-

Economie

Verpleegster troost jongetje nadat hij bang en alleen wakker wordt na operatie.

Na een operatie ontwaken, is behoorlijk angstaanjagend, verwarrend en soms doet je hele lichaam pijn. Zelfs voor volwassenen is dit vaak heel moeilijk, laat staan voor kinderen. Wakker worden uit narcose in een ziekenhuis is niet meteen een aangename ervaring.

Maar het UPMC Susquehanna Health ziekenhuis in Williamsport in de Verenigde Staten is een heel bijzonder ziekenhuis. Dat bewijst het prachtige gebaar van een verpleegster om een doodsbang jongetje te troosten. En dat deed ze met heel veel liefde en affectie, als was het haar eigen kind.

Twee operaties

Slade Thompson (5) moest vorig jaar twee operaties ondergaan. Zijn mama Layla Thompson vertelde dat ze naar verschillende dokters gingen om te weten te komen waarom de jongen altijd zo op zijn tenen liep.

Slade werd begin vorig jaar geopereerd en moest dan nog eens twee maanden in een rolstoel zitten. Kort daarna moest hij een tweede operatie ondergaan. Ditmaal aan zijn amandelen.

Angstig, bang en alleen

Toen het jongetje wakker werd uit narcose, had hij een beetje liefde nodig. De verpleegster Annie Hager vertelde: “Kinderen komen normaal gezien niet al te blij uit narcose.” De kleine jongen snotterde en wilde alleen bij mama zijn.

Maar dat kon pas nadat de verpleegsters hem goed onderzocht hadden. Omdat mama hem niet kon troosten, nam Annie deze opdracht op zich.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Annie Hager (@anniehager44) op

Annie legde uit: “Toen ik hem zei dat zijn mama er niet kon zijn, vroeg hij of ik hem zou knuffelen en ik zei ‘natuurlijk’.” Toen zijn mama arriveerde en zag hoe goed er voor haar zoon gezorgd werd, was ze overmand door emoties.

Viraal kiekje

De moeder maakte een kiekje van het ontroerende moment en dat ging weinig verwonderlijk compleet viraal.

Mama Layla vertelde: “Je wilt dat iemand jouw kind verzorgt, zoals jij dat zou doen.” Eigenlijk was het de vrije dag van Annie, maar er was die dag een gebrek aan personeel. En dat maakte voor deze jongen een wereld van verschil!

Deze foto is illustratief voor de zorg en liefde waarmee verplegers en verpleegsters wereldwijd zich elke dag inzetten voor hun patiënten. Laten we hen eens goed in het zonnetje zetten!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder