Connect with us

Economie

Verpleegster troost jongetje nadat hij bang en alleen wakker wordt na operatie.

Na een operatie ontwaken, is behoorlijk angstaanjagend, verwarrend en soms doet je hele lichaam pijn. Zelfs voor volwassenen is dit vaak heel moeilijk, laat staan voor kinderen. Wakker worden uit narcose in een ziekenhuis is niet meteen een aangename ervaring.

Maar het UPMC Susquehanna Health ziekenhuis in Williamsport in de Verenigde Staten is een heel bijzonder ziekenhuis. Dat bewijst het prachtige gebaar van een verpleegster om een doodsbang jongetje te troosten. En dat deed ze met heel veel liefde en affectie, als was het haar eigen kind.

Twee operaties

Slade Thompson (5) moest vorig jaar twee operaties ondergaan. Zijn mama Layla Thompson vertelde dat ze naar verschillende dokters gingen om te weten te komen waarom de jongen altijd zo op zijn tenen liep.

Slade werd begin vorig jaar geopereerd en moest dan nog eens twee maanden in een rolstoel zitten. Kort daarna moest hij een tweede operatie ondergaan. Ditmaal aan zijn amandelen.

Angstig, bang en alleen

Toen het jongetje wakker werd uit narcose, had hij een beetje liefde nodig. De verpleegster Annie Hager vertelde: “Kinderen komen normaal gezien niet al te blij uit narcose.” De kleine jongen snotterde en wilde alleen bij mama zijn.

Maar dat kon pas nadat de verpleegsters hem goed onderzocht hadden. Omdat mama hem niet kon troosten, nam Annie deze opdracht op zich.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Annie Hager (@anniehager44) op

Annie legde uit: “Toen ik hem zei dat zijn mama er niet kon zijn, vroeg hij of ik hem zou knuffelen en ik zei ‘natuurlijk’.” Toen zijn mama arriveerde en zag hoe goed er voor haar zoon gezorgd werd, was ze overmand door emoties.

Viraal kiekje

De moeder maakte een kiekje van het ontroerende moment en dat ging weinig verwonderlijk compleet viraal.

Mama Layla vertelde: “Je wilt dat iemand jouw kind verzorgt, zoals jij dat zou doen.” Eigenlijk was het de vrije dag van Annie, maar er was die dag een gebrek aan personeel. En dat maakte voor deze jongen een wereld van verschil!

Deze foto is illustratief voor de zorg en liefde waarmee verplegers en verpleegsters wereldwijd zich elke dag inzetten voor hun patiënten. Laten we hen eens goed in het zonnetje zetten!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending