kijken hoe het gesteld was met Bobo de zilverruggorilla troffen ze een ontroerend tafereel aan.

Bobo belandde in 1994 in de AAA Conservation Area. Hij was toen amper twee jaar oud. Stropers hadden zijn moeder gedood en Bobo was nog te jong om zelfstandig te overleven.

Meer dan twintig jaar later is Bobo een gigantische aap met een eigen familie, die vredig leeft in het beschermde natuurgebied.

Hoewel hij een machtige aap is, is Bobo ontzettend lief en zacht van inborst. Die eigenschappen kwamen nog maar eens naar voor toen de verzorgers hem aantroffen met een piepkleine galago. Die had Bobo in de bosjes gevonden.

De medewerkers legden uit: “Onze gorilla Bobo heeft een nieuw vriendje gemaakt, een baby-galago! De verzorgers stonden perplex toen hij het diertje aaide en waren diep onder de indruk over hoe voorzichtig hij ermee omging.”

Unieke vriendschap

De woordvoerder van de organisatie, Elissa O’Sullivan, legde uit dat de galago wellicht in een gorillaverblijf woonde.

Hij verklaarde aan The Dodo: “De andere familieleden van Bobo waren nieuwsgierig, vooral zijn favoriete vrouwtje Avishag, maar hij hield ze op een afstand, zodat niemand zijn nieuwe vriendje kon storen. Galagos zijn nachtdieren, dus het is heel zeldzaam om ze te zien en nog zeldzamer dat ze dergelijke interacties hebben met andere primaten. De baby hield ervan om in de armen van Bobo te spelen, daalde af om het gras te verkennen en keerde dan weer terug naar zijn hand.”

De unieke vriendjes speelden twee uur lang en daarna zette Bobo hem behoedzaam in een nabijgelegen boom. Op die manier zorgde hij ervoor dat de andere apen hem niet zouden verstoren of vertrappelen.

Hier kunnen we allemaal nog iets van leren!