-

Economie

De Kleine Zeemeermin standbeeld beklad: ‘racistische vis’.

In Kopenhagen is het wereldberoemde De Kleine Zeemeermin standbeeld beklad door vandalen. Met zwarte letters staat er geschreven: ‘racistische vis’.

De politie tast nog in het duister naar de daders. Een woordvoerder verklaarde aan Reuters: “We zien het als vandalisme en startten een onderzoek.”

Jaarlijks bezoekt een miljoen mensen het 107 jaar oude standbeeld, dat een ode is aan de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Het beeld was eerder al het mikpunt van vandalen. Zo werd het al twee keer onthoofd. Activisten wilden zo protesteren tegen de walvisvaart en de andere keer waren het pro-democratieactivisten die het beeld vernielden. Ane Grum-Schwensen, onderzoeker aan het H.C. Andersen Center van de universiteit van Zuid-Denemarken, reageerde verontwaardigd: “Ik vind het moeilijk om te bedenken wat er racistisch zou kunnen zijn aan het sprookje.”

Aanleiding?

De voorbije weken zijn er wel meer beelden vernield door de Black Lives Matter. Dit standbeeld heeft daar op het eerste zicht uiteraard niets mee te maken. Maar in de live action versie van de film The Little Mermaid vertolkte Halle Bailey de rol van Ariel. Dat zorgde destijds voor heel wat ophef omdat het de eerste keer was dat een zwarte vrouw de rol speelde. Sommige fans vonden dat de makers dichter bij het origineel hadden moeten blijven. Dat betekent een prinses met rood haar, blauwe ogen en een blanke huid. Het is niet duidelijk of dit ook daadwerkelijk het motief was voor het vandalisme.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder