-

Economie

Verpleegster troost jongetje nadat hij bang en alleen wakker wordt na operatie.

Na een operatie ontwaken, is behoorlijk angstaanjagend, verwarrend en soms doet je hele lichaam pijn. Zelfs voor volwassenen is dit vaak heel moeilijk, laat staan voor kinderen. Wakker worden uit narcose in een ziekenhuis is niet meteen een aangename ervaring.

Maar het UPMC Susquehanna Health ziekenhuis in Williamsport in de Verenigde Staten is een heel bijzonder ziekenhuis. Dat bewijst het prachtige gebaar van een verpleegster om een doodsbang jongetje te troosten. En dat deed ze met heel veel liefde en affectie, als was het haar eigen kind.

Twee operaties

Slade Thompson (5) moest vorig jaar twee operaties ondergaan. Zijn mama Layla Thompson vertelde dat ze naar verschillende dokters gingen om te weten te komen waarom de jongen altijd zo op zijn tenen liep.

Slade werd begin vorig jaar geopereerd en moest dan nog eens twee maanden in een rolstoel zitten. Kort daarna moest hij een tweede operatie ondergaan. Ditmaal aan zijn amandelen.

Angstig, bang en alleen

Toen het jongetje wakker werd uit narcose, had hij een beetje liefde nodig. De verpleegster Annie Hager vertelde: “Kinderen komen normaal gezien niet al te blij uit narcose.” De kleine jongen snotterde en wilde alleen bij mama zijn.

Maar dat kon pas nadat de verpleegsters hem goed onderzocht hadden. Omdat mama hem niet kon troosten, nam Annie deze opdracht op zich.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Annie Hager (@anniehager44) op

Annie legde uit: “Toen ik hem zei dat zijn mama er niet kon zijn, vroeg hij of ik hem zou knuffelen en ik zei ‘natuurlijk’.” Toen zijn mama arriveerde en zag hoe goed er voor haar zoon gezorgd werd, was ze overmand door emoties.

Viraal kiekje

De moeder maakte een kiekje van het ontroerende moment en dat ging weinig verwonderlijk compleet viraal.

Mama Layla vertelde: “Je wilt dat iemand jouw kind verzorgt, zoals jij dat zou doen.” Eigenlijk was het de vrije dag van Annie, maar er was die dag een gebrek aan personeel. En dat maakte voor deze jongen een wereld van verschil!

Deze foto is illustratief voor de zorg en liefde waarmee verplegers en verpleegsters wereldwijd zich elke dag inzetten voor hun patiënten. Laten we hen eens goed in het zonnetje zetten!

Economie

Onze gedachten zijn bij Ruth Jacott en de familie

Met droefheid wordt op deze dinsdagmiddag bekendgemaakt dat zanger Humphrey Campbell op 66-jarige leeftijd is 0verleden aan de gevolgen van k*nker.

Zijn familie en management bevestigen dat hij gisteravond “rustig en pijnvrij” naar het hiernamaals is vertrokken.

Slechts vijf dagen geleden werd bekend dat Humphrey Campbell ernstig z!ek was.

De voormalige partner van Ruth Jacott had een tour gepland en keek uit naar optredens in vijftien verschillende theaters volgend jaar.

Campbell vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in 1992 in Zweden met het lied “Wijs Me De Weg”, waarmee hij de negende plek behaalde.

Gedurende zijn lange carrière heeft hij samengewerkt met een groot aantal Nederlandse artiesten, waaronder Rob de Nijs en Paul de Leeuw. Hij vormde meer dan twintig jaar lang een koppel met Ruth Jacott.

Ruth Jacott was achtergrondzangeres tijdens Campbell’s deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Een jaar later trad hij op als achtergrondzanger tijdens haar deelname met het nummer “Vrede”, waarmee ze de zesde plaats behaalde. Ruth Jacott en Humphrey waren meer dan twintig jaar lang een liefdeskoppel.

In 2011 gingen de twee uit elkaar. Volgens Ruth Jacott had haar partner twee keer overspel gepleegd, wat zij hem niet kon vergeven.

Humphrey Campbell heeft de leeftijd van 66 jaar bereikt. Hij heeft ervoor gekozen zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Om deze reden zal er geen begrafen!s plaatsvinden.

Het 0verlijden van Humphrey Campbell laat een leegte achter in de Nederlandse muziekwereld. Met zijn warme stem en indrukwekkende podiumaanwezigheid wist hij vele harten te raken en zijn stempel te drukken op de Nederlandse muziekcultuur.

Zijn bijdrage aan het Eurovisie Songfestival in 1992 zal altijd herinnerd worden als een moment van trots voor Nederland. Het lied “Wijs Me De Weg” vertolkte niet alleen zijn talent als zanger, maar bracht ook emotie en betekenis met zich mee.

Gedurende zijn carrière heeft Humphrey Campbell laten zien dat hij niet alleen een getalenteerde vocalist was, maar ook een veelzijdige artiest die in staat was om samen te werken met een diverse groep artiesten en genres.

Het besluit om zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap getuigt van zijn altruïstische en vooruitstrevende geest, en is een waardig eerbetoon aan zijn nalatenschap.

Hoewel er geen traditionele uitvaart zal plaatsvinden, zullen velen Humphrey Campbell blijven herinneren door zijn muziek en zijn impact op de Nederlandse muziekscene. Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van zijn fans en degenen die hem kenden als een getalenteerd en geliefd persoon.

Lees verder