Connect with us

Economie

Doorgesnoven, beschonken vrouw (25) scheurt stoned door Krommenie.

Afgelopen maand is een 25-jarige dame in ellendige staat door de politie uit haar auto gehaald. De vrouw scheurde door Krommenie en daar was een bedenkelijke reden voor.

De vrouw liep op 16 juni tegen de lamp. De politie hielden de auto tegen omdat ze door de Rosariumlaan scheurde. Tijdens de controle vertoonde ze verward gedrag. Ze was niet alleen zwaar dronken, maar gaf toe dat ze ook nog eens drugs gebruikt had.

Haar bloedstaal werd onderzocht door een erkend laboratorium en de uitslag was verbijsterend. De politie legt uit: “De vrouw had bijna zes maal het maximum aan THC, de werkzame stof uit hennep, en ruim drie keer het maximum aan cocaïne in haar bloed.” Verder had de beginnend bestuurder ook nog eens zeven keer de toegelaten alcohol in haar bloed.

Zware rekening

Haar rijbewijs is meteen ingevorderd. De politie zegt dat de drank en de drugs nog heel lang gevolgen zullen hebben. De kosten van het verplicht rijvaardigheidsonderzoek komen sowieso voor haar rekening. Dat gaat haar al minstens 1.250 euro kosten. Bovendien zal ook onderzocht worden of ze een verslaving heeft.

De politie gaat verder: “In de praktijk blijkt zo’n 70% niet door het onderzoek te komen. Dat betekent dat de vrouw in ieder geval een jaar daarna geen nieuw rijbewijs aan mag vragen. Daarna kan dat wel, maar vindt er eerst weer (op eigen kosten) een (bloed)onderzoek plaats. In het gunstigste geval krijgt zij dan eerst een tijdelijk rijbewijs voor bijvoorbeeld een jaar, waarna weer een keuring plaats moet vinden.”