Connect with us

Diertjes

Bootvaarders zien pijlstaartrog in nood en aarzelen geen seconde.

Helaas zijn we inmiddels vertrouwd met plastic of sigarettenpeuken langs de zee. Deze vervuiling heeft echter een verwoestende impact voor fauna en flora. Afgelopen maandag zagen Hugo Clément, Greg Lecoeur en Julie Gautier een pijlstaartrog in de problemen.

De Côte d’Azur is een populaire toeristische bestemming en dat heeft natuurlijk alles te maken met de prachtige landschappen. Helaas brengt dat ook heel wat vervuiling met zich.

Toen Hugo Clément een boottocht maakte voor de opnames van de show Sur le Front, was hij getuige van de verwoestende impact van vervuiling.

Ze zagen iets liggen waarvan ze eerst nog dachten dat het een grote zilveren vis was. Maar toen beseften ze wat het was. Clément deelde zijn ervaring op de social media.

Het ging om een pijlstaartrog die verstrikt zat in het touwtje van een ballon. Dat touwtje zat verstrikt in een vislijn, met de twee haken vast aan de rog.

De rog was compleet uitgeput en zat vlak onder het wateroppervlak gevangen. Het dier kon onmogelijk nog zwemmen met deze ballast aan zijn rug. Toen de rog de mensen zag, deed hij iets bijzonders. Hij benaderde de boot alsof het dier wist dat ze er waren om hem te helpen.

Ze tilden de rog behoedzaam aan boord, want de staart van het dier kan lelijke verwondingen toebrengen. De mensen aan boord slaagden erin om de vishaken te verwijderen en de rog te bevrijden. Daarna werd hij weer in het water gezet. De rog dook meteen op volle snelheid de diepte in.

Dit verhaal bewijst nog maar eens dat we ons meer bewust moeten zijn van de vernietigende gevolgen van vervuiling op onze natuur. Zelfs iets onschuldig als een ballon kan dus voor veel ellende zorgen.

Lees verder

Diertjes

Flessenautomaat geeft voeder aan straathonden in plaats van geld

flessenautomaat

Straathonden leiden een moeilijk bestaan. Er zijn gelukkig een heleboel mensen die zich iedere dag inzetten om hun welzijn te verbeteren. Istanbul kent een groot probleem van zwerfkatten en straathonden. Een van de initiatieven om deze dieren te helpen is een flessenautomaat die voeder geeft aan zwerfdieren.

Het bedrijf Pugedon kwam met een geweldige manier om de dieren te helpen. Met hun initiatief slaan ze twee vliegen in één klap. Ze wilden vermijden dat mensen plastic flessen dumpen en dieren helpen om voedsel te vinden.

De automaat werkt heel eenvoudig: telkens wanneer er een fles in gegooid wordt, loopt het bakje onderaan vol met dierenvoer. Het is ook mogelijk om een waterbakje met water te vullen.

De automaat was in 2014 de enige ter wereld. Ondertussen is de machine verbeterd en kreeg hij de naam MamaMatic. Nu zijn de automaten te vinden in verschillende wijken van Istanbul.

Lees verder

Diertjes

Gemeenten beginnen met verplicht chippen van katten

katten chippen verplicht

Volgens de Dierenbescherming raken er ieder jaar meer dan 38.000 katten vermist. Als ze al worden teruggevonden, zijn ze doorgaans heel gestrest en fel vermagert. Omdat hun baasjes niet op te sporen zijn, keren veel van deze dieren nooit meer terug naar huis.

Verplicht chippen van katten moet dat veranderen. Bij honden is dit al verplicht, maar voor katten vooralsnog niet.

Nu beginnen twee steden, Alphen aan den Rijn en Amsterdam, met een proefproject van minister Carola Schouten. In deze twee steden zullen honderdduizenden katten verplicht geregistreerd en gechipt worden. Op die manier is de eigenaar altijd terug te vinden.

Als de proef een succes is, zullen ook andere gemeenten volgen. De minister wil nog niets kwijt over de handhaving. Volgens RTL Nieuws vertelde ze: “Die details werken we de komende maanden samen met de gemeenten uit.”

De katten zelf merken vrijwel niets van het chippen. In Nederland zijn er om en bij de een miljoen zwerfkatten. Met het chippen van alle katten moet dit aantal dalen.

De Dierenbescherming begon een petitie om te pleiten voor een landelijke chipplicht voor katten. Daarvoor bestaan vier belangrijke argumenten: dierenleed voorkomen, dumpen van katten verhinderen, zwerfkatten terugdringen en katten herenigen met hun baasjes.

Vind jij dit een goede maatregel?

Lees verder

Diertjes

Poes troost beste vriendje dat bang is tijdens het onweer.

Emma Patricia is de trotse bezitter van vier asielkatten. Het is dus altijd wel een beetje chaos in huis. De katten doen niets liever dan ravotten en spelen, en vooral Norman en Noah zijn heel onstuimig.

De zus van Emma vond Noah tijdens een kanotocht. Het katje lag moederziel alleen langs de rivier. Emma vertelde aan The Dodo: “Ik kwam hem halen en hij is nooit meer weggegaan.”

Eenmaal Noah zich bij het gezin voegde, was het Norman die voor zijn broertje zorgde. Emma legde uit: “Ze vinden het geweldig om dicht bij elkaar te zijn.” Als je de ene kat ziet, is de andere poes niet veraf. Ze zijn altijd samen.

Onlangs hield er een zwaar onweer lelijk huis in de omgeving van Emma. De vrouw was aan het ontbijten, toen ze naar het raam keek en de twee poezenbroers zag zitten. Het leek wel of Norman zijn adoptiebroer Noah aan het troosten was! Norman wilde zijn vriendje duidelijk maken dat hij niet bang hoefde te zijn.

Emma maakte snel een kiekje van het tafereel en postte het op Twitter alvorens naar haar werk te vertrekken. Toen ze ’s avonds thuiskwam, was het bericht al compleet viraal gegaan. Emma vindt het geweldig dat dit prachtige tafereel zoveel aandacht en positieve reacties kreeg.

Het leven is altijd makkelijker en aangenamer met een goede vriend aan je zijde!

Lees verder

Trending