-

Diertjes

Droevig nieuws: scrotumkikker met uitsterven bedreigd.

Verdrietig nieuws uit het dierenrijk: de scrotumkikker (geen grap) is met uitsterven bedreigd. Internationale wetenschappers zetten hun beste beentje voor om het dier met de leuke naam te redden.

Wie de scrotumkikker, of de Telmatobius culeus, van dichterbij wil leren kennen, moet naar het Titicaca-meer op de grens met Bolivia en Peru reizen. Ze zijn de grootste waterkikkers ter wereld en kunnen tot 20 centimeter groot worden. Hun bijzondere naam hebben ze te danken aan hun overtollige huidflappen. De Titicacakikkers zijn met uitsterven bedreigd vanwege een inkrimpende habitat en omdat ze aangevallen worden door invasieve forellen. Verder zijn ze voor de lokale bevolking ook een delicatesse.

Gezien de enorme omvang van het Titicaca-meer is het moeilijk in te schatten hoe groot de populatie momenteel is. Er bestaan echter al jaren grote zorgen om hun overleving. Tussen 1994 en 2004 alleen al krimp de populatie met 80 procent. Natuurbeschermers en wetenschappers lanceren daarom een project om de soort te redden. De bedoeling is om tellingen uit te voeren en hun habitat in kaart te brengen. Op die manier kunnen ze beter beschermd worden.

Uitgelichte afbeelding: Licentie Wikimedia / Petr Hamerník

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder