Connect with us

Economie

Burgemeester heeft leuke verrassing voor man die afval op weg dumpt.

Het moet onze gezamenlijke missie zijn om het milieu te beschermen en voor zo weinig mogelijk vervuiling te zorgen. Dat geldt voor iedereen: zowel voor particulieren als voor bedrijven. Toch blijft het illegaal dumpen van afval een hardnekkig probleem. De burgemeester van Saubens, in de omgeving van Toulouse, had hier een geniale oplossing voor!

Een man dacht ongemerkt een lading afval te dumpen langs de kant van de weg in het plaatsje Saubens. Een getuige contacteerde de burgemeester, Jean-Marc Bergia.

De burgemeester vertelde aan Actu Toulouse dat hij meteen wist wat hem te doen stond.

Hij legde uit: “We namen een afvalcontainer om het afval op te halen, er lagen tegels, maar ook persoonlijke spullen, zoals een kerstboom, een tas, schoenen, enzovoort.” Aan de hand van persoonlijke spullen met zijn naam en achternaam op, kon de dader geïdentificeerd worden.

De eigenaar van het afval was afkomstig uit een nabijgelegen stadje. Bij zijn woning aangekomen, dumpten ze de troep op zijn oprit en belden aan. De man besefte zijn fout en bood uitgebreid zijn excuses aan. Hij kreeg een boete van 68 euro wegens het illegaal dumpen van afval.

De burgemeester waarschuwt dat hij geen seconde zal aarzelen om dit nog eens over te doen. Hij vertelde: “Ik denk dat het meer oplevert dan een gewone boete. We hopen dat mensen die in de verleiding zouden komen om hetzelfde te doen, twee keer zullen nadenken.”

Wat vind jij van de actie van deze burgemeester?