Connect with us

Diertjes

Bizarre vis met mensachtige tanden verbluft de wereld.

Een rare vis met mensachtige tanden verspreidt zich als een lopend vuurtje op het internet, nadat foto’s ervan op de sociale media circuleerden.

De vreemde vangst is wellicht gedaan in Maleisië. De foto’s ervan zijn massaal gedeeld op de sociale media en kregen op Twitter meer dan 14.000 likes.

De foto’s tonen een bizar wezen met mensachtige tanden. Social mediagebruikers vroegen zich af wat voor een vis dit wel was. Volgens The Rakyat Post gaat het om een trekkersvis. Dit is een vis die vaak voorkomt in de Maleisische wateren.

Trekkersvissen bestaan uit om en bij de 40 soorten en hebben doorgaans heldere kleuren. Ze vertoeven in tropische en subtropische wateren.

De mannetjes kunnen erg agressief en territoriaal zijn. Indringers zijn niet welkom en de vissen gebruiken hun stevige tanden om flink te bijten.

Grote hit

De vis is een grote hit op de sociale media. National Geographic weet dat de vis ongeveer een meter lang kan worden. De stenen trekkersvis is de grootste en komt vooral voor in de oostelijke Stille Oceaan van Chili tot Mexico.

De vissen zijn ontzettend populair en belanden vaak in aquaria. Daardoor gebeurt het dat bedreigde soorten uit het wild gevangen worden. Onderzoekers kweken nu trekkersvissen in gevangenschap om ervoor te zorgen dat ze in het wild met rust worden gelaten.

Had jij al eens gehoord van deze bizarre vis?