-

Diertjes

Bootvaarders zien pijlstaartrog in nood en aarzelen geen seconde.

Helaas zijn we inmiddels vertrouwd met plastic of sigarettenpeuken langs de zee. Deze vervuiling heeft echter een verwoestende impact voor fauna en flora. Afgelopen maandag zagen Hugo Clément, Greg Lecoeur en Julie Gautier een pijlstaartrog in de problemen.

De Côte d’Azur is een populaire toeristische bestemming en dat heeft natuurlijk alles te maken met de prachtige landschappen. Helaas brengt dat ook heel wat vervuiling met zich.

Toen Hugo Clément een boottocht maakte voor de opnames van de show Sur le Front, was hij getuige van de verwoestende impact van vervuiling.

Ze zagen iets liggen waarvan ze eerst nog dachten dat het een grote zilveren vis was. Maar toen beseften ze wat het was. Clément deelde zijn ervaring op de social media.

Het ging om een pijlstaartrog die verstrikt zat in het touwtje van een ballon. Dat touwtje zat verstrikt in een vislijn, met de twee haken vast aan de rog.

De rog was compleet uitgeput en zat vlak onder het wateroppervlak gevangen. Het dier kon onmogelijk nog zwemmen met deze ballast aan zijn rug. Toen de rog de mensen zag, deed hij iets bijzonders. Hij benaderde de boot alsof het dier wist dat ze er waren om hem te helpen.

Ze tilden de rog behoedzaam aan boord, want de staart van het dier kan lelijke verwondingen toebrengen. De mensen aan boord slaagden erin om de vishaken te verwijderen en de rog te bevrijden. Daarna werd hij weer in het water gezet. De rog dook meteen op volle snelheid de diepte in.

Dit verhaal bewijst nog maar eens dat we ons meer bewust moeten zijn van de vernietigende gevolgen van vervuiling op onze natuur. Zelfs iets onschuldig als een ballon kan dus voor veel ellende zorgen.

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder