Connect with us

Economie

Dwaas giet afwasmiddel in rivier bij waterval om er jacuzzi van te maken.

Moeder Aarde heeft het al zwaar te verduren gekregen door menselijke vervuiling. Gelukkig zijn er ook nog heel veel mensen die pogingen doen om zwerfafval op te ruimen en de wereld een beetje groener te maken. Maar sommige personen hebben gewoon geen greintje respect. Dat was ook het geval voor een jonge kerel in Frankrijk.

De Cascades des Petites Aiguières in de buurt van Nîmes  zijn een stukje paradijs op aarde. Het is een ongerepte plaats en daarom ook beschermd natuurgebied.

De plaatselijke politie meldde op Facebook dat er beelden rondgaan van een jongeman die bij de watervallen iets in het water goot. De persoon is geïdentificeerd en aangehouden.

Het ging om een jongeman die tijdens de lockdown met vrienden een dagje naar de watervallen was getrokken. Hij vond het een goed idee om een halve liter afwasmiddel in de Séguissous rivier te gieten.

Het begon meteen te schuimen en de jongen zei: “Dat is nog maar het begin.” Later vertelde de jongeman aan de politie dat hij een ‘jacuzzi’ wilde maken. Hij filmde het tafereel en postte het op de sociale media. Hij dacht dat het ‘cool’ was.

De jongen had niet het minste besef wat voor een milieuschade hij aanrichtte. In september mag hij zich voor zijn dwaze actie verantwoorden voor de rechter.

Hoe komt iemand erbij om te denken dat het ‘cool’ is om zo het milieu te vervuilen? Wellicht moet er nog meer voorlichting komen en zwaardere straffen voor mensen die het milieu bezoedelen.