Connect with us

Diertjes

Duitse herder met dwerggroei zal altijd zo klein als puppy blijven.

Maak kennis met Ranger, een volbloed Duitse herder die vanwege een zeldzame genetische aandoening altijd zo klein als een puppy zal blijven.

De tweejarige hond lijdt aan een vorm van dwerggroei, die voornamelijk, maar niet uitsluitend voorkomt bij Duitse herders.

Shelby Mayo, het baasje van Ranger, zei dat ze wist dat hij kleiner zou blijven dan de gemiddelde Duitse herder. Hij was immers de laatste van het nestje. Maar pas later zou ze ontdekken dat hij dwerggroei had.

“Toen we Ranger kregen van de fokker was hij kleiner dan de andere pups van zijn nestje, maar we dachten dat het was omdat hij een parasiet had”, vertelde Mayo.

Ranger kreeg een behandeling voor de parasiet, maar later kreeg hij er nog eentje en later ontwikkelde hij een infectie aan zijn hals.

Shelby legde uit: “Tijdens die periode bleef Ranger heel klein, de dierenarts vermoedde dat hij dwerggroei had, een genetische afwijking. Maar we waren sceptisch omdat deze aandoening zo zeldzaam is.”

Ranger werd enkele maanden later gecastreerd en het was op dat moment dat ze grote veranderingen begonnen te zien. De puppy leed aan gewichtsverlies en haaruitval, alsook een droge huid.

Een volger op Instagram waarschuwde Mayo dat Ranger misschien een schildklierafwijking had. Ze hadden ook een Duitse herder met dwerggroei, dus ze wisten waar ze naar moesten kijken.

“Dus controleerde een dierenarts zijn schildklieren en hij had een laag gehalte. Dat kan leiden tot haaruitval en verlies van eetlust”, legde het baasje uit.

Door zijn aandoening is Ranger meer vatbaar voor gezondheidsproblemen en zal hij wellicht een kortere levensduur hebben. Maar los daarvan, is Ranger een heel lieve en speelse hond.

Laten we dit schattig hondje overladen met hartjes!