Connect with us

Economie

Drie inbrekers steken varken neer in Vlodrop.

Zondag raakte een varken bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop gewond bij een steekpartij. De daders gingen aan de haal met een ander varken. De broer van de eigenaar, Meindert Schmitz, zei verontwaardigd: “Het was een onprettige ervaring. Ik voel me aangeslagen. Dit is bij de beesten af.”

Schmitz kreeg zondagavond een melding van het beveiligingsbedrijf dat het alarm afging. Ter plaatse aangekomen, zag hij een persoon binnen de omheining rondrennen. Hij wilde de man opsluiten tot de komst van de politie, maar ze waren met drieën. Daardoor kon hij de deur niet dicht houden. Toen Schmitz in het verblijf van het varken ging kijken, trof hij het dier bloedend aan. Wellicht is het in de nek gestoken.

Hoewel Schmitz de confrontatie aanging met de mannen heeft hij ze niet goed kunnen zien. Daarover vertelde hij aan Hart van Nederland: “Ze moesten langs mij om weg te komen. Het waren blanke mannen met een capuchon en hoofdbedekking. We hebben heel weinig aanknopingspunten.”

Varken relatief goed

Het varken stelt het relatief goed. Gelukkig was het dier niet geraakt in de slagader. Nu is het kwestie van de wonde schoonhouden en het varken op krachten laten komen. Schmitz hoopt dat hij er binnen enkele dagen weer bovenop is.