-

Economie

Drie inbrekers steken varken neer in Vlodrop.

Zondag raakte een varken bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop gewond bij een steekpartij. De daders gingen aan de haal met een ander varken. De broer van de eigenaar, Meindert Schmitz, zei verontwaardigd: “Het was een onprettige ervaring. Ik voel me aangeslagen. Dit is bij de beesten af.”

Schmitz kreeg zondagavond een melding van het beveiligingsbedrijf dat het alarm afging. Ter plaatse aangekomen, zag hij een persoon binnen de omheining rondrennen. Hij wilde de man opsluiten tot de komst van de politie, maar ze waren met drieën. Daardoor kon hij de deur niet dicht houden. Toen Schmitz in het verblijf van het varken ging kijken, trof hij het dier bloedend aan. Wellicht is het in de nek gestoken.

Hoewel Schmitz de confrontatie aanging met de mannen heeft hij ze niet goed kunnen zien. Daarover vertelde hij aan Hart van Nederland: “Ze moesten langs mij om weg te komen. Het waren blanke mannen met een capuchon en hoofdbedekking. We hebben heel weinig aanknopingspunten.”

Varken relatief goed

Het varken stelt het relatief goed. Gelukkig was het dier niet geraakt in de slagader. Nu is het kwestie van de wonde schoonhouden en het varken op krachten laten komen. Schmitz hoopt dat hij er binnen enkele dagen weer bovenop is.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder