-

Diertjes

Bizarre vis met mensachtige tanden verbluft de wereld.

Een rare vis met mensachtige tanden verspreidt zich als een lopend vuurtje op het internet, nadat foto’s ervan op de sociale media circuleerden.

De vreemde vangst is wellicht gedaan in Maleisië. De foto’s ervan zijn massaal gedeeld op de sociale media en kregen op Twitter meer dan 14.000 likes.

De foto’s tonen een bizar wezen met mensachtige tanden. Social mediagebruikers vroegen zich af wat voor een vis dit wel was. Volgens The Rakyat Post gaat het om een trekkersvis. Dit is een vis die vaak voorkomt in de Maleisische wateren.

Trekkersvissen bestaan uit om en bij de 40 soorten en hebben doorgaans heldere kleuren. Ze vertoeven in tropische en subtropische wateren.

De mannetjes kunnen erg agressief en territoriaal zijn. Indringers zijn niet welkom en de vissen gebruiken hun stevige tanden om flink te bijten.

Grote hit

De vis is een grote hit op de sociale media. National Geographic weet dat de vis ongeveer een meter lang kan worden. De stenen trekkersvis is de grootste en komt vooral voor in de oostelijke Stille Oceaan van Chili tot Mexico.

De vissen zijn ontzettend populair en belanden vaak in aquaria. Daardoor gebeurt het dat bedreigde soorten uit het wild gevangen worden. Onderzoekers kweken nu trekkersvissen in gevangenschap om ervoor te zorgen dat ze in het wild met rust worden gelaten.

Had jij al eens gehoord van deze bizarre vis?

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder