Connect with us

Diertjes

Bootvaarders zien pijlstaartrog in nood en aarzelen geen seconde.

Helaas zijn we inmiddels vertrouwd met plastic of sigarettenpeuken langs de zee. Deze vervuiling heeft echter een verwoestende impact voor fauna en flora. Afgelopen maandag zagen Hugo Clément, Greg Lecoeur en Julie Gautier een pijlstaartrog in de problemen.

De Côte d’Azur is een populaire toeristische bestemming en dat heeft natuurlijk alles te maken met de prachtige landschappen. Helaas brengt dat ook heel wat vervuiling met zich.

Toen Hugo Clément een boottocht maakte voor de opnames van de show Sur le Front, was hij getuige van de verwoestende impact van vervuiling.

Ze zagen iets liggen waarvan ze eerst nog dachten dat het een grote zilveren vis was. Maar toen beseften ze wat het was. Clément deelde zijn ervaring op de social media.

Het ging om een pijlstaartrog die verstrikt zat in het touwtje van een ballon. Dat touwtje zat verstrikt in een vislijn, met de twee haken vast aan de rog.

De rog was compleet uitgeput en zat vlak onder het wateroppervlak gevangen. Het dier kon onmogelijk nog zwemmen met deze ballast aan zijn rug. Toen de rog de mensen zag, deed hij iets bijzonders. Hij benaderde de boot alsof het dier wist dat ze er waren om hem te helpen.

Ze tilden de rog behoedzaam aan boord, want de staart van het dier kan lelijke verwondingen toebrengen. De mensen aan boord slaagden erin om de vishaken te verwijderen en de rog te bevrijden. Daarna werd hij weer in het water gezet. De rog dook meteen op volle snelheid de diepte in.

Dit verhaal bewijst nog maar eens dat we ons meer bewust moeten zijn van de vernietigende gevolgen van vervuiling op onze natuur. Zelfs iets onschuldig als een ballon kan dus voor veel ellende zorgen.