-

Diertjes

Bizarre vis met mensachtige tanden verbluft de wereld.

Een rare vis met mensachtige tanden verspreidt zich als een lopend vuurtje op het internet, nadat foto’s ervan op de sociale media circuleerden.

De vreemde vangst is wellicht gedaan in Maleisië. De foto’s ervan zijn massaal gedeeld op de sociale media en kregen op Twitter meer dan 14.000 likes.

De foto’s tonen een bizar wezen met mensachtige tanden. Social mediagebruikers vroegen zich af wat voor een vis dit wel was. Volgens The Rakyat Post gaat het om een trekkersvis. Dit is een vis die vaak voorkomt in de Maleisische wateren.

Trekkersvissen bestaan uit om en bij de 40 soorten en hebben doorgaans heldere kleuren. Ze vertoeven in tropische en subtropische wateren.

De mannetjes kunnen erg agressief en territoriaal zijn. Indringers zijn niet welkom en de vissen gebruiken hun stevige tanden om flink te bijten.

Grote hit

De vis is een grote hit op de sociale media. National Geographic weet dat de vis ongeveer een meter lang kan worden. De stenen trekkersvis is de grootste en komt vooral voor in de oostelijke Stille Oceaan van Chili tot Mexico.

De vissen zijn ontzettend populair en belanden vaak in aquaria. Daardoor gebeurt het dat bedreigde soorten uit het wild gevangen worden. Onderzoekers kweken nu trekkersvissen in gevangenschap om ervoor te zorgen dat ze in het wild met rust worden gelaten.

Had jij al eens gehoord van deze bizarre vis?

Diertjes

Dashcam beelden laten zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Een schokkende dashcam-video toont hoe een koe plotseling midden op de snelweg valt nadat het arme dier uit een veewagen is gev*llen.

De koe glijdt over het asfalt en gelukkig wordt het niet geraakt door andere weggebruikers. De p0litie reageerde snel en slaagde erin om het onfortuinlijke dier te vangen.

De beelden zijn onwerkelijk en confronterend. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat koeien uiteindelijk voor vleesproductie worden gebruikt, denken ze meestal niet na over het transportproces. Deze koeien worden in grote veewagens bij de boer opgehaald en naar sl*chthuizen vervoerd.

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich niet realiseren dat koeien over de weg worden vervoerd in veewagens.

Daarom is het des te schokkender wanneer er plotseling een gigantische koe opduikt op de snelweg.

Het dier is duidelijk van een veewagen gev*llen en glijdt over het asfalt. Gelukkig kon een vrachtwagen die achter de veewagen reed, het dier op tijd ontwijken. Ook andere weggebruikers waren alert en konden op tijd remmen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit 0ngeluk heeft kunnen gebeuren, maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gev*llen.

Het lijkt erop dat de veewagen het begaf, waardoor de koe op het wegdek terechtkwam. Toen de veewagen uiteindelijk tot stilstand kwam, bleek er nog een koe op de snelweg te staan. Hoe dit dier daar terechtkwam, is ook niet helemaal helder.

De bestuurder van de auto met de dashcam, genaamd Kevin, was geschr0kken door het incident.

Hij zag hoe de vrachtwagen voor hem uitweek, en besefte dat hij ook alert moest zijn.

In de video is duidelijk te zien hoe hectisch en geva*rlijk het kan zijn op de snelweg tijdens zo’n onverwachte situatie.

Met een snelheid van 100 kilometer per uur is er weinig ruimte om plotselinge stuurbewegingen te maken.

De beelden zijn hieronder te bekijken, evenals foto’s van de koe. Het voorval dient als een herinnering aan de complexiteit en gev*ren van het vervoeren van vee over de weg.

Lees verder