Connect with us

Diertjes

Duitse herder met dwerggroei zal altijd zo klein als puppy blijven.

Maak kennis met Ranger, een volbloed Duitse herder die vanwege een zeldzame genetische aandoening altijd zo klein als een puppy zal blijven.

De tweejarige hond lijdt aan een vorm van dwerggroei, die voornamelijk, maar niet uitsluitend voorkomt bij Duitse herders.

Shelby Mayo, het baasje van Ranger, zei dat ze wist dat hij kleiner zou blijven dan de gemiddelde Duitse herder. Hij was immers de laatste van het nestje. Maar pas later zou ze ontdekken dat hij dwerggroei had.

“Toen we Ranger kregen van de fokker was hij kleiner dan de andere pups van zijn nestje, maar we dachten dat het was omdat hij een parasiet had”, vertelde Mayo.

Ranger kreeg een behandeling voor de parasiet, maar later kreeg hij er nog eentje en later ontwikkelde hij een infectie aan zijn hals.

Shelby legde uit: “Tijdens die periode bleef Ranger heel klein, de dierenarts vermoedde dat hij dwerggroei had, een genetische afwijking. Maar we waren sceptisch omdat deze aandoening zo zeldzaam is.”

Ranger werd enkele maanden later gecastreerd en het was op dat moment dat ze grote veranderingen begonnen te zien. De puppy leed aan gewichtsverlies en haaruitval, alsook een droge huid.

Een volger op Instagram waarschuwde Mayo dat Ranger misschien een schildklierafwijking had. Ze hadden ook een Duitse herder met dwerggroei, dus ze wisten waar ze naar moesten kijken.

“Dus controleerde een dierenarts zijn schildklieren en hij had een laag gehalte. Dat kan leiden tot haaruitval en verlies van eetlust”, legde het baasje uit.

Door zijn aandoening is Ranger meer vatbaar voor gezondheidsproblemen en zal hij wellicht een kortere levensduur hebben. Maar los daarvan, is Ranger een heel lieve en speelse hond.

Laten we dit schattig hondje overladen met hartjes!

Lees verder

Diertjes

Flessenautomaat geeft voeder aan straathonden in plaats van geld

flessenautomaat

Straathonden leiden een moeilijk bestaan. Er zijn gelukkig een heleboel mensen die zich iedere dag inzetten om hun welzijn te verbeteren. Istanbul kent een groot probleem van zwerfkatten en straathonden. Een van de initiatieven om deze dieren te helpen is een flessenautomaat die voeder geeft aan zwerfdieren.

Het bedrijf Pugedon kwam met een geweldige manier om de dieren te helpen. Met hun initiatief slaan ze twee vliegen in één klap. Ze wilden vermijden dat mensen plastic flessen dumpen en dieren helpen om voedsel te vinden.

De automaat werkt heel eenvoudig: telkens wanneer er een fles in gegooid wordt, loopt het bakje onderaan vol met dierenvoer. Het is ook mogelijk om een waterbakje met water te vullen.

De automaat was in 2014 de enige ter wereld. Ondertussen is de machine verbeterd en kreeg hij de naam MamaMatic. Nu zijn de automaten te vinden in verschillende wijken van Istanbul.

Lees verder

Diertjes

Gemeenten beginnen met verplicht chippen van katten

katten chippen verplicht

Volgens de Dierenbescherming raken er ieder jaar meer dan 38.000 katten vermist. Als ze al worden teruggevonden, zijn ze doorgaans heel gestrest en fel vermagert. Omdat hun baasjes niet op te sporen zijn, keren veel van deze dieren nooit meer terug naar huis.

Verplicht chippen van katten moet dat veranderen. Bij honden is dit al verplicht, maar voor katten vooralsnog niet.

Nu beginnen twee steden, Alphen aan den Rijn en Amsterdam, met een proefproject van minister Carola Schouten. In deze twee steden zullen honderdduizenden katten verplicht geregistreerd en gechipt worden. Op die manier is de eigenaar altijd terug te vinden.

Als de proef een succes is, zullen ook andere gemeenten volgen. De minister wil nog niets kwijt over de handhaving. Volgens RTL Nieuws vertelde ze: “Die details werken we de komende maanden samen met de gemeenten uit.”

De katten zelf merken vrijwel niets van het chippen. In Nederland zijn er om en bij de een miljoen zwerfkatten. Met het chippen van alle katten moet dit aantal dalen.

De Dierenbescherming begon een petitie om te pleiten voor een landelijke chipplicht voor katten. Daarvoor bestaan vier belangrijke argumenten: dierenleed voorkomen, dumpen van katten verhinderen, zwerfkatten terugdringen en katten herenigen met hun baasjes.

Vind jij dit een goede maatregel?

Lees verder

Diertjes

Poes troost beste vriendje dat bang is tijdens het onweer.

Emma Patricia is de trotse bezitter van vier asielkatten. Het is dus altijd wel een beetje chaos in huis. De katten doen niets liever dan ravotten en spelen, en vooral Norman en Noah zijn heel onstuimig.

De zus van Emma vond Noah tijdens een kanotocht. Het katje lag moederziel alleen langs de rivier. Emma vertelde aan The Dodo: “Ik kwam hem halen en hij is nooit meer weggegaan.”

Eenmaal Noah zich bij het gezin voegde, was het Norman die voor zijn broertje zorgde. Emma legde uit: “Ze vinden het geweldig om dicht bij elkaar te zijn.” Als je de ene kat ziet, is de andere poes niet veraf. Ze zijn altijd samen.

Onlangs hield er een zwaar onweer lelijk huis in de omgeving van Emma. De vrouw was aan het ontbijten, toen ze naar het raam keek en de twee poezenbroers zag zitten. Het leek wel of Norman zijn adoptiebroer Noah aan het troosten was! Norman wilde zijn vriendje duidelijk maken dat hij niet bang hoefde te zijn.

Emma maakte snel een kiekje van het tafereel en postte het op Twitter alvorens naar haar werk te vertrekken. Toen ze ’s avonds thuiskwam, was het bericht al compleet viraal gegaan. Emma vindt het geweldig dat dit prachtige tafereel zoveel aandacht en positieve reacties kreeg.

Het leven is altijd makkelijker en aangenamer met een goede vriend aan je zijde!

Lees verder

Trending