Connect with us

Economie

Burgers nemen heft in handen en grijpen hondenschopper.

Vrijdagavond kwam een groep burgers tussenbeide toen een man zijn hond aan het mishandelen was. Marianne Wijhers getuigde: “Het was al een week of twee, drie aan de gang. Ik dacht: straks overleeft die pup het weekend niet.”

Marianne was één van de zes burgers die tussenbeide kwam in het centrum van Kerkrade. Ze vertelt dat er sinds enkele weken geruchten op Facebook circuleerden. Het verhaal ging dat een man zijn viervoeter schopte en sloeg. Wanneer mensen hem op zijn gedrag aanspraken, werden ze in het gezicht gespuwd.

Het duurde te lang

Marianne zegt dat ze contact had met de burgemeester, maar dat het te lang duurde. Daarom ging ze vrijdag met een vriendin zelf naar Kerkrade. Algauw merkten ze de man in kwestie op. Hij trok zijn hondje voort over de stoep. Ook tilde hij de herdershond op aan de riem. Marianne legt uit wat er dan gebeurde: “Gelukkig kwam er een paar man bij, onder wie echt een beer van een vent. We hebben ons opgesplitst en zijn hem gaan volgen.”

In het hartje van Kerkrade filmden ze de mishandeling. Daarna grepen ze in. Marianne zegt dat ze de man dan op zijn rug op een motorkap werkten en op de politie wachtten.

Hond in beslag genomen

Ondertussen bevestigde de politie van Kerkrade het incident. De hond van de man werd in beslag genomen. De politie schreef op Facebook: “De hond is veilig, in goede handen en gaat in eigendom niet terug naar de aangehouden bewoner.” De man werd aangehouden voor verwaarlozing van het dier.