-

Diertjes

Duitse herder met dwerggroei zal altijd zo klein als puppy blijven.

Maak kennis met Ranger, een volbloed Duitse herder die vanwege een zeldzame genetische aandoening altijd zo klein als een puppy zal blijven.

De tweejarige hond lijdt aan een vorm van dwerggroei, die voornamelijk, maar niet uitsluitend voorkomt bij Duitse herders.

Shelby Mayo, het baasje van Ranger, zei dat ze wist dat hij kleiner zou blijven dan de gemiddelde Duitse herder. Hij was immers de laatste van het nestje. Maar pas later zou ze ontdekken dat hij dwerggroei had.

“Toen we Ranger kregen van de fokker was hij kleiner dan de andere pups van zijn nestje, maar we dachten dat het was omdat hij een parasiet had”, vertelde Mayo.

Ranger kreeg een behandeling voor de parasiet, maar later kreeg hij er nog eentje en later ontwikkelde hij een infectie aan zijn hals.

Shelby legde uit: “Tijdens die periode bleef Ranger heel klein, de dierenarts vermoedde dat hij dwerggroei had, een genetische afwijking. Maar we waren sceptisch omdat deze aandoening zo zeldzaam is.”

Ranger werd enkele maanden later gecastreerd en het was op dat moment dat ze grote veranderingen begonnen te zien. De puppy leed aan gewichtsverlies en haaruitval, alsook een droge huid.

Een volger op Instagram waarschuwde Mayo dat Ranger misschien een schildklierafwijking had. Ze hadden ook een Duitse herder met dwerggroei, dus ze wisten waar ze naar moesten kijken.

“Dus controleerde een dierenarts zijn schildklieren en hij had een laag gehalte. Dat kan leiden tot haaruitval en verlies van eetlust”, legde het baasje uit.

Door zijn aandoening is Ranger meer vatbaar voor gezondheidsproblemen en zal hij wellicht een kortere levensduur hebben. Maar los daarvan, is Ranger een heel lieve en speelse hond.

Laten we dit schattig hondje overladen met hartjes!

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder