-

Diertjes

Enorme gorilla maakt vriendjes met beestje van 200 gram.

Het dierenrijk geeft ons elke dag het goede voorbeeld over liefde en tolerantie. Dat is ook in dit prachtige verhaal het geval.

De medewerkers van Ape Action Africa brengen elke ochtend een bezoek aan de dieren in de omgeving.

In het primatenreservaat in Mefou, Kameroen, leven meer dan 300 dieren. Het zijn geredde dieren die onderdak vonden in dit toevluchtsoord. De natuurlijke habitat van de dieren is bedreigd door menselijke activiteiten of stropers.

Toen ze op een dag gingen kijken hoe het gesteld was met Bobo de zilverruggorilla troffen ze een ontroerend tafereel aan.

Bobo belandde in 1994 in de AAA Conservation Area. Hij was toen amper twee jaar oud. Stropers hadden zijn moeder gedood en Bobo was nog te jong om zelfstandig te overleven.

Meer dan twintig jaar later is Bobo een gigantische aap met een eigen familie, die vredig leeft in het beschermde natuurgebied.

Hoewel hij een machtige aap is, is Bobo ontzettend lief en zacht van inborst. Die eigenschappen kwamen nog maar eens naar voor toen de verzorgers hem aantroffen met een piepkleine galago. Die had Bobo in de bosjes gevonden.

De medewerkers legden uit: “Onze gorilla Bobo heeft een nieuw vriendje gemaakt, een baby-galago! De verzorgers stonden perplex toen hij het diertje aaide en waren diep onder de indruk over hoe voorzichtig hij ermee omging.”

Unieke vriendschap

De woordvoerder van de organisatie, Elissa O’Sullivan, legde uit dat de galago wellicht in een gorillaverblijf woonde.

Hij verklaarde aan The Dodo: “De andere familieleden van Bobo waren nieuwsgierig, vooral zijn favoriete vrouwtje Avishag, maar hij hield ze op een afstand, zodat niemand zijn nieuwe vriendje kon storen. Galagos zijn nachtdieren, dus het is heel zeldzaam om ze te zien en nog zeldzamer dat ze dergelijke interacties hebben met andere primaten. De baby hield ervan om in de armen van Bobo te spelen, daalde af om het gras te verkennen en keerde dan weer terug naar zijn hand.”

De unieke vriendjes speelden twee uur lang en daarna zette Bobo hem behoedzaam in een nabijgelegen boom. Op die manier zorgde hij ervoor dat de andere apen hem niet zouden verstoren of vertrappelen.

Hier kunnen we allemaal nog iets van leren!

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder